OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.04  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: turbo u TDI

až tak? tos nemusel....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.04  08:52

« Re: Re: Re: Re: Re: turbo u TDI

nastesti si usetril na nafte, takze ted mas na ty opravy kvalitniho TD motoru nasporeno
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.04  08:27

« Re: Re: Re: Re: turbo u TDI

chladič tam je, ale ani původní turbo tak neřvalo...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.05.04  23:55

« Re: Re: Re: turbo u TDI

Turbo u chipnutého TDI točí v průměru o 1/3 více než u sériovky, tj. namísto max. 200 tis. ot./min. až 300 tis. A to už musí být někde slyšet, nemluvě o výrazném snížení životnosti turba, zj. pokud někdo vypíná motor ihned po dojetí (tzv. "bez doběhu"), nebo to točí i za studena! A to už vůbec nemluvím o nutnosti používání kvalitnějšího oleje a potřebě zkrácení intervalů jeho výměny (bez dodatečného/většího chladiče oleje se olej přepaluje)....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.05.04  20:21

« Re: Re: turbo u TDI

díky, mám takový problém: musel jsem vyměnit turbo neboť začalo "chrastit", dali mi tam výměnný díl (X kus za kus - cca 14000) který byl potichu, ale občas byl problém s regulací tlaku turba a řídící jednotka odstavila výkon (po vypnutí klíčku zapalování bylo vše OK). Teď tam mám další turbo které je OK co se týče výkonu motoru, ale je zase poměrně výrazně slyšet v kabině... Zdá se že jim to opět vrátím.. budou mít radost. Chipnuté to je, ale nepamatuji se že bych to dříve slyšel tak hlasitě.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.04  20:02

« Re: turbo u TDI

No tak alespon ja, co jsem mel moznost, u "66" a u "81" v kabine turbo slyset prakticky neni. Pokud vypnes radio a budes se trochu soustredit, tak ho ale kolem 1800 trochu uslysis. Neco jinyho to je u chipnutejch TDi, tam to je slyset celkem vyrazne
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.05.04  07:56

« turbo u TDI

mohu se zeptat zdali slyšíte v kabině svištění turba u TDI 66kw ? Díky LN
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.04  22:30

« Bez nadpisu

zítra jdu na 60 tkm prohlídku, tak se pak pochlubím...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.04  19:10

« Re: Prohlídka

pikachu: treba Ti pomuze moje zkusenost. Octavia 1.6 po 90000 km olej+rozvody celkem 9500 Kc.
  • 00 Reagovat !

foto

13.05.04  11:27

« Bez nadpisu

pikachu: ja se taky v nejblizsi dobe chystam u 1.8T na preventivni ( planova je sice po 180 tkm, ale nevim, jak s tim jezdil predchozi majitel a tak to chci menit uz ted pri 95 tkm ) vymenu rozvodu a taky ocekavam podobnou castku - ono se to nasbira - u Bravy jsem za rozvodovy remen, napinaci kladku, vodici kladku a praci dal kolem 7 000 Kc
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.05.04  08:57

« Re: Bušení v přední nápravě

Já jsem si nechával měnit silentbloky u stabilizátoru už 2x (poprvé cca 70kkm a teď), vždy to stálo pár stovek (žádná velká rána to nebyla) Projevovalo se to vrzáním od přední nápravy a bylo to velmi nepříjemné. Já prostě pazvuky u auta nesnáším a jakmile něco začne kvičet, vrzat atd. tak se to musí odstranit..
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.04  08:49

« Bušení v přední nápravě

Buší asi opravdu všechny Octavie. Ze 3 co jsem měl bušily 3, nová vždy tak po 40 - 50 tis. začne. Jsou to SILENTBLOKY NA STABILIZÁTORU PŘ.N NÁPRAVY. Každej servis to ví, solidní to vymění bez řečí, nesolidní to zkouší, co si můžou dovolit. MÁm pocit že to stálo i s prací do 1000kč za oba dva (L a P) a je to max 1,5 hodky práce. Teď mám novou (starou, ale novou) a je to asi nějaketj mizernej kus. Ještě jsem nezažil, aby nový auto, vrzalo v palubce, střeše a dveřích jak stará popelnice. A ještě něco drnčí v motoru. Asi nějakej kus z noční šichty:-))
  • 00 Reagovat !

foto

13.05.04  07:08

« Prohlídka

Kolik stojí prohlídka TDi při 180tis. km? Kamarád říká, že jen výměna rozvodový řemen + kladky se rovná cca 9 000 Kč?!?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.04  18:45

« Re:

Howard: ooo konecne nejaky spasitel! Jenom nevim, co je pro tebe stovkova zalezitost. Nase to stalo 2000 Kč
  • 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 12.05.04  17:04

« Bez nadpisu

No mne to zacalo v predni naprave klepat tesne pred 65 tisicovou prohlidkou, tak jsem to nahlasil a v servise to vyresili - byla to stovkova zalezitost - pry gumove tesneni (mozna teda silentbloky), udajne znama vec u oktavek. No a ted mam pres 70 tkm a jezdim jako driv zase v tichu bez jakychkoliv rusivych zvuku .-)
    Musim ovsem podotknout, ze to zadne velke bouchani nebylo, jen obcasne klepani na nerovnostech.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.04  15:31

« Bez nadpisu

Já mam najeto 145kkm. Začínám mít dojem že slyším takové hučení od přední nápravy... Zkrátka je to hlučnější než bylo. Mění se ložiska?Nebo by to mělo vydržet více? Jezdím s tím po horších cestách takže mám vymeněné už obě tyče řízení. Jinak auto je celkem OK
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.04  15:12

« Re: to andree_cz

Klid. >:D Takové to bouchání, že máš pocit, že přední náprava upadne na dalším hrbu, provází mou Oct (1.6i, květen 2001) od začátku. Teď má najeto 190 tis a bouchá to pořád stejně. Tak nějak jsem si zvykl :(. Ale úplně stejně mi bouchá ten plastovej dekl (výplň) kufru. Ten navíc (dekl) tak jednou za 40 tis km vypadne. Nevím proč to soudruzi neudělali na šroubky... Btts
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.04  10:49

« to andree_cz

Tak jsem zjistil, že nasi maji najeto jen 25 000 km... Ja mam najeto asi 60 a dela to od 50-ti tisic. Kazdopadne pokud by jsi zjistil cim to je, tak bych to klidne nechal taky opravit. T.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.04  18:44

« Re: Re: to andree_cz

Hm, problem je to, ze nasi meli ten samej problem na octavii po 100000km a tata mi nedokaze rict co s tim bylo ( pry neco se silentblokama ), kazdopadne to pry stalo 2x 1000Kč. Ja mam najeto 45000 a tak me udivuje, co se sakra deje!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.04  16:22

« Re: to andree_cz

ja uz se na nejake obcasne pazvuky z napravy vykaslal.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…