OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Divný pazvuk z motoru u 1,9Tdi
:shock: Zdravím všechny konferenciéry. Mám jeden dotaz ohledn? pazvuku který se mi ozývá z motoru když t?eba do kopce roztahuju motor p?íklad na dvojku a jakmile je motor v záb?ru a sešlápnu spojku tak se ozve p?i padání otá?ek takový divný pazvuk. Nevým k ?emu bych ho p?irovnal, ale je to jako by se tam n?co cht?lo "rozsypat" Je to atkové hluboké zask?ehotání. Pokud to skouším jen tak na volnob?h a vyto?ím motor tak to ned?lá. Prost? jenom p?i záb?ru motoru v?tšinou hlavn? do kopce. Celkem mi to znechucuje pocit z jízdy. Nevíte n?kdo co to m?že zp?sobovat? Nemá n?kdo podobnou zkušenost a taky to tam slyší? Moc díky za p?ípadné informace.Zdenek. -
« zabezpeceni
stylus: ja uz mam na tuhle problematiku, po svych zkusenostech, dost apatickej nahled. Dej si def. lock + neco na volant a auto pojisti. Kdyz ti ho budou chtit ukrast tak se tomu stejne nevyhnes. Ja navic jeste vyndavam urcite pojistky, kdyby nahodou zlodeji byli dreva. -
« zabezpeceni
Mam dotaz mam O2 a chci si ji co nejlepe zabezpecit, nechal jsem si tam dat seriovej alarm, defendlock, a odjimatelny radio ale zajimalo by me jestli je jeste neco jinyho nez treba sherlog....napr vypinani spinaci skrinky a tak....samozrejme mam vyndany zamky -
« Re: Re: váha vzduchu
rostam má pravdu. Spolehliv? to poznáš jedin? po p?ipojení na Vag-com nebo VAG v servisu (pokud s tím um?jí zacházet). Vcelku zajímavý ?tení o MAFu je na [odkaz]
?ešil jsem problémy s MAFem nedávno. A protože za novou cht?jí dneska v servisu cca 4 tK?, tak jsem trochu hledal a zkoušel a nakonec jsem si "opravil" tu starou váhu (stejn? už byla druhá v po?adí) s náklady 30,- K? :-)
Mám vag-comem m??ený pr?b?hy hodnot p?ed i po úprav? a funguje to. Zapojení je od MAXTDI (SK).
A s tím výb?rem na vraká?i bych byl opatrnej, pokud jí nezm??íš, tak nikdy nevíš, co kupuješ. Na druhou stranu by dneska nem?l být problém koupit váhu v servisu, nechat si jí namontovat, zm??it pr?b?hy a za rok ud?lat kontrolní m??ení. Pokud nebude vyhovovat, tak nárokovat bezplatnou vým?nu - reklamace. Tom B. -
« Re: váha vzduchu
Na 100 procent jedin? když auto necháš napíchnout VAGem a projede to s Tebou n?kdo kdo tomu rozumí.
Hned uvidí na po?íta?i neboli VAGu jaké hodnoty dává váha vzduchu ?ídící jednotce a je vymalováno.
Jinak jen pro info váha je samoz?ejm? v servise podstatn? dražší než n?kde na vraká?i kde mají i úpln? nové kousky (odkud se jen m?žeš dohadovat ), ale v dob? kdy jsem ji m?nil já stále v servise 10000,- a já ji koupil úpln? novou za 2500,-. -
"-- skrytý --" 28.10.04 21:31
« to vinklec
to vinklec:
mam uplne ten samy problem, presne jak ho popisujes. Kamaradovi ten motor delal podobne veci, nechal vycistit klapku a je to OK. Az budu menit olej, tak taky necham klapku vycistit. Mrkni tady do historie, dost se o tom toho napsalo, hodne napsal i Mitsi.
kdyz tak jsem i po vecerech na ICQ -
« Re: Re: Vým?na
Zadní sv?tla v pohod? vymky, tak t?níš, jen pod sv?tly jsou plastové lakované proužy musíš bud vym?nit nebo pokud jsi šikovny a povede se ti to tak zbrousit. Vp?edu naraznik v pohod?, vyztuha stejna jen u chladice se odstrani nesmyslna vzpera - takovy plecha na sirku a svetla normalne das. Ale budes jeste potrebovat masku z noveho modelu.
Ja mam takhle dodalene xenony a zadni svetla naraznik predni novy typ a maska a vse OK. -
« problém s 1,6 74kW
Dobrý den mám prosím dotaz.Setkal se s tím n?kdo?Mám octavku 1,6 74kW mám na ni najeto 85tis km.Objevila se mi závada že p?i teplém startu auto nechce nasko?it n?kdy až na popaté a musim na to prošlápnout plyn aby motor nasko?il.A stává se mi že otá?ky na volnob?h se za?nou samy zvyšovat n?co nad 2tisice.Když v tomto stavu p?idám plyn tak otá?ky nejprve nepatrn? klesnou tak jako kdyby se dusil motor a chod je nepravdidelný.Když v tomto stavu vypnu motor a op?t nastartuji tak jsou otá?ky v?tšinou v pohod?.Nevíte prosím ?ím by to mohlo být?Setkal se stím už n?kdo??? -
Adyn 22.10.04 07:40
« Re: 1.6/74 kW
To Tommy:
Ono už to tak u Volkwagen? bývá. Oni s vým?nami motor? nijak nepospíchají. ?asto vzpomínám na služební Golf Variant III. generace s úžasným a osv?d?eným motorem 1,8 55kw! (v dob? kdy už jiné automobilky za?ali do aut dávat 1,6 74-76kw a 66kw z 1,6 bylo už málo). Jasn? že výkon není všechno ale ten motor vzácn? kombinoval ty horší vlastnosti od benzin? i diesel?.... Spot?eba jak benzí?ák (pod 9l málokdy) výkon jako diesel a zcela mrtvý ve vyšších otá?kách. U toho motoru pod?azení v?bec nepomohlo. Jak m?l dost, tak m?l dost. Pamatuji si jak m? do "Buchlovských kopc?" (Cesta z Brna do Zlína), p?edjela Felicia 1,3 MPI, sic jsem m?l auto zcela prázdné a s plynem na podlaze jsem byl rozhodnut s tou Feldou závodit... -
"-- skrytý --" 21.10.04 21:58
« 1.6/74 kW
Hele neberte nam, ze nase 1.6-ka jezdi pres 200 >:-[]
Mimochodem, vsimli jste si, ze tuhle 1.6-ku (sice modernizovanou) davaj vsude vcetne Audi? Vzdyt ten motor uz ma docela roky. Teda ne ze by byl sptanej, ja jsem vcelku spokojen, ale v dnsni dobe by se snad patrilo uz neco lepsiho :D