OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Re: no tak
Hm, co ja jel s 2.0TDi tak me nic takoveho netrklo, ale je fakt, ze jsem toho s nim mnoho nenajezdil... . Mne spise u PD motoru vadi, ze maji strasne spatne davkovatelny plyn - clovek aby mel hodne lehkou nohu kdyz s tim chce jet ekonomicteji.
Tim ventilem jsem myslel blow off ventil, neboli odpousteci. Nema s nim nahodou nekdo zkusenost? -
"-- skrytý --" 18.12.04 16:09
« Re: no tak
A o jak nizkych otackach za to vlastne hovoris(?): kdyz vyrocim napr. 2 k "cervenemu" a po zarazeni 3 chci, aby to ihned akcelerovalo, pak mam podle Tebe delat co? A jaky ze to pridavny ventil mas na mysli a v cem ze mi ma pomoci?
PS: Krome toho ani ostatni koncernova TDI-cka mnou popisovanym problemem netrpi - je to specificky projev 2.0 TDI. Podle mne ja tam proste "prilis velke turbo" na "prilis maly motor". -
« no tak
Ja bych ty PD tolik nekritizoval. Preci jenom predpoklady tohoto motoru jsou vzhledem ke znacne zadanejsi. A co ja mel moznost vyzkouset, tak dieslove motory od VW jsou pro ME osobne nejlepsi. Opravdu nechapu nejake vykriky tykajici se turbodir??? Tento efekt se dostavuje v nizkych otackach a da se snadno eliminovat bud meziplnynem, nebo instalaci pridavneho ventilu... -
« Re: Re: Re: Re: Tak už ji mám
Ahojki,
vsiml jsem si ze si psal ze uz mas 2.0TDI v plne pabe. Zajimalo by me kolik jiz mas najeto jak s ni jezdis jestli sportovne nebo normalne proste v jakych rychlostech a jaka je zatim tvoje spotreba.
Ted jsem byl u nas ve skodovce projet 1.9TDI 77 kW a 2.0 TDI 103kW a je to nebe a dudy. Nejenom motor to je sileny rozdil ale i brzdy jsou podstatne lepsi u 2.0TDI.
Díky moc za odpoved. Rosta -
"-- skrytý --" 16.12.04 17:35
« Re: Re: Re: Tak už ji mám
Klidek, panove! I mistr tesar se nekdy utne a vyvoj kazdeho systemu prece neco stoji, tj. i kdyby to mela byt "slepa ulicka", ty naklady se musi nejak amortizovat. Hadejte napr., komu firma Mitsubishi prodala nekolik licenci ze sveho primovstrikoveho (benzin) systemu GDI: No prece VW! A pak to hned sama prestala vyrabet, tedy prinejmensim pro Evropu. At si prsty pali zase nekdo jiny... -
"-- skrytý --" 15.12.04 23:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak už ji mám
Rad?ji na to ani nereagujte, uznávám, že to byl úlet, jasn?, elektricky je ?ízeno jen samotné vst?ikování ... no a když je to jak píšete, tak to je toho na ten rozvo?ák u TDI PD fakt n?jak moc. Skoro by se šiknul místo gumy ?et?z, ne? :-) Není n?kde n?jaká statistika, jak jsou na tom s úmrtností rozvo?áku "stará" TDI (66 a 81 kW) versus TDI PD (74, 77, 96 kW aj.)? -
"-- skrytý --" 15.12.04 23:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak už ji mám
Aha :shock: , a já m?l za to, že je to u PD i CR tlakováno elektricky, aby vst?ikovací tlak nebyl závislý na otá?kách motoru, a že rozdíl je v tom, že u CR je 1 spole?né vysokotlaké ?erpadlo a u PD jsou 4 zvláš? :? -
"-- skrytý --" 15.12.04 18:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak už ji mám
(dokon?ím v?tu)... pohán?né p?ídavnou va?kou na va?kovém h?ídeli. Krom? toho musejí všechna ta 4 PD ?erpadla (tedy na ?ty?válci) pracovat se stejnými vst?ikovými tlaky, což lze z dlouhob?jšího hlediska jen st?ží zajistit. -
spitfire 15.12.04 12:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak už ji mám
to mitsi: Nemám techickou erudici na to, abych mohl seriózn? rozsoudit, jestli je PD lepší než CR, nejsem stroja?. M?j skromný p?ísp?vek byl o mé spokojenosti s daným autem a ta je maximální.
Subjektivn? nevidím, že by m?ly diesely t?eba od Fordu nebo Opelu n?co, co VW schází, s jinými TD ?ty?válci jsem nejel. -
"-- skrytý --" 15.12.04 11:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Tak už ji mám
Ne, nesrovnávám to s atmosférickým benzínovým V6 ale s dvoulitrovými turbonaf?áky konkurence. A ta už problém "turbodíry" dávno úsp?šn? vy?ešila!
Jinak bych ten koncernový 2.0 TDI charakterizoval slovy: nesmyslný koncept (mám na mysli systém PD) dovedený tém?? k dokonalosti, ale bez jakékoli perspektivy - konkurence to s "CR druhé generace" umí lépe, jednodušeji a efektivn?ji, navíc s možnostmi "dalšího r?stu", by? s pon?kud vyšší pr?m?rnou spot?ebou, ale zase s nesrovnateln? lepší kultivovaností projevu, menšími riziky v životnosti (p?ílišné namáhání rozvodového mechanismu u TDI PD) a o dost menšími nároky na mazání ("speciální oleje" jsou pro PD p?ímo "životní nutností"). -
spitfire 15.12.04 11:40
« Re: Re: Re: Re: Tak už ji mám
to mitsi: Ten pocit z toho nemám. Nevim sice, jakej to má rotor, ale zdá se mi, že to jede tak, jak má a kdy má. Od n?jakej 1700 otá?ek reaguje bezprost?edn?, pod n? na turbodiesela ješt? docela snesiteln?.
Jasn?, t?eba V6 neturbobenzín co jsem míval reaguje tak n?jak radostn?ji, tohle zase žere do 6 litr? a 140 po dálnici na 6 je úplná pohoda. Párkrát jsem s tim p?edjížd?l a taky to docela vyst?elí. Myslím, že vidíš problém tam, kde v reálu není. -
"-- skrytý --" 15.12.04 09:27
« Re: Re: Re: Tak už ji mám
Ono ani tak nejde o to p?edchozí vyto?ení, jako spíše o absolutní letargii motoru po p?e?azení na vyšší kvalt, než se op?t rozto?í turbo ("turbodíra"), z?ejm? v d?sledku p?íliš vysoké hmotnosti rotoru (moc velké turbo na takový motor, malá energie výfukových plyn?, špatné nastavení rozvodných lopatek statoru... - to jsou ale jen mé odhady). Lze to pozorovat i p?i ustálené "piánko" jízd? na vyšších kvaltech, ale už v režimu otá?ek, kdy by již m?lo být v ?innosti turbo, ale evidentn? "se fláká", jelikož motoru op?t n?jakou dobu trvá, než pochopí, co po n?m ?idi? vlastn? chce, když se snaží p?idávat plyn...
Skor by ma zaujimalo porovnanie s vykonnejsimi verziami 1.9 TDI. Je tam tiez to odolnejsie turbo, je tam citelna turbo-diera ?