OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Vým?na rozvodového ?emenu
martinf: tak nech servis at se kouknou v jake fazi zivotnosti to je - pozna se to jednak pohledove a taky merenim. Jinak zrovna u 1.8 20V neni prasklej rozvodak jeste pricinou totalky motoru. Kamaradovi v atmosfericky 1.8 (ma trochu mensi kompresni pomer) praskl a oprava jej prisla "jen" na 10tis Kc. -
"-- skrytý --" 15.07.05 06:54
« Vým?na rozvodového ?emenu
Pot?ebuji poradit.
Koupil jsem si starší OC 1.8T (dovoz SRN), která byla pravideln? servisována (majitel na servise nešet?il). Mám však problém, protože nevím, zda byl vym?n?m rozvodový ?emen (snad se to tak jmenuje).
V servisce je zaškrtávátko jen pro n?které typy motoru (nemám ji te? u sebe a tak nevím p?esn? pro jaké) a tak byla vým?na ud?lána p?i servise po xxx km a nevyzna?ena. Jedná se prý o velmi d?ležitou v?c a proto se ptám.
Nevíte p?i kolika km vým?nu u Škodovky d?lají ???
D?kuji. -
"-- skrytý --" 05.07.05 19:33
« 96KW
mal ten motor v Golfe.Ja som mal na tom aute spotrebu okolo tych 8l.Velmi som spotrebu nekontroloval,ale co si pamatam tak na dialnici pri rychlosti170-190km/h som presiel okolo650km za50l.Nediv sa vysokej spotrebe ja mam velmi tazku nohu.Inak maximalna spokojnost. -
« Spot?eba 1.9 TDI PD 96kW
Vlastníte n?kdo tento v?z? Zajímalo by m? jak jste s ním spokojeni a jak ste na tom se spot?ebou. Já jsem te?ka jeden takový, mírn? jetý v?z zakoupil a zajímalo by m? na co se mám teda t?šit. Mám za sebou teprve první stovky km po m?st? apod. a zatím jezdím kolem 7 l a na okreskách tomu dávám pohulit. -
"-- skrytý --" 30.06.05 23:07
« Re: Re: Na kolik výjde starší Octavia Combi 1.8T?
Já ji mám objednanou u známého, co vozí auta ze SRN. Auta p?ivezená pro jiné, co mi ukazoval, vypadala jako nová a tak jsem zv?dav, co m? p?itáhne.
Máte n?kdo zkušenosti s dovozem - jak výrazn? se liší ceny oproti nákupu v ?R? -
"-- skrytý --" 30.06.05 19:36
« Re: Na kolik výjde starší Octavia Combi 1.8T?
Kupoval jsem p?ed 3 týdny 1,8T 20V Octavia Combi z roku 2002 ,najeto 73000Km v perfektním stavu se všemi doklady (serviska a pod.),auto je v plné výbav? - Elegance (krom? k?že a vyh?ívaných sedadel).Interiér je jako nový,pouze na kapot? je pár ?ukanc? od kamínk? , 1. majitel jezdil sám a málo.Cena byla 350litr?.Zatím jsem maximáln? spokojen a doufám že mi to vydrží. 8) -
« Re: Na kolik výjde starší Octavia Combi 1.8T?
Kupoval jsem r.v.1998, 173000km, 190000Kc, max. vybava krome kuze. Vyborny stav, jede velmi pekne, bez rzi. Co me ceka- rozvody 14000Kc, zadni tlumice 5000 Kc, zadni kotouce 4000Kc a asi cepy na predni naprave 1500Kc. Motor vynikajici, pokud se k nemu choval puv. majitel dobre, tak vydrzi. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vaha vzduchu
Jako nevim ceho se tady chces dopatrat? Proste neco na tom aute neni v poradku a asi nikdo ti tady na dalku nedokaze presne rict co s tim je, takze z toho nelze ani posoudit nejaka dalsi nebezpecnost pro ostatni dily. Dej to do servisu oni ti reknou co s tim je a pak teprv muzes zvazovat co dal. -
mech13 18.06.05 12:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vaha vzduchu
nevim. mozny to je. co sem hledal grafy vykonu(pred/po cipnuti) tak zacinaji od 1500rpm a tam maji stejnou hodnotu se serii a do 2000 je narust taky minimalni. pritom z z 40% se jezdi do 1500rpm a z dalsich 40% do 2000. 15km trasa (hodne kopcu, minimum rovinek) se se da zajet za 3,7l/100km a zpatky lehce nad 4l. -
mech13 18.06.05 09:45
« Re: Re: Re: Re: Vaha vzduchu
je to seriovka. jak to vyjelo s fabriky. ma to kolem 100kkm a je to z bazaru. melo to najeto kolem 10-15kkm. asi se papalasovi nelibilo ze to neukazovalo mnozstvi nafty v nadrzi. je to v plne palbe, jediny co to nema jsou kozeny sedacky a automat saltpaka. pred par mesicama to bylo na generalce a menily brzdovy kotouce, el. stahovani oken, tesneni kolem dveri.... do motoru se hrabalo tak pred rokem - spojka -
« Re: Re: Re: Vaha vzduchu
Kolik penez? Buh vi. Muze to byt treba nejaka prkotina jako treba praskla tlakova hadice od turba(nevim jestli se tomu tak rika), ta se cenove vleze v poho do tisicovky. Pokud se to tyka vyfukoveho systemu, pak klidne pocitej se sumou pres deset tisic (znameho s focusem to prislo takrka na 20tis).
- Jeste me napada... . Nemas to nahodou nejak chipovany? Mas to nove ci z bazaru a kolik mas najeto? -
mech13 17.06.05 23:34
« Re: Re: Vaha vzduchu
tak perfektne kdyz veznu jak jelo pred tim do dvou tisic a ted do dvou tisic je to stejny a kdyz veznu predtin nad 2500 a ted na 2500... v porovnani s tim co se da na ceste vetsinou potkat to staci.
s tim servisem - na koli penez se to vysplha pri tech ruznych variantach? -
« Re: Vaha vzduchu
mech13: "do 2 tisic bere perfektne" - Co je to za nesmysl! Vzdyt to auto je prave v tehle otackach naprosto zdechly! To co pises muze byt klidne a rekl bych i spise zapricineno znicenym vyfukem. Dalsi mozna zavada muze byt v oblasti turba, coz bys mohl ale identifikovat poslechove. (vyhoda 1.9tdi mimojine tkvi v tom, ze jsou plne pojizde i s nefunkcnim turbem :-) Kazdopadne nevim co resis? Dej to do servisu a uvidis. -
mech13 17.06.05 21:27
« Vaha vzduchu
mel bych dotaz ohledne vahy vzduchu(teda myslim).
octava 1.9tdi 110koni - do 2 tisic bere perfektne, ve dvou jeste zabere a od 2500 (2700) to vubec nejede a na 3 tisice se sotva vyskrabe. je to ona vaha vzduchu?
jestli ano tak jak moc se nici motor pri provozu s jeji zavadou (jezdi se hlavne do 1,5 max 2 tisice otacek)