OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 04.05.04 08:48
« Re: Re:
Kolega měl na Opelu Vectra turbodiesel (2.0 nebo snad 2.2?) podobný problém. Dokonce měl na tempomat vyšší maximálku, než "jen na plynový pedál". Jenže on měl tempomat elektromechanický, zatímco plynový pedál plně elektronický. Prostě ŘJ odmítala do důsledků plnit to, co po ní (resp. po motoru) chtěl přes plynový pedál, ale prostřednictvím "lanka tempomatu" si ŘJ dala říct... -
Kolík80 03.05.04 08:55
« Bez nadpisu
Ahoj vsichni, mam novou octavii TDi(66KW) a zaujala me jedna vlastnost. Pokud pridavam rychlost pomoci packy tempomatu ma motor vyrazne vetsi zatah nez kdyz pri te same rychlosti seslapnu plyn az na podlahu tusite nekdo proc tomu tak je?? Jinak motor ma najeto asi 900 km, takze se jeste zajizdi. -
« Re: Audio
Kdyz uz se tady mluvi o spatnym audiu v Octavii, tak bych rad podotkl, ze v BMW 5-kovy rady minule generace to s audiem od BMW taky nebylo ruzovy ( na urovni zvuku v octavii !!! ). Byla to vec, ktera me opravdu dosti sokovala, kdyz jsem v nem jezdil. Prece jenom dat za auto pres milion a nedockat se ani prumerny audiosoustavy... -
Všem, kteří mají problémy s muzikou, doporučuju fórum na autohifi.cz , je to doslova studnice informací o tom, jak i v oktávce mít dobrou muziku, proč některé repro ve dveřích díky akustickému zkratu nedají žádný bas atd. Fórum má několik desítek aktivních členů, kteří tyto problémy řeší denně, a to tak, že se o ta řešení na fóru podělí se všemi. -
« Re: Re: Destičky
Kup si pořádný destičky a kotouče a ne žádný no-name. Pokud dáváš kotouče, dej zároveň i destičky. Solidní firmy:např. ATE, Jurid, Textar. Je také potřeba hlídat "kvalitu" destiček. Většina firem dělá více kvalit. U Juridu ber kvalitu J nebo J-AS což se rovná originální kvalitě. -
"-- skrytý --" 21.04.04 11:22
nemusíš si dávat tubu do kufru (pokud nechceš poslouchat tuctuc..), ale jinak je to vyšší dívčí. Pokud tomu nerozumíš nech si to udělat od firmy. Stačí jenom úprava vytlumení dveří a uchycení repro ve dveřích.. Žádný zázračný repráky ti nepomůžou. Je to od škodovky děsně odfušované, jsou tam akustické zkraty atd.. -
Rozdil akustiky fabie x octavie je dost patrny, ale zas tak cerne bych to nevidel. Ja mel stejny problem... V octavii 8repro a radio Gamma (ve fabii hraje vyborne) od VW- zvuk totalne bez basu, proste detsky chrastitko, tak jsem upgradoval radio na Pioneer, kde se daji vyhnat basy pomoci 3 urovnovyho loudness a uz se to da poslouchat, ale v zatezi ty memrany stejne chrastej, coz je dost neprijemny. Pokud jses ale nadsenec tak ti to stacit nebude a tu tubu budes potrebovat- zas takova investice to neni ( v porovnani s jinejma) -
« Audio
Prosím o pomoc,radu,či vysvětlení.Měl jsem Fabii hatchback,autoradio Sony MP-40.V předních dveřích byly originál škodovácké repro, do zadního plata jsem si nechal namontovat 3-p. repro Sony Xplod. Výsledek byl takový,že jsem nepotřeboval zvlášť subwoofer,zesilovač,apod.,ze zdravotních důvodů jsem nezhlasoval za polovinu.Prostě výborný zvuk.Nyní mám Octavii Combi,stejné rádio,v předních dveřích dole jsou 3-p. repro JBL a v zav.prostoru po stranách 2-p. repro JBL. Ve všech bočních dvěřích jsou pak i výškové repro. Totálně ale zdegradoval zvuk,nejsou slyšet basy,můžu dát výkon naplno a nic.2x jsem byl v servisech,nikde mi neporadily.Říkali,že špatná akustika je prostě vlastnost Octavie,že má jinou výplň dveří,než Fabie apod.Že bych si musel nechat udělat akustiku od firmy.Moc tomu nerozumím,ale nezdá se mi to.Věřím stále tomu,že to je v zapojení,ale i to kontrolovali.To si mám koupit subwoofer do kufru,aby se to dalo poslouchat?Prosím,poraďte mi.Děkuji.