OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

04.10.04  22:03

« Re: Octavia 1.6i cca 210 km/h ;-)

Ohledne tech rychlosti mam dotaz. Da se teoreticky spocitat skutecna rychlost auta pri urcitych otackach, tj. znam prevodove pomery a obvod kola, nebo ziskam opet rychlost s odchylkou jako z tachometru? Pocital jsem to a vychazi mi, ze TDi /81kW/ pri 4800rpm jede 220km/h, coz mi prijde realne.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.04  21:59

« Re: Radio

Ja mam nejakeho Pioneera s CD ( mam pocit, ze jeden z tech nejlevnejsich typu) dnes stoji cca 5000,- Jsem s nim absolutne spokojenej- trojurovnovej ekvalizer (nepotlacuje stredy a vysky jako radia s predvolenym ekvalizerem), tristupnovy loudness, nejaky dalsi zajimavy fce. a hlavne rychle nacita CD a ma vybornou korekci chyb. Jenom jedna vec mne vadi a to, ze poslech CD postrada fci. SHUFFLE/MIX.
    Rozhodne bych ja osobne nedoporucoval do octavie se zakladni reprosoustavou levnejsi SONY!
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.04  13:16

« Radio

Jaké doporu?íte/používáte ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.04  21:16

« 200 km/h

Jo, 1,6i jede 200 tachometrovejch, ale to už je na krev a motor to?í p?es 6000 a je užuž v ?erveném poli. Navíc spot?eba je šílená a kdyby se takhle jelo delší úsek, tak se bude pohybovat okolo 14 - 15 l/100 km :(((((((((((
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.04  21:07

« Spot?eba

Aktuáln? - te? jsem se vrátil domu. Dálnice Praha - Liberec, rychlá jízda 150 - 170, místy kde bylo volno 180. Obsazení 3 lidi, ujeto 116 kilometr?, spot?eba 9,3l/100km. To jde :-)
    P?edtím - cesta LBC - Praha, stejná vzdálenost, pohodová jízda 130 - 140, 10km úsek 160-175, klasická kolona u Starý Boleslavi ... = 7,5l/100
    všechny rychlosti jsou podle tacho, takže n?jaká odchylka bude:)
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.04  14:45

« Bez nadpisu

jo a dalnice 150km/h tam taky nestavej
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.04  10:42

« Octavia 1.6i cca 210 km/h ;-)

No prom??uje to ur?it?, jednou jsem to zkoušel na takovém tom display, který ukazuje aktuální rychlost dle radaru. Tuším, že mi vyšlo asi 8%, ale nepamatuju si p?esn?.
    A divíte se Škodovce? Komu by se nelíbilo se chlubit, že jel s jejich našlapanou 1.6 po rovin? 210??? HAHAHAHA >:-[]
    No nevím, jestli to bylo p?esn? 210, spíš 205, ale to je stejn? jedno, prost? lítá mi to p?es 200 a mám supersport >:-[] >:-[] >:-[]
    Ja tohohle prom??ování využívám Kryštov neKryštov: 60 km/h dle tacho obec, 100 mimo, a nikdy jsem nedostal pokutu za rychlost >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.04  13:40

« Re: Re: Tacho TDi

kamaratovi behalo 90 konove TDi 200 tacho :-) , ale ako sa pise, tak u Feldi som mal aj ja odchylku do 3% pri cca 150. Merane na dialnici v useku 2km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.04  12:20

« Re: Tacho TDi

Norma zní: Tachometr m?že prom??ovat až 10% + ješt? další 4 km/h navrch, ale nikdy nesmí ukazovat mén?, než ve skute?nosti jedeš. Takže nap?. tacho 224 a v reálu 200 je ješt? v norm?. Škodovka této normy obvykle využívá v plné mí?e!
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.04  10:53

« Tacho TDi

Cht?l bych se zeptat, nemá n?kdo zkušenosti s prom??ováním tacho u TDi? V poslední dob? jezdím hodn? s O TDi 81kW a podle dnes stále ?ast?jších radar? u silnic tacho dost podstatn? prom??uje, odchylka cca. 13%!!! Opakovan? jsem u dvou aut porovnával tacho s t?miti radary (4 nebo 5 ks) a nechce se mi v??it, že odchylka je taková. Pro p?íklad - tacho/radar: 40/34, 50/43, 65/57. Vzhledem k tomu, že radary jsou v?tšinou tam, kde je omezená rychlost, nem?l jsem šanci to odzkoušet p?i v?tších rychlostech, ale topspeed 210 km/h s 81kW v kombíku je taky nesmysl.
    Pro porovnání, u mé 1.8T prom??uje tacho o 7% p?i 150 km/h (reál 140, m??eno na tempomat). Tomu taky odpovídá tacho topspeed 235, oficální maximálka 219. U Feldy 1.6 to bylo +/- 0 (m??eno p?i konstantních 120 km/h na dálnici).
    Proto je taky asi možné rozjet FAbku 40kW na 180 :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.04  16:18

« Re:

ak sa chcete pobavit , tak si pozrite ABCtuning.cz . Tam vam spravia z 1.4 74kW aj 90kW raketu >:D
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.04  15:51

« Bez nadpisu

len potom treba dat pozor aby ti okna nevyrazilo :D
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.04  14:31

« Re:

Hej, treba na blsaku kupit zo desat tych vietnamskych repracikov, ktore maju napis 800W a hned mas dokopy 8kW..
  • 00 Reagovat !

foto

28.09.04  14:24

« Bez nadpisu

a zabudol si ze techno z chrciacich reprakov je tiez peknych par kW >:D
    inak osobne nemam rad ked auto vyzera (niekedy aj nie, len jeho majitel si mysli ze ano >:D ) na viac ako v skutocnosti ide. videl som tuningovu fabiu junior ak so to tak da povedat, a bolo mi do smiechu. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.04  07:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Chip na Octaviu 1.6/55KW

zabudol si este na modre podsvietenie podvozku +10kW
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.04  16:40

« Re: Re: Re: Re: Chip na Octaviu 1.6/55KW

Jasne, ze tuneri si svoje cisla generuju nahodne.. :roll:
    Predpoklada sa, ze zaujemci o lacny chiptuning nemavali jednotky z matematiky, ci fyziky.
    Videl som cloveka, co mal 44kW fabiu vytunenu vraj na 70kW takym sposobom, ze +8kW chiptuning, +5kW filter vzduchu, +5kW remus vyfuk, +4kW V-Power Racing, +4kW kridlo a nizke pneu.. :P
    Staci si len nakupit vsetky tie veci, co slubuju vecsi vykon vasho auta..
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.04  13:48

« Re: Re: Re: Chip na Octaviu 1.6/55KW

no neviem, ale mam pocit, ze do tych tabuliek pisu co chcu. Konkretne:
    3500 ot/141Nm = 51.7kW a nie ich 54kW. Taktiez 4000 ot/138=58.2kW a nie 56kW. No a ine haluze som nasiel pri 1.3 MPI 50kW na 61kW !! Tam uvadzaju , ze 1.3 ma pri 5000 ot/104 Nm a 61kW , pricom tato 1.6 ma 115Nm a vykon 61kW. No ja neviem, ale ked je raz 2*2=4 nemoze to byt podla potreby aj 5. Chcem tym len povedat, ze bacha na tunerov!! Ten papier strasne vela znesie , ale potom realita je ina. Este si zisti, ci robia aj merania vykonu pred a po uprave.
    Kukol som este raz na tu 1.3 a to je proste strasne, ale pri 6000 ot je zvyseny vykon z 44 na 58kW(34% !!!) a krutiaci moment z 92 na 96Nm(4%).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.04  11:35

« Re: Re: Chip na Octaviu 1.6/55KW

Jo, nejsnadn?jší ?ipování, jaké znám: prost? zaplatíš ?ipa?i a spokojený odjedeš...
    PS: On ten motor m?l totiž ve skute?nosti vždy o dost víc, než deklaroval výrobce - z da?ových d?vod?. Nebyl problém nam??it t?eba i p?es 65 kW!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.04  11:27

« Re: Chip na Octaviu 1.6/55KW

Fiha, to sa tento motor daval aj do oktavok ? Je to ten isty, co mali feldy ?
    Potom sa chipovat oplati, ale problem by mohol vzniknut z toho, ze ten motor nie je robeny na vysoke otacky.
    Kde by som sa mohol docitat nejake podrobnosti o tomto oktavianskom motore ?
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.04  11:12

« Chip na Octaviu 1.6/55KW

Oplati sa chip na tuto octaviu a ak ano, kde na Slovensku to dat spravit? Ja som zatial nasiel www.cimbu.sk s celkom serioznym webom a vraj 10-rocnymi skusenostami.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…