OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.04  14:05

« to andree_cz

Mám úplně ten samý problém a řeším to tím samým způsobem jako tomcat >:-[]
    Teď vážně: nepříjemný to je, ale zatím mi nikdo neřekl co s tím a nechat něco měnit v servisu stylem "třeba je to ono" nechci. Hlavně mi to tedy bouchalo v zimě, když bylo auto pěkně promrzlý. Teď je to jakž takž v poho.... (r.v. 97)
    naši mají to samý a no problem...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.04  22:49

« Re: bouchani

Čert ví, co může kde bouchat. Od tý doby, co jsem upgradoval audio, žádný rušivý zvuky tam nemám. Někdy neni ani poznat, jestli je tam TDI nebo 1,8T případně jakej kvalt je zrovna zařazenej :D
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.04  19:04

« bouchani

nevite, co zpusobuje takovy to "mlaceni" na hrbolech na predni naprave? Nejsou to spatny silentbloky?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.04  14:06

« Re: 1.9 TDi 77 kW vs 1.6 MPI 75 kW (new octavia)

tady na auto.cz probehlo i ekonomicke porovnani octavie 1.8T a TDI 96 kW. Navratnost pri planove spotrebe a vsechno mozne, tabulky pro jednotlive km prubehy.
    Pri stejne porizovaci cene benzinu a dieslu, 2 l mensi spotrebe a 2 kc mensi cene za litr, se muze diesel vyplatit i po 7 000 km rocne, kdy smaze 2 500 Kc rozdilu v povinnem ruceni a 1000 kc v nakladech na vyssi opotrebeni
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 06.05.04  10:17

« Re: Re: 1.9 TDi 77 kW vs 1.6 MPI 75 kW (new octavia)

Ber diesela, ja mam tedka novou TDi (66KW) a spotreba za prvnich 1000km je 5.3l/100km. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.04  08:38

Ber TDI a neváhej ani vteřinu. Neni to jenom o spotřebě, v dieselu bude i příjemnější svezení. Nejsem sice zarytej naftař, ale mám zkušenosti se srovnáním Octavie I. 1,6/75 a TDI66.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.04  20:00

battes: jestli mas alespon Zakladni skolu, tak bys to mohl spocitat, ne ;-)
    napoveda: ber diesel!!!! za kazdou cenu!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

05.05.04  13:36

« 1.9 TDi 77 kW vs 1.6 MPI 75 kW (new octavia)

Pánové, nemáte někdo spočítáno od kolika km ročně se vyplatí zvolit diesel? Mám na mysli výbavu Ambiente, a je to uvažováno jako firemní vůz... Btts
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 05.05.04  13:33

« Re: Re: Re: Tempmat

Taky jsem si myslel, ze to bude tim ,ze ta 66tka je slaba a tak jinak nastavili ridici jednotku pro tempomat, aby to jelo s tempomatem i do kopce...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.04  08:29

« Re: Re: Tempmat

to andree_cz: jo, to bude vono.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.05.04  19:16

« Re: Tempmat

alespon z meho pohledu mi to prijde jasny... po zkusenostech se skutrem kentoya 50cm3... do kopce clovek musel zapnout sytic, aby vyjel - bude to stejny, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 04.05.04  14:45

« Tempmat

Tak jsem se ptal ve skodovce proc se ten tempomat chova takhle, ale nikdo mi to nedokazal vysvetlit. Jediny co vedeli bylo ze to tak ma byt.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.04  08:48

« Re: Re:

Kolega měl na Opelu Vectra turbodiesel (2.0 nebo snad 2.2?) podobný problém. Dokonce měl na tempomat vyšší maximálku, než "jen na plynový pedál". Jenže on měl tempomat elektromechanický, zatímco plynový pedál plně elektronický. Prostě ŘJ odmítala do důsledků plnit to, co po ní (resp. po motoru) chtěl přes plynový pedál, ale prostřednictvím "lanka tempomatu" si ŘJ dala říct...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.05.04  07:44

« Re:

Asi nekde udelali soudruzi z NDR chybu, jelikoz je to divny.
  • 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 03.05.04  08:55

« Bez nadpisu

Ahoj vsichni, mam novou octavii TDi(66KW) a zaujala me jedna vlastnost. Pokud pridavam rychlost pomoci packy tempomatu ma motor vyrazne vetsi zatah nez kdyz pri te same rychlosti seslapnu plyn az na podlahu tusite nekdo proc tomu tak je?? Jinak motor ma najeto asi 900 km, takze se jeste zajizdi.
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.04  18:39

« Octavia 1.6

Panove, nevim, jestli mi tu nekdo poradite, ale mam problem s Octavii 1.6 55kW. Po nastartovani zacne v motoru neco cvakat a prestane to tak po peti minutach jizdy. Pry je to zdvihatko, nevim... Da se to nejak (levne) opravit? Dekuji za odpovedi.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.04  18:55

« Re: Re: Audio

Jinak u teto rady od BMW mam i dalsi vytky!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.04  18:54

« Re: Audio

Kdyz uz se tady mluvi o spatnym audiu v Octavii, tak bych rad podotkl, ze v BMW 5-kovy rady minule generace to s audiem od BMW taky nebylo ruzovy ( na urovni zvuku v octavii !!! ). Byla to vec, ktera me opravdu dosti sokovala, kdyz jsem v nem jezdil. Prece jenom dat za auto pres milion a nedockat se ani prumerny audiosoustavy...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.04  09:06

« Bez nadpisu

to šámot:
    díky...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.04  21:29

« Re: Audio

Všem, kteří mají problémy s muzikou, doporučuju fórum na autohifi.cz , je to doslova studnice informací o tom, jak i v oktávce mít dobrou muziku, proč některé repro ve dveřích díky akustickému zkratu nedají žádný bas atd. Fórum má několik desítek aktivních členů, kteří tyto problémy řeší denně, a to tak, že se o ta řešení na fóru podělí se všemi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…