OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: 1.9 TDi 77 kW vs 1.6 MPI 75 kW (new octavia)
tady na auto.cz probehlo i ekonomicke porovnani octavie 1.8T a TDI 96 kW. Navratnost pri planove spotrebe a vsechno mozne, tabulky pro jednotlive km prubehy.
Pri stejne porizovaci cene benzinu a dieslu, 2 l mensi spotrebe a 2 kc mensi cene za litr, se muze diesel vyplatit i po 7 000 km rocne, kdy smaze 2 500 Kc rozdilu v povinnem ruceni a 1000 kc v nakladech na vyssi opotrebeni -
"-- skrytý --" 04.05.04 08:48
« Re: Re:
Kolega měl na Opelu Vectra turbodiesel (2.0 nebo snad 2.2?) podobný problém. Dokonce měl na tempomat vyšší maximálku, než "jen na plynový pedál". Jenže on měl tempomat elektromechanický, zatímco plynový pedál plně elektronický. Prostě ŘJ odmítala do důsledků plnit to, co po ní (resp. po motoru) chtěl přes plynový pedál, ale prostřednictvím "lanka tempomatu" si ŘJ dala říct... -
Kolík80 03.05.04 08:55
« Bez nadpisu
Ahoj vsichni, mam novou octavii TDi(66KW) a zaujala me jedna vlastnost. Pokud pridavam rychlost pomoci packy tempomatu ma motor vyrazne vetsi zatah nez kdyz pri te same rychlosti seslapnu plyn az na podlahu tusite nekdo proc tomu tak je?? Jinak motor ma najeto asi 900 km, takze se jeste zajizdi. -
« Re: Audio
Kdyz uz se tady mluvi o spatnym audiu v Octavii, tak bych rad podotkl, ze v BMW 5-kovy rady minule generace to s audiem od BMW taky nebylo ruzovy ( na urovni zvuku v octavii !!! ). Byla to vec, ktera me opravdu dosti sokovala, kdyz jsem v nem jezdil. Prece jenom dat za auto pres milion a nedockat se ani prumerny audiosoustavy... -
« Re: Audio
Všem, kteří mají problémy s muzikou, doporučuju fórum na autohifi.cz , je to doslova studnice informací o tom, jak i v oktávce mít dobrou muziku, proč některé repro ve dveřích díky akustickému zkratu nedají žádný bas atd. Fórum má několik desítek aktivních členů, kteří tyto problémy řeší denně, a to tak, že se o ta řešení na fóru podělí se všemi.
Teď vážně: nepříjemný to je, ale zatím mi nikdo neřekl co s tím a nechat něco měnit v servisu stylem "třeba je to ono" nechci. Hlavně mi to tedy bouchalo v zimě, když bylo auto pěkně promrzlý. Teď je to jakž takž v poho.... (r.v. 97)
naši mají to samý a no problem...