OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  13:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nove pneu letné

pozeral som a cenovo najpriaznivejsie boli
    Barum Bravuris 195/65/15 za nejakych 2800 kus aj s DPH. Nie je to velky *?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.04  19:52

« Re: motor

Novy poznatek o kolisani otacek: kamarad ma motor 1.6i AKL, tomu hrozne kolisaly otacky, proste typicky problem. nechal to vycistit u kluka kterej rek, ze to umi, myl to snad v nejakym redidle, myslim, ze vyndal celej ten dil. Kazdopadne hnul i se snimacem polohy.
    Dal to do kupy a to teprv otacky litaly >:-[] Jeli s tim teda do aut. servisu, chteli to na VAGu seridit (polohu klapky), ale neslo to. Mechanik jim rek, at tedy dva dny jezdi, ze se to pocitac nauci, kdyz to nejde VAGem... Mysleli jsme si - BLBOST >:-[]
    A ejhle: po dvou dnech otacky sedi, jezdi s tim asi 14 dni a ani to neskobrtlo, proste super.
    Podotykam, ze nepouzil zadny SPECIAL spray, rucne to vsechno vycistil...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.04  19:42

« Re: Koroze

To nema cenu necim strikat, na tu dobu co s tim budes jezdit to vydrzi a stejne do 2 let to strelis. Otina je odolna proti korozi a to co rezne je tak silny, ze to stejne neuhnije. Aspon ne v dobe kdy by te to mohlo zajimat (muj nazor).
    Auto o ktery se clovek musi zajimat z hlediska koroze je na houby, to je nejlepsi se toho zbavit, teda ja osobne bych do toho nedal ani kacku a sup s nim pryc..., ale tohle neni ten pripad.
    Ja mam taky mistama rez, ale to jsou casti na to dimenzovany, vsimni si, ze casti napravy apod. jsou jen striknuty cernou, ta nemuze nikdy dlouho vydrzet, kdyby to melo bejt odolny proti korozi, tak to nalezite osetri....
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.04  16:55

« 1.9 TDi na predaj ,BA

kto by mal zaujem nech da vediet. Ide o 90 konovu verziu, 2001, 89 tkm, Elegance vybava-Climatronic, vyhriavane sedadla, zimna sada gum, nehavarovane, gumy povodne, 1. majitel, tehlova metaliza(neviem oznacenie) . Ide o auto od pribuzneho, pijanko vodic 45r. , zachovala.
    Co viem bolo menene 1 lozisko. Cena okolo 420 t. To uz si dohodnete priamo s majitelom.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.04  13:50

« Re: Sv?tla

mám dojem že pokud je to TDI tak za?íná žhavit otev?ení p?edních dv??í...
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.04  11:00

« Sv?tla

Ahoj, ?ešíme práv? se švagrem problém na jeho Otine: pokud má zapnutá tlumená sv?tla a n?kdo p?isedne do vozu a zabouchne dve?e (jedno jaké) tak se svítivost sv?tel podstatn? sníží a po cca 8-12 sekundách vrátí na stejnou úrove?. Baterie je nová, žárovky standard.Nerad by se do?kal situace, kdy v noci n?kdo p?isedne a sv?tla odejdou úpln?.N?jaké tipy? Díky!
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.04  21:52

« Bez nadpisu

Alsik: To je jasny,ze se muzes stavit.Jen musim byt doma,coz ted o vikendu nebudu.Ale pristi tyden by to melo byt uz v pohode..Ani ja jeste nemam poradne prozkoumany VAG COM,co to vse umi..Jen navod je nekde na 50listu..Mas uz to ICQ???
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.04  20:54

« Software

JirkaT: Myslíš že bych se n?kdy mohl v dohledné dob? stavit abych mohl zjistit verzi softwaru ?J ??????? Koukal jsem na tu diagnostiku na netu - princip chápu akorát mám guláš ve všech t?ch kódech ... :'-( A není t?eba pro každej ro?ník Oktávky jiná verze toho programu - je to univerzální ??? P?eci jen 97 už bylo dávno >:D :)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.04  10:41

« Re: Motor

jak rikam, to poskakovani spotreby po startu je naprosto OK, dela tu i u dieslu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.04  23:23

« Motor

Jo, ted vecer mi prisel mejl (po fotbale :))))) ze mu jen kod AKL nestaci, ale ze potrebuje znat konkretni verzi softwaru - ale tu si jen tak z prstu nevycucam, zrejme bych ji musel zjistit diagnostikou. Napsal ze jen pro motory AKL byly celkem 4 verze softwaru (+dalsi verze pro motory s tema dalsima kodama). Jestli znas tu svoji verzi softwaru, tak normalne napis na info@cimbu.cz mejla a uz se domluvite. Na cenu jsem se zatim neptal, ale myslim ze to snad nic horentniho nebude...
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.04  19:51

« MOTOR

Alsik- No a odpovedeli Ti?Ale ja mam 99 rok a tusim,ze to je taky AKL.Asi bych si taky nechal prehrat soft.Uvidis,co odpovi a kolik to stoji.Uz jsem si nahral jiny VAG v cestine,projel auto a vse ukazuje bez zavad..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.04  19:19

« motor

Jirka T: S tou spot?ebou která po startu poskakuje po?ád mezi 15,1-15,9 - to mi d?lá snad odjakživa a myslím že to je spíš vlastnost, protože jsem nedávno jel s kamarádem, kterej má novou Audi A3 1,6 75kW a d?lá mu to to samý :(((((
    Na tý pando?e - bohužel jsem si nezaznamenal kdy p?esn? se to ?ešilo, ?as od ?asu to tam vždycky n?kdo vytáhne na sv?tlo. Mám pocit že nejvíc se to tam ?ešilo te? (2004), zkus projet m?síce 03/2004 - 07/2004. N?kdo tam taky psal do Cimbu, jestli se s tím motorem nedá n?co ud?lat (n?jaký úpravy tohohle motoru moc nefr?í). No a odepsali, že jenom p?ehrávají p?vodní verzi softwaru ?J aby tam nebyla taková díra na plynu. Nevím. Napsal jsem do Cimbu taky protože mám dojem že se m? to týká (08/97). Mám ten starší motor - kód AKL, vyšší ro?níky už maj' n?jakej jinej kód ...
    Každopádn? takovýhle trable s autem jsou na h**** :-( Kdyby aspo? ?lov?k v?d?l co nechat, ale takhle m?žeš povym??ovat p?l auta a nep?ijít na nic :((((
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.04  16:47

« Re: Kolísání otá?ek

JirkaT: Práv?, že nic neukazuje. Stejn?, jako když je v prd.... váha vzduchu...
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.04  16:40

« Kolísání otá?ek

Alsik: Tak na tu diskuzi se podivam,protoze uz me to dost se*e.Diagnostika facha v pohode,akorat,ze mi odesel disk v notasi a nemel jsem VAG v cestine nikde zalohovany.Tak jsem sehnal jiny,ale neni v cestine a nema tolik funkci.A stou spotrebou,to mi povidej.Nastartuju auto a ukazuje mi to kolem 15 litru na volnobeh.Prumer mam tak kolem 8-9 litru,coz je hruza.Fakt uz nevim...
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.04  16:32

« Kolísání otá?ek

Mitsi:Ale kdyby byla závada v el.casti skrtici klapky,tak by mi to musel VAG prece ukazat,ne??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.04  16:26

« OCt

JirkaT: Uz jsem myslel ze neexistujes :-! :-) To je teda smula ze to nepomohlo. Ja nasel na pandore (konference idnes) dost dalsich lidi, ktery maj prave s timhle motorem uplne stejnej problem. Resili to vselijak poruznu a diagnostika taky vzdycky rekla motor je OK. Myslim ze nekdo to tam resil vymenou teplotniho cidla, jinou vahou vzduchu, vymenou vzduchovyho filtru ... Spousta veci ... :'-( Dulezity je, ze to vzdycky pomohlo, ale jen na par tejdnu - pak se to vratilo zpatky :(((((
    Zrovna vcera mi asi prdla zarovicka ktera podsvetluje ty tri knofliky topeni a vetrani :-( Tak jsem to rozebiral a koukal jak to tam je udelany - a dneska jsem se malem smichy potrhal, kdyz mi v servise rekli ze to meni jen komplet cely:)))) Jdu nekam do kutilstvi sehnat zarovku :))))
    Jak ti facha diagnostika ????? A co spotreba ? Mam asi nejakou paranoiu, ale zda se mi, ze ta rucicka se mi hejbe pred ocima. Ted jsem najel na nadrz asi 615km a zda se mi to nejak malo, protoze mi pak nevychazi rucni vypocet s prumerem podle PP :(((((bud neumim pocitat anebo to auto keca :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.04  15:49

« Re: Kolísání otá?ek

Pak je vadný sníma? polohy škrt. klapky, resp. potenciometr uvnit? sníma?e. Bohužel se to m?ní jen jako celek.
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.04  12:52

« Kolísání otá?ek

Alsik:Tak me to nechtelo prihlasit,znova jsem se registroval a nic.Musel jsem napsat webmasterovi a ten mi ucet nastavil u nich.Proto trosku jiny nick..
    Jinak k tomu spreji!!Sehnal jsem ho za 400 kc. >:D Je to ten stejny,jak inzeruji na netu za cca 1500 kc. :roll:
    Nechal jsem vycisteni znamemu automechanikovi a tesil se,ze bude po problemu s kolisanim otacek pri volnobehu.
    Ale prd!!Klapka byla cista a i po druhe aplikaci se kolisani neodstranilo!!
    Projel jsem to VAGEM a vse je v poradku.Tak uz nevim,co to muze delat..Koukal jsem i na vzd.filtr a i ten je novy a cisty...Co s tim nevi ani znamy automechanik,ani ja... :?:
    Je to jak se rika v *.... :-(
    Ahoj Jirka.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.04  09:39

« Re: koroze

ja jsem to cele strikal na Formanu elaskonem, na Brave konkorem 500, Wurthem a v zaveru jsem koupil v marketu plechovku ve sprayi za 150 Kc a to taky staci.
  • 00 Reagovat !

foto

13.09.04  08:33

« Bez nadpisu

Díky za i za to...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…