OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re:
100% souhlas s ATX. Andree, to co jsi udělal byla fakt blbost a může ji omluvit snad jen tvá mladická (tipuji dle zmínky o maturitě) nerozvážnost. Vím, v takových okamžicích se těžko tlumí emoce, ale nemáš proti sobě stejně inteligentní soupeře. Auta krade kdejaká "trubka" a ta nepřemýšlí nad jedinečností života. Tomu je to fuk... Buď rád že žiješ! -
« Bez nadpisu
andree: podívej, bez urážky, je to jenom tvoje věc, jak jsi se zachoval a já jsem ten poslední komu na tom záleží. Nicméně těm tvým argumentům bych trochu oponoval. Za prvé, to že svítí couvací světla ještě neznamená že je obelstěn imobilizer, za druhé, kdyby je chytli při výměně jednotky nebo při ujíždění "couváním", je to tresný čin s jasným důkazem, včetně zarženého pachatele, čímž bys pomohl ostatním majitelům a potažmo sobě více, než tvým hrdinským činem, kterým jsi akorát nasral pachatele, prozradil mu svou totožnost a obohatil policejní archiv o další jeden neobjasněný TČ. A do třetice, buď moc rád, že teď tady můžeš psát v klidu tyhle blbiny, protože znám kluka, co tak jako ty hrdinsky vyběhl vstříc nespravedlnosti, ale neměl tolik štěstí jako ty, postřelili ho, a dneska říká, že ho měli raději zabít. Mám li být konkrétní, jedna střela šla do páteře, takže je ochrnutý od pasu dolu, a ty další mu potrhaly vnitřnosti. Několik týdnů na JIPce, přes dvacet operací břicha, zkrácená střeva na polovinu, bez jedné ledviny. Život se mu obrátil totálně naruby, dnes je z něj mrzák bez zaměstnání, bez peněz, bez partnerky, bez energie, a na drogách. -
-
"-- skrytý --" 25.05.04 21:31
« Re: Re: Re: pokus o kradez
Jednou jsem zažil něco podobného. Auto mi sice neukradli, jen vykradli, ale i tak se umím vžít do situace postiženého. Sice jsem nebyl tzv. "u toho", ale že si policajti ani následně nechtěli sejmout otisky z bočního okénka, kde byly opravdu přímo vzorové a evidentně od pachatelů, to mne docela dostalo...! A ještě více mne dostalo, když mi jednou přišla od policajtů úřední obsílka (všechna moje data seděla), že si mám přijít vyzvednout auto, které mi bylo odcizeno a následně nalezeno někde v Rakousku. Tehdy jsem pouze litoval, že mi opravdu žádné auto nikdy odcizeno nebylo, neboť jsem si tak možná mohl pomoci k lepšímu vozu (tehdy totiž mi na nic lepšího, než na ojetinu, peníze jaksi nezbývaly...). -
« Re: Re: pokus o kradez
to autokomplex: bez urazky, ale co jsi napsal je dle me nejvetsi blbost a ignorantstvi. Za prve. Pokud vidis, ze se jim podarilo obejit imobilizer (rozsviceni svetel zpatecky) tak ti dojde, ze jim nebude moc dlouho trvat to nakopnout. Za tech 15min by urcite ujeli, sice by pravdepodone museli couvat, ale i tak provozovat nejakou honicku jako v akcnich filmech by byla blbost, ze? Za druhe. Nesnasim lidi, kteri se sami nepokousi zabranit nejakym cernostem a tak jsem dobrovolne na ne vybehl, s tatou v patach, a pocital s tim, ze eventuelne mohou byt nejake problemy. Za treti. A co si myslis, ze by jim asi ta policie udelala. V lepsim pripade by alespon jednoho chytli a mozna mu pohrozili na stanici, kde by nasledne prespal a pak by byl zase na svobode a s nama by si to spis vyridil. Jediny co jsem udelal spatne je to, ze jsem zil v naivite a doma neprechovaval katanu na reseni takovychto situaci. A ted at si klidne znova prijdou, ale tentokrat budou litovat.
Lucky: policajti a brat otisky? to je vtip, ne? Jasne, ze nebrali :-( -
« Re: pokus o kradez
ANDRE: To jsi udělal tu největší blbost, co jsi udělat mohl (řvát z balkonu), tím nevyřešíš nic, akorát jim dáš pěkně včas echo. Měl jsi je nechat v domnění klidu pracovat a zvednout telefon... Auto by bylo poškozeno tak či tak, ale ti hošíci by další den už nikde řádit nemohli. Stejně tak je hloupost na druhou jít ven, to si můžeš dovolit až budeš mít pověst místního Ramba, a pro varorávání ostatních pobertů nebudeš váhat takové pány na místě zbavit životních funkcí. V opačném případě jenom riskuješ sám sebe a hlavně ukážeš svou identitu těm co tě mají nejradši. Když to shrneš, na autě je škoda, pachatel není znám, ty hrdina můžeš být rád že neležíš na ARU, lupiči vědí kde, kdo, co, a jestli jsou naštvaní, klidně to auto přijedou za týden rozkopat nebo zapálit... -
« Re: Re: pokus o kradez
policie prijela asi za 15 min. ale u toho uz jsem nebyl, protoze jsem se potreboval vyspat ( coz se mi nepodarilo, protoze jsem se do rana klepal jako ratlik) jelikoz jsem dneska maturoval. Bohuzel neuspesne- Z literatury me nevim proc dali 5 :-((( Navic jsem se kvuli spankovymu deficitu jen tak tak drzel pri vedomi
Jinak ja se nebal ani toho, ze by me zmlatili. Z treninku jsem celkem na bolest zvyklej. Mel jsem strach aby me treba nepropichli kudlou, nebo v krajnim pripade nezastrelili. -
« pokus o kradez
Dneska ve 2:00am se mi stala silena vec. Tak si uz konecne pekne spim, prestoze mi myslenky na nadchazejici maturitu branily ve spanku. Kdyz podvedome uslysim trisknuti dveri venku na ulici. Nevim proc, ale pri spanku me strasne hlodal pocit, ze se nekdo snazi ukrast nase auto. Dokonce me to zvedlo z poslele a ja pri pohledu z okna ( 2.patro panelak) videl, ze mame otevrenou kapotu. Uplne se mi sevrel krk, ale rychle jsem bezel na balkon a na cely sidliste rval at od toho auta vypadnou. Odpovedi mi byly pohe aroganti urazky. Mezitim se vzbudil zbytek my rodiny. Kdyz jsem videl, ze se rozsvitili svetla zpatecky(mame defend lock), vedel jsem, ze je zle. Hned jsem letel ven s tatou v patach. V aute sedeli dva chlapci a na krytu motoru byla ridici jednotka. Ac jsem "zavodnik" v kickboxu, sice ve vaze do 71kg. Mel jsem v katatech. Rikal jsem jim at vypadnou, nacez mi pouze odvetili, ze mi to pojistovna stejne zaplati. Az kdyz slyseli, ze mama vola 158, tak se pomalu zvedli, vzali si vercajk i s Rj a odesli. Tatovi se to nelibilo, ale prece jenom gorila trimajici v ruce tyc budi respekt. Skoda na aute cca 50tis. Navic ta rid jednotka co ji odnesli byla nase. Porad nechapu jak obesli imobilizer. Kazdopadne d-lock do ty doby nez jsme prisli vydrzel, je vsak znicenej. Kde to zijeme? -> kupuju bouchacku ( v te situaci mi bylo jasny, ze kdybych mel pistoli, tak je oba postrilim ) Jinak se na takovou chatru neda. -
"-- skrytý --" 18.05.04 23:55
« Re: Re: Re: turbo u TDI
Turbo u chipnutého TDI točí v průměru o 1/3 více než u sériovky, tj. namísto max. 200 tis. ot./min. až 300 tis. A to už musí být někde slyšet, nemluvě o výrazném snížení životnosti turba, zj. pokud někdo vypíná motor ihned po dojetí (tzv. "bez doběhu"), nebo to točí i za studena! A to už vůbec nemluvím o nutnosti používání kvalitnějšího oleje a potřebě zkrácení intervalů jeho výměny (bez dodatečného/většího chladiče oleje se olej přepaluje).... -
"-- skrytý --" 18.05.04 20:21
« Re: Re: turbo u TDI
díky, mám takový problém: musel jsem vyměnit turbo neboť začalo "chrastit", dali mi tam výměnný díl (X kus za kus - cca 14000) který byl potichu, ale občas byl problém s regulací tlaku turba a řídící jednotka odstavila výkon (po vypnutí klíčku zapalování bylo vše OK). Teď tam mám další turbo které je OK co se týče výkonu motoru, ale je zase poměrně výrazně slyšet v kabině... Zdá se že jim to opět vrátím.. budou mít radost. Chipnuté to je, ale nepamatuji se že bych to dříve slyšel tak hlasitě.