OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Servisy
tak , tak. Netreba sa dat a ked to manik za pultom nepochopi, ist za veducim strediska a ked ani ten, tak vyssie. Casto krat to zaberie a popripade vspomenut iste institucie. V Baumaxe som spomenul SOI a to ste mali vidiet, ako som sa zo zochara, premenil na pana zakaznika. A to som bol krasne speneny do cervena :-) -
"-- skrytý --" 25.08.04 18:58
« Servisy
Se zna?kovým servisem v Liberci mám zkušenosti které by se daly shrnout asi tak: neochota, pomalost, šílený ceny za sebemenší kravinu ... Ovšem tohle neplatí pokud tam máte n?jakýho známýho - na vlastní kukadla jsem vid?l, jak se nerudný a podrážd?ný p?ijímací technik zm?nil b?hem okamžiku a ševelil jako vánek na n?jakou svoji známou, které slíbil že "jí to samoz?ejm? ud?lají hned a na po?kání, jen a? se na chvíli posadí..." Vsadim boty že s tou samou závadou by mi ?ekli že m?žu p?ijet nejd?ív za dva dny a oprava že bude trvat tejden :(((((
Ned?lám si žádné iluze o tom, že tam t?ží z neznalosti laik? a že místo opravy ?asto sáhnou po vým?n? dílu/díl?, ale s tím, že si naú?tují tolik práce, jako kdyby to opravovali t?ikrát.
Cht?lo by to aby m?l ?lov?k víc ?asu a po celou tu dobu u té opravy být - n?kdo se kdesi v diskusích zmi?oval o n?jakém servisu (Toyota ???? ) ve kterém jsou na to p?ímo za?ízeni a není problém aby tam za pr?hlednými dve?mi zákazník sledoval pr?b?h opravy ...
PS. Okrajov? se toho dotýká i m?j p?ísp?vek v diskusi "jakou nejv?tší botu vám provedli v servisu" :'-( -
« Servis, ktery cisti klapku
Sice u sebe nemam tu fakturu, ale podle seznamu prodejcu to musi byt www.autocerveny.cz.
A aby to nevypadalo, ze mu tu delam reklamu, tak pripominam, ze se na nej zlobim za to, ze jsme se dohodli na cene 260 Kc za kazdou pulhodinu a pak si rek' po pul hodine prace o 1200 Kc. Uz jsem poslal dotaz do Skodovky. Docela by me zajimalo, jestli jsem by naivni, nebo me chlapek natahnul. Zatim tam usilovne pracuji na odpovedi. -
« Re: Re: Re: To mfilip:
ad servisy> s autorizovaným servisem mám podobnou zkušenost. Zákazníkovi se ú?tuje normo?as - vým?na kotou?? 45 min, vým?na desek 45 min. Co na tom, že ta práce je tam dvakrát, i když se to d?lá naráz. A celkov? to mechanik zvládl p?esn? za 20 min v?etn? najetí na zvedák. Byla to ale poslední kapka, kdy jsem se s p?ímacím technikem pohádal a ptal se ho jestli to myslí vážn? - odpov?d?l mi, že nevidí d?vod, pro? mi to dávat levn?ji, že on z toho má prachy taky a že to mechanik zvládl tak rychle je jen jejich v?c. Tak jsem si šel druhý den popovídat s vedoucím servisu a je po problému. Technik dostal kartá? a já dost velkou slevu p?i dalších dvou návšt?vách. V podstat? jsem platil jen materiál a p?l hodiny práce. A ješt? mi pan vedoucí ?ekl, že m? rád zase uvidí na další prohlídce... -
"-- skrytý --" 25.08.04 09:38
« Re: Re: To mfilip:
JakubJ: Tak to up?ímn? gratuluji! Jen nezapome? oznámit adresu toho zna?kového servisu, aby i ostatní v?d?li, kam se mají obrátit. Moje zkušenost je totiž zcela odlišná. Nap?. nemohu pochopit, pro? si zna?kový servis nechá na n?kolika po sob? jdoucích opravách zaplatit n?kolik desítek tisíc K? za neustále se rozsv?cující kontrolku ?ídící elektroniky motoru u Oktávky 2.0 staré n?co málo p?es dva roky, která má nejeto pouze cca 30 tis. km... -
« To mfilip:
Ani se neptej. Prace byla rovnych 30 minut, material jenom ta spetka vycaknuta ze spreje (na fakturu to ani nepsal). Moje platebni situace byla ale silena, vzhledem k tomu, ze jsem stal na silnici u krovi vedle nepojizdnyho auta. Moc chci doufat, ze v servisu by si rek' pod 350 Kc (moje bezna hodinova sazba). -
« Bez nadpisu
Mitsi: Tak jsem si na vlastni kuzi vyzkousel, ze neni az tak nutne se bat znackovyho servisu. Tu skrtici klapku mam vycistenou oficialni cestou. Popsal jsem problem, technik prohlasil, ze spinava klapka, vymontoval, procakal sprejem, namontoval, proturoval a uz zase jezdim. -
"-- skrytý --" 23.08.04 13:56
« Optimalizace ?J
Po?ád mi vrtá hlavou, pro? se žádná z tuningových firem nezaobírá optimalizací (p?ece jen to tuningem nazvat nem?žu:))) 1,6 74kW. 55kW motor se upravuje b?žn? (na cimbu.cz) na 61kW a dá se p?ed?lat i na 74kW, ale práv? ta výkonn?jší 1,6 je n?jaká ?erná ovce nebo co :'-( :'-(
Kdesi na internetu jsem objevil, že n?kdo psal do Cimbu ohledn? toho motoru a odpov?? byla, že "jediné co se s tímhle motorem u nich d?lá je p?ehrání sériového softwaru ?J u starších aut nov?jší verzí u které není ta hrozná díra na plynu ... " Tak nevím. Pokud se dob?e pamatuju, tak úpln? na za?átku se montovala n?jaká verze 74kW motoru, která se ale záhy (cca v p?lce '97) obm?nila za nov?jší, která má na krytu napsáno "1,6 SR" - aspo? takhle to bylo kdysi psáno v tehdejších propaga?ních materiálech. Mám Oktávku z 09/97 a už je to ta SR - ale bližší info o tomhle neznám a nerad bych tu d?lal guláš ;-) -
"-- skrytý --" 22.08.04 13:05
« Bez nadpisu
Jirka: Very, VERY SORRY :'-( :'-( Byl jsem teď cca 14 dní (sám to přesně nevím :-) ) s kámošema na kolech - bez mobilů, bez internetu, bez novin ... pohádka >:D >:D Takže jsem nebyl k dispozici.
Ale zatím jsem se tak ve volných chvílích rozmýšlel co s autem a tak - a nanovo jsem začal shánět informace jen co jsem se vrátil ... ;-)
Co ta tvoje self-diagnostika ?? Šlape to jak má??? :?: >:D Pídil jsem se po dalších možnostech a brouzdal teď po síti a našel zas něco -
Diagnostika se řeší v samostatný konferenci na pandoře - [odkaz] - tam to někde najdeš :-)
Další věc - nemám teď momentálně problémy s kolísáním volnoběžných otáček, jak jsme řešili - nicméně našel jsem k tomuhle pár linků ohledně sprejů - [odkaz]
[odkaz]
------
Narazil jsem teď na jiný problém - po tak dlouhé době kdy auto nejelo jsem měl docela problémy při startu - Nastartovalo to sice, ale ukrutně to v tom první chvíli prskalo a motor vynechával. Když jsem chtěl přidat plyn, tak motor naopak spadnul na 800rpm (díra)a až pak začal lézt nahoru :'-( Dneska mi to udělalo ráno znova (jsou nižší teploty ...) na zahřátym motoru mi to neudělá vůbec nic a start je v pohodě. Máte někdo něco podobnýho ??????? Na internetu jsem našel velmi podobně popsaný problém a tvrdilo se tam že to je pokažená váha vzduchu s tím, že se na to diagnostikou nemusí vůbec přijít... :'-( Jest to možno ????
A ještě než jsem tohle na netu našel, tak mě napadly ještě dvě otázky
1) Jaké svíčky používáte ??? (hlavně u 1,6 74kW) - podle tabulek jsem našel že na to pasují Brisk DX 15 LTC-1 nebo DOR 14 LGS a z těch lepších NGK BKU RET-10. Máte zkušenosti s jinýma značkama a jaké???
2) Jaká firma dělá pro Škodovku výfuky ??? Koukal jsem pod auto a brzo už bude high time na výměnu ... :'-( Ptám se proto, že jsem slyšel v rádiu, že v autorizovanym servisu prodávaj díly s logem Škoda (to je pochopitelný, žejo:) Úplně totožné díly stejné firmy ale bez loga (a tudíž levnější) se normálně distribuují do prodejní sítě. A pak je ještě třetí varianta - no name výrobce - nejlevnější, ale s rizikem že to může být šmejd. Co doporučujete????
Jirka:
Jinak jsem byl včera v noci odvézt rodiče na letiště do Phy a můžu říct, že V-Power (ten 95okt.)se nijak na spotřebě neprojevuje. Cesta tam 3 lidi+plný kufr, cesta zpátky sám, po dálnici jsem jel 100-120 max protože byly od Turnova před Phu nepravidelný pásy hustý mlhy, najeto celkem 235km a spotřeba 5,8l/100. S obyč benzínem bych to měl podle předchozích zkušeností taky tak ... ale jinak spokojenost :))))undefined