OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 18.05.04 23:55
« Re: Re: Re: turbo u TDI
Turbo u chipnutého TDI točí v průměru o 1/3 více než u sériovky, tj. namísto max. 200 tis. ot./min. až 300 tis. A to už musí být někde slyšet, nemluvě o výrazném snížení životnosti turba, zj. pokud někdo vypíná motor ihned po dojetí (tzv. "bez doběhu"), nebo to točí i za studena! A to už vůbec nemluvím o nutnosti používání kvalitnějšího oleje a potřebě zkrácení intervalů jeho výměny (bez dodatečného/většího chladiče oleje se olej přepaluje).... -
"-- skrytý --" 18.05.04 20:21
« Re: Re: turbo u TDI
díky, mám takový problém: musel jsem vyměnit turbo neboť začalo "chrastit", dali mi tam výměnný díl (X kus za kus - cca 14000) který byl potichu, ale občas byl problém s regulací tlaku turba a řídící jednotka odstavila výkon (po vypnutí klíčku zapalování bylo vše OK). Teď tam mám další turbo které je OK co se týče výkonu motoru, ale je zase poměrně výrazně slyšet v kabině... Zdá se že jim to opět vrátím.. budou mít radost. Chipnuté to je, ale nepamatuji se že bych to dříve slyšel tak hlasitě. -
« Bez nadpisu
pikachu: ja se taky v nejblizsi dobe chystam u 1.8T na preventivni ( planova je sice po 180 tkm, ale nevim, jak s tim jezdil predchozi majitel a tak to chci menit uz ted pri 95 tkm ) vymenu rozvodu a taky ocekavam podobnou castku - ono se to nasbira - u Bravy jsem za rozvodovy remen, napinaci kladku, vodici kladku a praci dal kolem 7 000 Kc -
"-- skrytý --" 13.05.04 08:57
« Re: Bušení v přední nápravě
Já jsem si nechával měnit silentbloky u stabilizátoru už 2x (poprvé cca 70kkm a teď), vždy to stálo pár stovek (žádná velká rána to nebyla) Projevovalo se to vrzáním od přední nápravy a bylo to velmi nepříjemné. Já prostě pazvuky u auta nesnáším a jakmile něco začne kvičet, vrzat atd. tak se to musí odstranit.. -
« Bušení v přední nápravě
Buší asi opravdu všechny Octavie. Ze 3 co jsem měl bušily 3, nová vždy tak po 40 - 50 tis. začne. Jsou to SILENTBLOKY NA STABILIZÁTORU PŘ.N NÁPRAVY. Každej servis to ví, solidní to vymění bez řečí, nesolidní to zkouší, co si můžou dovolit. MÁm pocit že to stálo i s prací do 1000kč za oba dva (L a P) a je to max 1,5 hodky práce. Teď mám novou (starou, ale novou) a je to asi nějaketj mizernej kus. Ještě jsem nezažil, aby nový auto, vrzalo v palubce, střeše a dveřích jak stará popelnice. A ještě něco drnčí v motoru. Asi nějakej kus z noční šichty:-)) -
Howard 12.05.04 17:04
« Bez nadpisu
No mne to zacalo v predni naprave klepat tesne pred 65 tisicovou prohlidkou, tak jsem to nahlasil a v servise to vyresili - byla to stovkova zalezitost - pry gumove tesneni (mozna teda silentbloky), udajne znama vec u oktavek. No a ted mam pres 70 tkm a jezdim jako driv zase v tichu bez jakychkoliv rusivych zvuku .-)
Musim ovsem podotknout, ze to zadne velke bouchani nebylo, jen obcasne klepani na nerovnostech. -
"-- skrytý --" 11.05.04 15:31
« Bez nadpisu
Já mam najeto 145kkm. Začínám mít dojem že slyším takové hučení od přední nápravy... Zkrátka je to hlučnější než bylo. Mění se ložiska?Nebo by to mělo vydržet více? Jezdím s tím po horších cestách takže mám vymeněné už obě tyče řízení. Jinak auto je celkem OK -
« Re: to andree_cz
Klid. >:D Takové to bouchání, že máš pocit, že přední náprava upadne na dalším hrbu, provází mou Oct (1.6i, květen 2001) od začátku. Teď má najeto 190 tis a bouchá to pořád stejně. Tak nějak jsem si zvykl :(. Ale úplně stejně mi bouchá ten plastovej dekl (výplň) kufru. Ten navíc (dekl) tak jednou za 40 tis km vypadne. Nevím proč to soudruzi neudělali na šroubky... Btts