OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Sv?tla
Ahoj, ?ešíme práv? se švagrem problém na jeho Otine: pokud má zapnutá tlumená sv?tla a n?kdo p?isedne do vozu a zabouchne dve?e (jedno jaké) tak se svítivost sv?tel podstatn? sníží a po cca 8-12 sekundách vrátí na stejnou úrove?. Baterie je nová, žárovky standard.Nerad by se do?kal situace, kdy v noci n?kdo p?isedne a sv?tla odejdou úpln?.N?jaké tipy? Díky! -
"-- skrytý --" 16.09.04 20:54
« Software
JirkaT: Myslíš že bych se n?kdy mohl v dohledné dob? stavit abych mohl zjistit verzi softwaru ?J ??????? Koukal jsem na tu diagnostiku na netu - princip chápu akorát mám guláš ve všech t?ch kódech ... :'-( A není t?eba pro každej ro?ník Oktávky jiná verze toho programu - je to univerzální ??? P?eci jen 97 už bylo dávno >:D :) -
"-- skrytý --" 15.09.04 23:23
« Motor
Jo, ted vecer mi prisel mejl (po fotbale :))))) ze mu jen kod AKL nestaci, ale ze potrebuje znat konkretni verzi softwaru - ale tu si jen tak z prstu nevycucam, zrejme bych ji musel zjistit diagnostikou. Napsal ze jen pro motory AKL byly celkem 4 verze softwaru (+dalsi verze pro motory s tema dalsima kodama). Jestli znas tu svoji verzi softwaru, tak normalne napis na info@cimbu.cz mejla a uz se domluvite. Na cenu jsem se zatim neptal, ale myslim ze to snad nic horentniho nebude... -
"-- skrytý --" 15.09.04 19:19
« motor
Jirka T: S tou spot?ebou která po startu poskakuje po?ád mezi 15,1-15,9 - to mi d?lá snad odjakživa a myslím že to je spíš vlastnost, protože jsem nedávno jel s kamarádem, kterej má novou Audi A3 1,6 75kW a d?lá mu to to samý :(((((
Na tý pando?e - bohužel jsem si nezaznamenal kdy p?esn? se to ?ešilo, ?as od ?asu to tam vždycky n?kdo vytáhne na sv?tlo. Mám pocit že nejvíc se to tam ?ešilo te? (2004), zkus projet m?síce 03/2004 - 07/2004. N?kdo tam taky psal do Cimbu, jestli se s tím motorem nedá n?co ud?lat (n?jaký úpravy tohohle motoru moc nefr?í). No a odepsali, že jenom p?ehrávají p?vodní verzi softwaru ?J aby tam nebyla taková díra na plynu. Nevím. Napsal jsem do Cimbu taky protože mám dojem že se m? to týká (08/97). Mám ten starší motor - kód AKL, vyšší ro?níky už maj' n?jakej jinej kód ...
Každopádn? takovýhle trable s autem jsou na h**** :-( Kdyby aspo? ?lov?k v?d?l co nechat, ale takhle m?žeš povym??ovat p?l auta a nep?ijít na nic :(((( -
« Kolísání otá?ek
Alsik: Tak na tu diskuzi se podivam,protoze uz me to dost se*e.Diagnostika facha v pohode,akorat,ze mi odesel disk v notasi a nemel jsem VAG v cestine nikde zalohovany.Tak jsem sehnal jiny,ale neni v cestine a nema tolik funkci.A stou spotrebou,to mi povidej.Nastartuju auto a ukazuje mi to kolem 15 litru na volnobeh.Prumer mam tak kolem 8-9 litru,coz je hruza.Fakt uz nevim... -
"-- skrytý --" 15.09.04 16:26
« OCt
JirkaT: Uz jsem myslel ze neexistujes :-! :-) To je teda smula ze to nepomohlo. Ja nasel na pandore (konference idnes) dost dalsich lidi, ktery maj prave s timhle motorem uplne stejnej problem. Resili to vselijak poruznu a diagnostika taky vzdycky rekla motor je OK. Myslim ze nekdo to tam resil vymenou teplotniho cidla, jinou vahou vzduchu, vymenou vzduchovyho filtru ... Spousta veci ... :'-( Dulezity je, ze to vzdycky pomohlo, ale jen na par tejdnu - pak se to vratilo zpatky :(((((
Zrovna vcera mi asi prdla zarovicka ktera podsvetluje ty tri knofliky topeni a vetrani :-( Tak jsem to rozebiral a koukal jak to tam je udelany - a dneska jsem se malem smichy potrhal, kdyz mi v servise rekli ze to meni jen komplet cely:)))) Jdu nekam do kutilstvi sehnat zarovku :))))
Jak ti facha diagnostika ????? A co spotreba ? Mam asi nejakou paranoiu, ale zda se mi, ze ta rucicka se mi hejbe pred ocima. Ted jsem najel na nadrz asi 615km a zda se mi to nejak malo, protoze mi pak nevychazi rucni vypocet s prumerem podle PP :(((((bud neumim pocitat anebo to auto keca :)))) -
« Kolísání otá?ek
Alsik:Tak me to nechtelo prihlasit,znova jsem se registroval a nic.Musel jsem napsat webmasterovi a ten mi ucet nastavil u nich.Proto trosku jiny nick..
Jinak k tomu spreji!!Sehnal jsem ho za 400 kc. >:D Je to ten stejny,jak inzeruji na netu za cca 1500 kc. :roll:
Nechal jsem vycisteni znamemu automechanikovi a tesil se,ze bude po problemu s kolisanim otacek pri volnobehu.
Ale prd!!Klapka byla cista a i po druhe aplikaci se kolisani neodstranilo!!
Projel jsem to VAGEM a vse je v poradku.Tak uz nevim,co to muze delat..Koukal jsem i na vzd.filtr a i ten je novy a cisty...Co s tim nevi ani znamy automechanik,ani ja... :?:
Je to jak se rika v *.... :-(
Ahoj Jirka. -
« Re: koroze
jenom aby se to nedrelo, tak na pohyblive casti silikonovou vazelinu, nebo podobne svinstvo (ne cervenou, obsahuje vodu a je dobra jenom do pomalobeznych lozisek) a na zbytek existuje neco jako WD 40, ale zanechava film... Bohuzel uz si nepamatuju jak se to jmenovalo, ale je to lepiva sracka ve spreji. Ale jinak bych to nejak extreme neresil, pokud to auto nebudes mit dalsich 10 let... -
« Re: Re: Re: Plyn do 20V
ja jsem tu pred par mesici taky zjistoval LPG v 1.8T a nikdo se neprihlasil. Mne doporucovali ve firme system Landirezo se sekvencnim vstrikovanim za 45 tKc s toroidem - spotreba asi o 2l vyssi pri maximalni vyuziti motoru, PP bude ukazovat jinou spotrebu, ale casem se da odpozorovat, ze napriklad, kdyz je prumer 6.0, tak to bude asi 7.0 plynu apod. Pokud vim, tak na autorevue.cz k LPG v 1.8T taky nic neni. Neni to uz pro mne aktualni, kupujeme 2 auto do rodiny pro manzelku a LPG se mi tim padem nevyplati. Mam o starost mene. Me dalsi auto bude ale diesel, za par let. Jsem ale s 1.8T, co se tyce spotreby spokojen. Nejsem dravec na silnicich, realnou letni spotrebu po 10 tkm mam 5.9, celorocni po 16 tkm mam 6.15/100 km. Bydlim na venkove, dojizdim do centra Ostravy denne 30 km tam a 30 km zpatky. -
"-- skrytý --" 09.09.04 20:18
« Re: Re: spot?eba 1.8T 4x4
Hm, já m?l dneska smutnej rekord - pr?m?r podle PP 13,2/100km. Prostál jsem polovinu Liberce >:-[] >:-[] kdybych to šel p?šky, byl bych rychlejší. Takový malý m?sto to je, a tak zasekaný ... :'-( :'-( Jinak nejvíc p?i normální jízd? jsem m?l na R10 Pha-Lbc, to bylo za 9l/100km - to jsem ale jel (na moje zvyklosti) jako prase po?ád +-160 a byli jsme 4. Jinak dlouhodobá za poslední 4000km 6,6l/100.
Cpete do benzínu ?as od ?asu n?jaký aditiva??? Jak jsou t?eba ty flakónky za cca 700,- .Nalejt do plný nádrže jednou za 5000km aby se odstranily usazeniny atp. Máte zkušenosti s konkrétníma zna?kama ??? P?eci jen, škoduli už je 7 let a to je dost ...
Zkoušel jsem párkrát natankovat V-Power95, ale po ránu to vždycky po startu podivn? kuckalo jako kdyby to snad ani nebyl benzín. Když jsem tam nalil oby? natural, tak to zmizelo ...