OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.05  11:31

« Octavia2 sound system

Zdravím, slyšel n?kdo hrát v nové Octávce radio Audience (MP3) s DSP Soundsystémem? M?l by to teoreticky d?lat Visteon a 12 reprák? s DSP procesorem by snad mohlo mít slušný zvuk... Doufám že ty repráky budou mít solidn?jší umíst?ní a uchycení než ve staré Octávce...Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.05  17:07

« Re: konstrukce motor? for RedBaron

Díky za rady. M?že mi n?kdo (prosím bez nadsázek) napsat kolik mu žere ta 1.9 77kW na dálnici p?i rychlosti cca 150 km/h? Ta "moje" 1.6 bere cca 8 a p?l litru (jezdím sám)...
    No jasn?, že to do práce nemám 23km jen z kopce, ale rozdíl v nadmo?ské výšce je cca 330 m no a posledních cca 6 km je po m?st? (teda dá-li se tak Brno nazvat).
    Ješt? jednou dík.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 03.01.05  13:59

« Re: Re: Re: Re: Re: konstrukce motor? for RedBaron

Dvoulitr elektrický oh?ívání má na 100% a funguje to úžasn?. Ru?i?ka teploty vody je naho?e tak asi po 6 km (jasn?, ne?íká to nic o oleji atd...), topí to skoro hned. Zajímavý bude vid?t, co to ud?lá, až bude -10 a mí?, bude-li ješt? n?kdy.
    Btw: Nikde u nás nejsou takový kopce, aby se dalo jet 23 km jenom dol?.
    Jinak to jezdí výborn?, byl jsem p?es Vánoce na Šumav?, i ve ?ty?ech lidech s plným kufrem a s rakví na st?eše to jede hezky, v rychlostech nad 120 to zrychluje dokopce i na šesku, na sn?hu se to chová solidn?, v zasn?ženém stoupání se to rozjede i tam, kde by to ?lov?k už ani ne?ekal. Pr?m?rná spot?eba s plným autem a rakví 5,9 - 1/3 dálnice 140, 1/3 silnice I. t?ídy 100-110, 1/3 popojížd?ní po zasn?ženejch okreskách.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.05  10:59

« Re: Re: Re: Re: konstrukce motor? for RedBaron

Podle ru?i?ky teplom?ru bych rozhodn? neposuzoval, zda motor již dosáhl provozní teploty ?i nikoli: Ono jde totiž o d?kladné proh?átí všech ?ástí a samoz?ejm? p?edevším olejové nápln?. Pak je také rozdíl (a u dieselu zvlášt?), jestli t?ch 23 km jedu s kopce ?i po rovin?. Pokud to však opravdu má elektrické p?ih?ívání, pak je to o n??em jiném...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 03.01.05  09:58

« Re: Re: Re: konstrukce motor? for RedBaron

Jestli 1,6 MPI nebo TDI 77, tak to bych v?bec ne?ešil a šel do TDI. Já jsem asi dva m?síce m?l p?j?enou Octávku I s tímhle motorem a když jsem potom p?esednul do TDI 66, tak to bylo úpln? o n??em jiném. 1,6 mi p?ipadla taková chcíplá a hlu?ná p?i rychlostech nad 110. Jinak po 23 km to musí být zah?átý i v mrazu, 66 se dostala na provozní teplotu tak po 10 km a tohle má podle všeho elektrický oh?ívání.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.05  23:08

« Re: Re: TDi PD 192PS 444nm :-)

no bylo to tak, ze s chipem to bylo moc tech 192PS/444nm a to jsem nechtel na tolik, tak sme tak zpet vratili tu seriovou RJ a skusili s ni a to vyslo tech 160PS a 375nm, byl u toho clovek co mi to chipoval
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.05  21:11

« Re: TDi PD 192PS 444nm :-)

Mozno tomu obrazku dobre nerozumiem. Ako sa do toho jedneho grafu dostal graf pred chipnutim a po chipnuti ? Nesravil nahodou chybu ten, kto vyrabal tento graf ?
    Alebo ten graf znamena vykon merany na motore a vykon merany na kolesach ? To sa do grafu vecsinou dava a je tam aj podobny rozdiel...
  • 00 Reagovat !

foto

30.12.04  22:56

« TDi PD 192PS 444nm :-)

Je to vubec mozny?? :-)
    Oktavka kombik 1.9 TDi PD 130PS 310nm, 16"kola
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.12.04  20:48

« Re: Re: konstrukce motor? for RedBaron

Pokud trváš na "n??em koncernovém", kup si zase 1,6 MPI 101 PS a budeš spokojen. 23 km denn? z kopce je totiž dost málo na po?ádné zah?átí dieselového motoru, t?ebaže Tv?j ro?ní km prob?h by jednozna?n? hovo?il práv? ve prosp?ch nafty.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.12.04  10:15

Ach jo chlapi! Vy to p?kn? BFU komplikujete :(. Mám na OCT 1.6i najeto bezmála 230 kkm a pomalu ?eším nástupce. Už jsem m?l skoro jasno s OCTII 1.9 TDI 77 kW a te? se za?tu do vaší diskuze a diskuze na autorevue.cz a mám v tom hokej. Najedu cca 50kkm ro?n?, n?co po dálnici (dá-li se tak D1 nazvat), n?co po m?st?... Každý ránko do hokny cca 23 km a v?tšinou z kopce. Tak a te? babo ra?!
    P.S. Fše NEJ v 05!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.12.04  15:38

Souhlasím s RedBaronem: vývoj benzínových motor? prakticky nulový (Japonci asi všechno vymysleli a uvedli do praxe už n?kdy p?ed 15 lety, Evropané pouze postupn? dotahují, ur?itou sv?tlou výjimku snad p?edstavuje BMW se svými "bezklapkovými" motory); zato vývoj naftových motor? byl a stále je p?ímo p?ekotný, n?kdy ovšem na úkor spolehlivosti a životnosti.
    Ovšem až evropský trh za?ne více zajímat z hlediska naftového pohonu i Japonce, pak Evropané z?ejm? op?t dostanou p?kn? na *: Hon?ácký diesel je jen první vlaštovkou, na vývoji intenzivn? pracuje i Denso (pod kontrolou Toyoty), a to se pak teprve budeme všichni divit... Možná už p?íští léto!
  • 00 Reagovat !

foto

27.12.04  20:43

« Brzdy z Octavie RS do TDi 81kW

Zdravím,
    chlapi dával jste n?kdo p?ední brzdy z RS do TDI ur?it? to d?lalo spousta lidí. Zajímá m? zda tam m?že být na zimu klasika 15´disky plech nebo na ty brzdy prost? musejí být 16 ???
    Za kolik jste koupili cele p?ední brzdy RS ?
    Ros?a
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.12.04  16:59

« Re: Re: Re: Re: Re: konstrukce motor? for RedBaron

a do prace mam 10km...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.12.04  16:56

ano, som pasazier. chcem sa v pohode, bezpecne a co najlacnejsie odviezt tam kam potrebujem, nemam auto v ktorom sa da vysantit.
    na to mam motorku a ta zabava je niekde uplne inde ako v ktoromkolvek dostupnom aute...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.04  11:33

matuS: Mluvíš jako pasažér, ne motorista. Každý tedy máme svou pravdu a není na tom co vyvracet. U m? je to naopak. Když jde o to, jestli pot?ebuju auto, tak jo, kejvu, mám ho strašn? rád, je to ?ty?litr osmiválec a miluju jízdu v n?m.
    Když mám ?íct, jestli bych bez n?j p?ežil, tak klidn?, do práce to mám 3 km a v nejhorším p?ípad? tam dorazím za 26 minut p?šky, 11 minut autobusem nebo 6 minut na kole. Jenže já fakt miluju auta a nem?žu si pomoct :?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.12.04  10:13

a to nizke percento ludi ktori maju poziadavky ako ty si mozu na trhu vybrat s pomerne sirokej ponuky skladaciek na mieru, ktore ti budu vyhovovat a niesu ani az take drahe.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.12.04  10:12

« Re: Re: konstrukce motor? for RedBaron

to je sice pekne co hovoris, ale napriek tomu mozme povedat ze s masovym rozvinutim automobilizmu pocet usmrtenych na cestach klesa a komfort automobilov rastie, cize v zasade vsetko ide tym spravnym smerom.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.04  09:28

V podstat? se ?eší pro motor naprosto protich?dné problémy, které vedou k tomu, že z hlediska ?idi?e se za t?ch 15 let motory opravdu p?íliš nezm?nily. Spíš aut?m otup?la vazba ?ízení, elektronické pedály d?lají všechno možné jen ne dávkují tak jak si ?idi? p?eje, auta jsou vyšší a neohraban?jší a pochybné jízdní vlastnosti musí hlídat ESP... tak to bohužel vidím já. Ano, srdce ekologa možná zaplesá, ale :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.12.04  21:10

« konstrukce motor? for RedBaron

matuS to už nazna?il:existuje složitá vazba mezi jednotlivými složkami výfukových plyn?(nutností splnit emisní normy EURO 4 a 5) a na druhé stran? výkon-kroutící moment-spot?eba, to celé ve vazb? na konstrukci motor? a elektonických systém?(zapalovací+palivové).Je to u?ivo vysokých škol, to se tu nedá ?ešit.Celkov? konstrukce a vývoj ud?laly obrovský pokrok, a? se to líbí ?i nikoliv.
    Podrobnosti nap?. Kožoušek-Spalovací motory1a2(1982,3). Z nových Prof. František Vlk.Doporu?uji zejména "Vozidlové spalovací motory" a "Elektronické systémy motorových vozidel 1 a 2"
    Zde je odkaz, kde se dá objednat (pochopiteln? o celé problematice konstrukce vozidel) :
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

26.12.04  13:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to mitsi

Takže jsme pokro?ili asi stylem americké ropné krize - od 400+ ko?ových bestií muscle cars na p?elomu 60./70. let k sm?šným Corvettám roku 1978 se 150 HP :?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…