OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Octavia 1.6i cca 210 km/h ;-)
Ohledne tech rychlosti mam dotaz. Da se teoreticky spocitat skutecna rychlost auta pri urcitych otackach, tj. znam prevodove pomery a obvod kola, nebo ziskam opet rychlost s odchylkou jako z tachometru? Pocital jsem to a vychazi mi, ze TDi /81kW/ pri 4800rpm jede 220km/h, coz mi prijde realne. -
« Re: Radio
Ja mam nejakeho Pioneera s CD ( mam pocit, ze jeden z tech nejlevnejsich typu) dnes stoji cca 5000,- Jsem s nim absolutne spokojenej- trojurovnovej ekvalizer (nepotlacuje stredy a vysky jako radia s predvolenym ekvalizerem), tristupnovy loudness, nejaky dalsi zajimavy fce. a hlavne rychle nacita CD a ma vybornou korekci chyb. Jenom jedna vec mne vadi a to, ze poslech CD postrada fci. SHUFFLE/MIX.
Rozhodne bych ja osobne nedoporucoval do octavie se zakladni reprosoustavou levnejsi SONY! -
"-- skrytý --" 03.10.04 21:07
« Spot?eba
Aktuáln? - te? jsem se vrátil domu. Dálnice Praha - Liberec, rychlá jízda 150 - 170, místy kde bylo volno 180. Obsazení 3 lidi, ujeto 116 kilometr?, spot?eba 9,3l/100km. To jde :-)
P?edtím - cesta LBC - Praha, stejná vzdálenost, pohodová jízda 130 - 140, 10km úsek 160-175, klasická kolona u Starý Boleslavi ... = 7,5l/100
všechny rychlosti jsou podle tacho, takže n?jaká odchylka bude:) -
"-- skrytý --" 03.10.04 10:42
« Octavia 1.6i cca 210 km/h ;-)
No prom??uje to ur?it?, jednou jsem to zkoušel na takovém tom display, který ukazuje aktuální rychlost dle radaru. Tuším, že mi vyšlo asi 8%, ale nepamatuju si p?esn?.
A divíte se Škodovce? Komu by se nelíbilo se chlubit, že jel s jejich našlapanou 1.6 po rovin? 210??? HAHAHAHA >:-[]
No nevím, jestli to bylo p?esn? 210, spíš 205, ale to je stejn? jedno, prost? lítá mi to p?es 200 a mám supersport >:-[] >:-[] >:-[]
Ja tohohle prom??ování využívám Kryštov neKryštov: 60 km/h dle tacho obec, 100 mimo, a nikdy jsem nedostal pokutu za rychlost >:D -
« Tacho TDi
Cht?l bych se zeptat, nemá n?kdo zkušenosti s prom??ováním tacho u TDi? V poslední dob? jezdím hodn? s O TDi 81kW a podle dnes stále ?ast?jších radar? u silnic tacho dost podstatn? prom??uje, odchylka cca. 13%!!! Opakovan? jsem u dvou aut porovnával tacho s t?miti radary (4 nebo 5 ks) a nechce se mi v??it, že odchylka je taková. Pro p?íklad - tacho/radar: 40/34, 50/43, 65/57. Vzhledem k tomu, že radary jsou v?tšinou tam, kde je omezená rychlost, nem?l jsem šanci to odzkoušet p?i v?tších rychlostech, ale topspeed 210 km/h s 81kW v kombíku je taky nesmysl.
Pro porovnání, u mé 1.8T prom??uje tacho o 7% p?i 150 km/h (reál 140, m??eno na tempomat). Tomu taky odpovídá tacho topspeed 235, oficální maximálka 219. U Feldy 1.6 to bylo +/- 0 (m??eno p?i konstantních 120 km/h na dálnici).
Proto je taky asi možné rozjet FAbku 40kW na 180 :-))) -
« Bez nadpisu
a zabudol si ze techno z chrciacich reprakov je tiez peknych par kW >:D
inak osobne nemam rad ked auto vyzera (niekedy aj nie, len jeho majitel si mysli ze ano >:D ) na viac ako v skutocnosti ide. videl som tuningovu fabiu junior ak so to tak da povedat, a bolo mi do smiechu. :D -
« Re: Re: Re: Re: Chip na Octaviu 1.6/55KW
Jasne, ze tuneri si svoje cisla generuju nahodne.. :roll:
Predpoklada sa, ze zaujemci o lacny chiptuning nemavali jednotky z matematiky, ci fyziky.
Videl som cloveka, co mal 44kW fabiu vytunenu vraj na 70kW takym sposobom, ze +8kW chiptuning, +5kW filter vzduchu, +5kW remus vyfuk, +4kW V-Power Racing, +4kW kridlo a nizke pneu.. :P
Staci si len nakupit vsetky tie veci, co slubuju vecsi vykon vasho auta.. -
« Re: Re: Re: Chip na Octaviu 1.6/55KW
no neviem, ale mam pocit, ze do tych tabuliek pisu co chcu. Konkretne:
3500 ot/141Nm = 51.7kW a nie ich 54kW. Taktiez 4000 ot/138=58.2kW a nie 56kW. No a ine haluze som nasiel pri 1.3 MPI 50kW na 61kW !! Tam uvadzaju , ze 1.3 ma pri 5000 ot/104 Nm a 61kW , pricom tato 1.6 ma 115Nm a vykon 61kW. No ja neviem, ale ked je raz 2*2=4 nemoze to byt podla potreby aj 5. Chcem tym len povedat, ze bacha na tunerov!! Ten papier strasne vela znesie , ale potom realita je ina. Este si zisti, ci robia aj merania vykonu pred a po uprave.
Kukol som este raz na tu 1.3 a to je proste strasne, ale pri 6000 ot je zvyseny vykon z 44 na 58kW(34% !!!) a krutiaci moment z 92 na 96Nm(4%). -
"-- skrytý --" 27.09.04 11:35
« Re: Re: Chip na Octaviu 1.6/55KW
Jo, nejsnadn?jší ?ipování, jaké znám: prost? zaplatíš ?ipa?i a spokojený odjedeš...
PS: On ten motor m?l totiž ve skute?nosti vždy o dost víc, než deklaroval výrobce - z da?ových d?vod?. Nebyl problém nam??it t?eba i p?es 65 kW! -
« Re: Chip na Octaviu 1.6/55KW
Fiha, to sa tento motor daval aj do oktavok ? Je to ten isty, co mali feldy ?
Potom sa chipovat oplati, ale problem by mohol vzniknut z toho, ze ten motor nie je robeny na vysoke otacky.
Kde by som sa mohol docitat nejake podrobnosti o tomto oktavianskom motore ?