OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Re:
Tesna, mfilip: Ja baterku neodpojoval, ale rozvody delali pred cca 3000 km. To vypada na stopu. Jinak "Nouzak", co je nouzak? To by asi byla vysoka spotreba, ne? Ja naopak posledni dobou trham osobni rekordy v nizky spotrebe. To je vec, kterou jsem necekal. Auto ma 90000 a cim je starsi, tim min zere (zatim). A nebo se jenom zdokonaluju v praci s plynem? -
« Re:
Se stejným problémem jsem se taky setkal. V zimě po odpojení baterky jednotka potřebovala cca. 15 - 20 startů, než se přepla z nouzového do normálního režimu a srovnala volnoběh. Teď na jaře mi jednotka asi 3x náhodně zablbla a zase jela na nouzák. Při dalším nastartování to ale bylo zase OK. Jenom jsem zkusmo pořádně dotáhl kontakty na baterce a od té doby to je v pořádku (odhadem 400 startů). -
« Bez nadpisu
jajkubJ - a neodpojil si nedavno baterii ? Mne odpojeni baterie nasledujicich kolem 1000 km neustale kolisaji otacky 800-1000,800-1000 a pak se to uklidni ( zrejme to ridici jednotka vyladi ) a drzi to presne svyvh 850 otacek. Asi pred mesicem jsem byl na vymene rozvodu a zrejme byla odpojena baterie, anebo to bylo pripojene na Vagu a od te doby mi nekdy zustaval i na 10 s volnobeh viset pri 1500 ot. Ted po cca 1000 km mam uz asi tyden klid a i pri volnobehu mam furt konstatntni otacky 850. Kdyz mam zapnuto klimu, vetsinou dyl trva, nez otacky spadnou. -
« mazani
Ma nekdo podobnej problem? Pri jizde v zatezi v otackach kolem 2000 se mi rozsveci cervena kontrolka oleje, ktera po zatezi zase zhasne. V servise mi vymenili cidlo tlaku oleje, ale problem je tu zas. Ma teorie je, ze mi turbo pripejka olej, kterej ve vysoky teplote ztraci hustotu a pak pri nizkych otackach = malym tlaku oleje to proste blbe maze... . Co vy na to? -
« Volnobezne otacky
Mam dotaz. Co se da usoudit z volnobeznych otacek? Normalne jsou tak cca 800/min. Nekdy ale neslezou pod 1000. Jednou se dokonce udrzely na 1500. Mluvim o situaci, kdy je motor zahratej, normalne jedu, mam normalni spotrebu (podle pocitace), ale kdyz zastavim, koukam a otacky jsou treba 1200. Poturovani plynu nepomuze. Vypnu motor, nastartuju a otacky jsou 800-900. Ze by me neco opoustelo? -
"-- skrytý --" 11.06.04 09:38
« Re: Re: Re: Re: Klima
Viados: Máš naprostou pravdu, je to špatně! Sice jsem to blbě napsal, ale chtěl jsem říct něco v tom smyslu, že když to udělá výrobce ve fabrice, do výsledné ceny konečného celkového výrobku, tedy hotového vozu, se zákazníkovi promítnou jiné marže a jiná výsledná hodnota daně (výrobní náklady fabriky samozřejmě neznáme a obdobně neznáme ani marže mezičlánků), než když si ty díly bude někdo shánět jednotlivě. Jo, dávno pryč jsou doby, kdy se vyplatilo poskládat si nové auto z jednotlivě nakoupených dílů. Tehdy se to šířeji nepraktikovalo jen proto, že některé díly prostě nebyly k sehnání... -
"-- skrytý --" 11.06.04 09:09
« Re: Re: Re: Klima
Dražší to určitě je, kvůli zásahům doi již hotového auto, ale nějak nechápu, proč vyjde dráž, když se napočítá DPH na deset dílů zvlášť, než když se na ně napočítá dohromady. >:D Podle mě vyjde vždy stejné číslo. Matematika 6. třídy ZŠ. Tehdy jsem z procent sice jednou dostal i bajli, ale ... -
"-- skrytý --" 10.06.04 09:25
« Re: Re: Klima
Dodatečně domontovat klimu přijde na 2-3x tolik, než příplatek za klimu při koupi nového auta! Jednak jsou samostatně dokupovávané díly podstatně dražší (a na každý je zvlášť počítána DPH), jednak je na tom podstatně více práce (např. již namontovaná přístrojovka se musí demontovat a znovu montovat), kromě toho se některé díly musejí vyměnit/nahradit jinými (např. jiná řemenice na klikovce pro auto s/bez klimy, jiné provedení tělesa topení atd.). Koupit si auto bez klimy a pak ji tam nechat domontovávat je přinejmenším neekonomické (já bych to nazval dokonce blbostí)!
PS: Abstahuji samozřejmě od případů, kdy si někdo sežene kradené díly nebo chce domontovat klimu do auta, které koupil výhodně jako ojetinu a nemohl si příliš vybírat... -
« Re: Klima
Myslím, že rozumná cena pokud budou použity nové díly by měla bý na nějakých 25000,- Kč včetně montáže. Samozřejmě ne v autorizovaném servise, kde to stejně nejsou schopni nic pořádně udělat.
Vím o klucích co to dělají a osobně jim věřím.¨
Ale takových se v republice sežene určitě více, stačí se poptat na vrakovištích škoda a budete moudřejší - NE jen staré díly se tam dají sehnat i fungl nové ! -
"-- skrytý --" 09.06.04 18:22
« Klima
No, znamej si nechaval pred nejakym casem domontovat do 1.9 TDi 66 kW komplet klima a prislo ho to na cca 50 tis. korun.
Pokud vim, tak se na www strankach skoda auto nabizelo klima do 1.6 55 kW za cca 60 tisic. Uz je to nejaky cas, nevim jestli to tam jeste je, kazdopadne cena 15 000 mi prijde podezrela tyhle prachy bych za to dal klidne taky, ale.... -
« Klimatizace
Nevite nahodou nekdo jestli se da do Oktavky dodelat klima a popr. jak je to narocne??Kolegovi jeden manik nabizel Klimatronic i se zabudovanim do auta za 15tis. :-) coz je celkem prijemna castka, ale me se nezda ze by to bylo tak jednoduche, rikal ze za jeden den je to namontovane??
Co som pocul tak dizlove motory su spravidla po 10.000km plne zabehnute, dalej sa to uz nema preco zlepsovat...