OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
"-- skrytý --" 05.07.05 19:33
« 96KW
mal ten motor v Golfe.Ja som mal na tom aute spotrebu okolo tych 8l.Velmi som spotrebu nekontroloval,ale co si pamatam tak na dialnici pri rychlosti170-190km/h som presiel okolo650km za50l.Nediv sa vysokej spotrebe ja mam velmi tazku nohu.Inak maximalna spokojnost. -
« Spot?eba 1.9 TDI PD 96kW
Vlastníte n?kdo tento v?z? Zajímalo by m? jak jste s ním spokojeni a jak ste na tom se spot?ebou. Já jsem te?ka jeden takový, mírn? jetý v?z zakoupil a zajímalo by m? na co se mám teda t?šit. Mám za sebou teprve první stovky km po m?st? apod. a zatím jezdím kolem 7 l a na okreskách tomu dávám pohulit. -
"-- skrytý --" 30.06.05 23:07
« Re: Re: Na kolik výjde starší Octavia Combi 1.8T?
Já ji mám objednanou u známého, co vozí auta ze SRN. Auta p?ivezená pro jiné, co mi ukazoval, vypadala jako nová a tak jsem zv?dav, co m? p?itáhne.
Máte n?kdo zkušenosti s dovozem - jak výrazn? se liší ceny oproti nákupu v ?R? -
"-- skrytý --" 30.06.05 19:36
« Re: Na kolik výjde starší Octavia Combi 1.8T?
Kupoval jsem p?ed 3 týdny 1,8T 20V Octavia Combi z roku 2002 ,najeto 73000Km v perfektním stavu se všemi doklady (serviska a pod.),auto je v plné výbav? - Elegance (krom? k?že a vyh?ívaných sedadel).Interiér je jako nový,pouze na kapot? je pár ?ukanc? od kamínk? , 1. majitel jezdil sám a málo.Cena byla 350litr?.Zatím jsem maximáln? spokojen a doufám že mi to vydrží. 8) -
« Re: Na kolik výjde starší Octavia Combi 1.8T?
Kupoval jsem r.v.1998, 173000km, 190000Kc, max. vybava krome kuze. Vyborny stav, jede velmi pekne, bez rzi. Co me ceka- rozvody 14000Kc, zadni tlumice 5000 Kc, zadni kotouce 4000Kc a asi cepy na predni naprave 1500Kc. Motor vynikajici, pokud se k nemu choval puv. majitel dobre, tak vydrzi. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vaha vzduchu
Jako nevim ceho se tady chces dopatrat? Proste neco na tom aute neni v poradku a asi nikdo ti tady na dalku nedokaze presne rict co s tim je, takze z toho nelze ani posoudit nejaka dalsi nebezpecnost pro ostatni dily. Dej to do servisu oni ti reknou co s tim je a pak teprv muzes zvazovat co dal. -
mech13 18.06.05 12:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vaha vzduchu
nevim. mozny to je. co sem hledal grafy vykonu(pred/po cipnuti) tak zacinaji od 1500rpm a tam maji stejnou hodnotu se serii a do 2000 je narust taky minimalni. pritom z z 40% se jezdi do 1500rpm a z dalsich 40% do 2000. 15km trasa (hodne kopcu, minimum rovinek) se se da zajet za 3,7l/100km a zpatky lehce nad 4l. -
mech13 18.06.05 09:45
« Re: Re: Re: Re: Vaha vzduchu
je to seriovka. jak to vyjelo s fabriky. ma to kolem 100kkm a je to z bazaru. melo to najeto kolem 10-15kkm. asi se papalasovi nelibilo ze to neukazovalo mnozstvi nafty v nadrzi. je to v plne palbe, jediny co to nema jsou kozeny sedacky a automat saltpaka. pred par mesicama to bylo na generalce a menily brzdovy kotouce, el. stahovani oken, tesneni kolem dveri.... do motoru se hrabalo tak pred rokem - spojka -
« Re: Re: Re: Vaha vzduchu
Kolik penez? Buh vi. Muze to byt treba nejaka prkotina jako treba praskla tlakova hadice od turba(nevim jestli se tomu tak rika), ta se cenove vleze v poho do tisicovky. Pokud se to tyka vyfukoveho systemu, pak klidne pocitej se sumou pres deset tisic (znameho s focusem to prislo takrka na 20tis).
- Jeste me napada... . Nemas to nahodou nejak chipovany? Mas to nove ci z bazaru a kolik mas najeto? -
mech13 17.06.05 23:34
« Re: Re: Vaha vzduchu
tak perfektne kdyz veznu jak jelo pred tim do dvou tisic a ted do dvou tisic je to stejny a kdyz veznu predtin nad 2500 a ted na 2500... v porovnani s tim co se da na ceste vetsinou potkat to staci.
s tim servisem - na koli penez se to vysplha pri tech ruznych variantach? -
« Re: Vaha vzduchu
mech13: "do 2 tisic bere perfektne" - Co je to za nesmysl! Vzdyt to auto je prave v tehle otackach naprosto zdechly! To co pises muze byt klidne a rekl bych i spise zapricineno znicenym vyfukem. Dalsi mozna zavada muze byt v oblasti turba, coz bys mohl ale identifikovat poslechove. (vyhoda 1.9tdi mimojine tkvi v tom, ze jsou plne pojizde i s nefunkcnim turbem :-) Kazdopadne nevim co resis? Dej to do servisu a uvidis. -
mech13 17.06.05 21:27
« Vaha vzduchu
mel bych dotaz ohledne vahy vzduchu(teda myslim).
octava 1.9tdi 110koni - do 2 tisic bere perfektne, ve dvou jeste zabere a od 2500 (2700) to vubec nejede a na 3 tisice se sotva vyskrabe. je to ona vaha vzduchu?
jestli ano tak jak moc se nici motor pri provozu s jeji zavadou (jezdi se hlavne do 1,5 max 2 tisice otacek) -