OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

13.08.04  21:20

« Šířka pneu

Jaký máte názor na použití disků 17palců a pneu 225/45/R17 na TDI 81KW? Teď jezdím na 205/55/R16 a láká mě výměna za 17. Máte s tím někdo zkušenosti? Jak se změní jízdní vlastnosti? Co jsem zjistil, tak šíře 225 je maximum, co se vejde do podběhů bez úpravy blatníků na 17 disky SPIDER (doplňková výbava RS). Díky za názory. Jirka
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.04  21:15

« Re:

no, holt oktavky jsou tak super auta, ze s nimi nejsou problemy a neni co resit >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.04  23:39

« Bez nadpisu

zase to umrelo..
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.04  13:04

« Re: 1,8T 4x4

ja mam s obyc 1.8T celorocni spotrebu 6.15 l/100 km. Z diskuzi si pamatuji, ze rozpeti prumernych spotreb je velke : 7-11 l/100km. 1.8T hodne zere po meste, takze pokud jsi z Prahy, spotreba by byla normalni. Pri jizde ustalenou rychlosti na 5 stupen mam na rovince nasledujici spotreby, pokud si dobre pamatuju: 60 - 4.2, 80 - 4.8, 100 - 5.5, 140 - 8.0. PP mi premeruje o 0.2-0.3 l
  • 00 Reagovat !

foto

05.08.04  22:31

« Diagnostika

Alsik:tak jsem dneska vyzkousel doma diagnostiku a jde to nadherne..Nemam zadnou zavadu v el.casti auta >:D ,tak to vypada,ze to bude tou spinavou klapkou. :(
  • 00 Reagovat !

foto

05.08.04  17:42

« 1,8T 4x4

Má někdo zkušenosti se spotřebou Octavie Combi 1,8T 4x4? Nemůžu se dostat pod 10 L ani při slušný (ekonomický) jízdě.
    Navíc motor není moc pružnej.
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.04  20:43

« Nová Octavie z Polska?

Na základě dnešního článku na auto.cz, že nejlevnější auta jsou nyní v Polsku, jsem se podíval na oficiální ceny škodovaek na www.skoda-auto.pl a např. Octavia Combi Rider 96kW by tam po přepočtu dnešního kurzu vyšla na 572 000,- Kč a u nás na www.skoda-auto.cz stojí ta samá 714 000,- Kč. Předpokládám, že výbava je u akčního modelu Rider stejná u nás i v Polsku. Takže jestli jsem něco někde nepřehlédl, tak to už by stálo za to dovézt si třeba Octavii z Polska?
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.04  21:48

« Re.....

Alsik:Asi to je ten,co jsem myslel.Je kousek pod konecnou.Na prijmeni si nevzpominam..Jeste jsem to nerozchodil,protoze deti jeste nejsou doma a maji muj notebook. :-( Jo, a ICQ mam 300407862.Ahoj Jirka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.04  20:37

« !!!!

Jirka:Jestli to neumřelo, žije to dodnes ... >:D Byl jsem o víkendu pryč v přírodě a po počítači ani nevzdechnul ;-) Teď se chystám přes GPRS stáhnout konečně to ICQ >:D
    Jinak s tím servisem na Ještědský- došlo mi, že jsme oba mysleli jinej :)Ty asi tu barevnou kostku ještě nad školou, žejo ??? :?: Já myslel tu malou opravnu - taky u baráku - ale ještě pod tou dočasnou konečnou tramvaje. Má tam štít (myslím že p.Šimon nebo tak nějak) "Opravy vozů Škoda" s tel. číslem...
    Co ta diagnostika???? Rozchodil jsi jí a funguje ???? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.04  19:33

« ??

Tady to zase umrelo,koukam.. :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.04  11:44

« Re: kryt...

to vuaras:
    ahoj, mam 1.6 74 kW, predpokladam, ze kryty jsou resene dost podobne. TDi maji kryty vetsi
    Ja bych ten kryt spravil. Koupil jsem auto jako ojetinu a majitel ten kryt spravil. Neprasklo to u kraje (original diry vydrzeli), ale roztrhlo se to na dvou mistech. Jedno z tech mist byl takovej ten schod, druhy misto proste v plose krytu. Spravil to zeleznou pasovinou (tl. cca 2) a uhelnikem (take tl. cca 2) + nyty. Samozrejme moznosti je hodne, zalezi na kazdem, tohle byl jen priklad...
    Drzi to super, uz jsem za to nekolikrat chytnul a pohoda. V servise mi nabidli vymenu krytu, odmitl jsem to. Ten plastak bych zase za chvili urazil/roztrhl. Fakt to drzi dobre.
    Mimochodem - ten kryt neni nic levneho, tusim na TDi tak 4.5 tisice, na benzin min (je to mensi), ale pochybuju ze pod 2 tis to bude stat.
    Jeste snad nekdo nabizel hlinikovy nebo duralovy kryt, ale nevim kde (jestli vubec) a za kolik.
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.04  16:43

« kryt na spodu motora - odtrhnuty

Zdravim, mam Octaviu 1.6 55KW a podarilo sa mi odtrhnut kryt na spodu, ktory chrani motor. Tu niekde na fore som cital, ze je to casta vec ale ze sa ten kryt da uchytit aj nejako inak tak, aby lepsie drzal. Poradite ci mam kupit seriovy, alebo si ho radsej dat spravit?
    Vuaras
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  22:41

« Bez nadpisu

Alsik: Ja bych to nevidel tak tragicky..Zjistim to,co a jak a uvidime..Muzeme se domluvit a muzes prijet treba ke me,je to kousek.K ty diagnostice-musis znat ty kody,ktere ti to nacte...na to mam to DVD,ale ted ho nenactu,ve druhem notebooku nemam combo mechaniku.Ale az to pojede,tak budu rad..Sice je to v servisu bez dokladu za 200,- ale neni nad to,kontrolavat si to sam a kdy chces..Zase to neni takova palka.Zivit se tim urco nebudu..ale pro sebe a zname,to bude dobry..Treba manzelce ted na aute zacal blikat symbol airbagu..nebourala,nevystrelil..tak nevim,ale uz si pockam a projedu si to sam..To ICQ jeste nemas??Ahoj Jirka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.04  22:06

« Bez nadpisu

Jirka: No jo, to je ten servis který myslim. Díky za info - není nic lepšího než se sám spálit anebo získat od někoho důvěryhodný informace >:D
    Stačilo by vědět, jestli má nějakej servis v LBC kraji zkušenosti s těma sprejema, protože víš co - sice přes známýho seženeš sprej, ale když to člověk (byť je zručnej a "z oboru") dělá poprvé, tak může podělat tisíc věcí. Abych pravdu řek'-ten návod od Mitsiho je super,ale já bych se bál sám se v tom vrtat :roll:
    Beru Tě za slovo s tou nabídkou spreje:) Přehazuju (skoro:)) každou korunu dvakrát ... :-( :-( >:D
    Někdy bychom mohli dát spicha a pokecat :)))
    Jinak jsem koukal že se pídíš po infu o diagnostice - mám jen mlhavou představu - ale to musíš znát nějaký kódy a hlavně významy těch kódů ne???
    Tommy78 Asi někdy příští tejden pojedu do Phy (na den nebo dva), tak prohledám ještě net a tam vysonduju terén co a jak ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.04  17:36

« Re:

to Mitsi:
    no ja se na to dneska ptal taky v nejakych servisech a taky nic. Kazdopadne necha se to sehnat a kdyz se to prepocte z USD na Kc, tak ta cena vcelku odpovida
    za mesic se stehuju do Prahy, tak to tam koupim asi osobne
    Jinak: kdyz se clovek zamysli nad zavadami RJ: je to v podstate pocitac a nejaky nahodny poruchy bych videl take spis v zavadach "periferii" nez samotneho pocitace, jenze kdyz clovek neni profik, tak ho treba ta klapka ani nenapadne, no ale ted to vim ;-)
    to Alsik
    kouknu na ty odkazy...
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  16:14

« Re: Kolísání otáček

Alsik:Jestli to je ten servis,co myslim-kbyz jedes Jestedskou nahotu,tak je to cca200 metru nad Horizontem a je to pod hospodou Dub.Jestli to je ten,tak nebrat.Ma to otec se synem a silena neochota..Jednou jsem tam byl kvuli emisim a rassi jsem odjel.. >:D Ale pokud to je ten servis.Maji to u rod.domku..
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  14:43

Alsik: Neboj,ja to zjistim u znameho...on zavola tomu Vaskovi a an mu to rekne/me by to nerek/.
    Nema cenu jezdit tolik kilaku..
    Jinak dneska mi prisla ta ETKA a AUTODATA...ale je to na DVD a notebook maji sebou deti na dovce.Tak az pristi tyden.
    A zaukoluju ho,aby sehnal ten sprej a on ho sezene za slusnou cenu a za nakupku.. >:D
    Jinak jsem platce DPH,takze kdyby jsi ho taky chtel,tak Ti ho necham bez dane. :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.04  10:26

« Bez nadpisu

Jirka: Jo, toho se taky bojím. To bych si holt udělal jeden den vejlet buď do Budějic nebo do Plzně. Podle těch informací na webu by ani nešlo tak o ty spreje jako spíš o aplikaci - na těch plzeňskejch stránkách je popsaná a připojuje se tam nějaký udělátko (od tý samý firmy co dělá ty spreje) přímo na sání vzduchu.
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  09:55

OK,az budu v Liberci,hned se pozeptam to tom spreji.Jestli ho teda budou znat a nebudou na me koukat,jak trubky :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.04  08:07

« Bez nadpisu

No tak jasně - přijdeš do servisu, víš prd (jako laik) a oni řeknou vyměnit celou ŘJ i se škrticí klapkou. A místo vystříkání sprejem za pár stovek se dostanou k nepoškozené ŘJ a nainkasujou si prachy ... :-( :(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…