OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 07.01.05  10:15

« Divne zvuky z motoru...

Mam O1 TDi (66KW), z motoru je u praveho blatniku slyset pri volnobehu takovy divny zvuk, neco jako prerusovane foukani. Pokud je motor studeny je to pomerne verazne, kdyz se ohreje, tak je to slabsi ale porad to je slyset, netusite co by to mohlo byt?? A jeste jedna vec, pokud dyl stojim a motor bezi na volnobeh, tak zacne byt slyset slabe piskani asi turbo, stava se Vam to taky??
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 07.01.05  06:29

« Re: Re: Re: Lambda sonda

Lambda ma vyhrivani z duvodu relativne vysoke pracovni teploty (nad 350st.C) , kterou je potreba dosahnout (udrzet) co nejrychleji. Proto se prihriva. Studena lambda dava neplatny signal.
  • 00 Reagovat !

foto

06.01.05  21:44

« O 1 - porovnání 205/60R15 a 205/55R16

Zdravím,
    máte n?kdo zkušenost a m?žete porovnat jízdní vlastnosti u octavie 1 na pneu s rozm?ry viz výše. Mám 81kW TDI a uvažuji že pustím do sv?ta elektrony 15 a koupím 16.
    Díky za odpov?di.
    Ros?a
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.05  17:13

« Re: Re: Lambda sonda

Pro? by se to ale vyh?ívalo?
  • 00 Reagovat !

foto

05.01.05  11:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: O2- sound

Rozdiel T vs. H pri Dunlopoch M3 195/65R15 bol cca. 200CZK na kus. Samozrejme kupovane v interenetovom obchode. Ale ked som ich obuval, v pneuservise som sa pytal na ceny v SR. Zimne Matadory v tomto rozmere 13t za sadu v H a 11,5t v T. Ten rozdiel teda nie je az taky hrozny. A ked pozries ceny v rozmeroch 205/50R17, tak vacsinou su to vsetko gumy nad 5t CZK za kus.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.01.05  10:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: O2- sound

v cechach je lepsia situacia, uz tam maju min.2 inetove obchody s gumami, z jedneho z nich som si kupil nokiany a vysli ma takmer o tisicku lacnejsie na kus ako matadory....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.05  10:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: O2- sound

nuz tak slo o Dunlop M3 a nezabudni, ze ja som na slovensku . Neskusal som to porovnavat v cechach.
    H- 5000,-
    T- 3600,-
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.01.05  09:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: O2- sound

ano, krasny priklad je sava
    v malych rozmeroch su vyrazne lacnejsi ale ked som pozeral 16" rozmer tak to bolo drahsie ako semperity....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.05  09:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: O2- sound

"Jinak k 17" dodávaj automaticky jinak nalad?nej podvozek, k 16" né."
    - Tak to jsem tedy opravdu netušil. Pro zm?nu moje ignorantství.
    Pokud jde o rozm?r gum 195/65x15, tak se zimními v H není žádný problém a v letních ve V rovn?ž. Ale je t?eba jít do "zavedených zna?ek", kde rozhodn? není tak výrazný cenový rozdíl mezi rychlostními kategoriemi. "Budgetové zna?ky" naopak v?tšinou dodávají "láci" v nízkých rychl. kategoriích, když pak ale od nich chce ?lov?k n?co rychlejšího, tak si musí ?ádn? p?iplatit a to už si klidn? m?že koupit n?co "lepšího". Je to totiž o výrobních nákladech vs. objem výroby v té které rychl. kategorii.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.05  08:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: O2- sound

matus: ale to plati len dovtedy, kym nemusis kupit min. "H" , ked som kupoval zimne tak stali o viac ako 1000,- Skk viac nez T-cka . U O2 musia byt urcite H aspon na leto.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 04.01.05  22:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: O2- sound

15" gumy maju hlavne rozumnejsiu cenu ako tie vacsie rozmery...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 04.01.05  18:20

« Re: Re: Re: Re: Re: O2- sound

to mitsi: Pro 15" jsem se rozhodl ze t?í d?vod?:
    1. P?ipadne mi to (195/65/15) takovej rozumnej rozm?r pro normální ježd?ní
    2. Cht?l jsem, aby auto vypadalo pokud možno nenápadn?
    3. Tvoje zhodnocení, že 15" se chovaj líp, než 16" jsem tu ?etl a zapamatoval si ho.
    Jinak k 17" dodávaj automaticky jinak nalad?nej podvozek, k 16" né.
    Co se tý?e toho ?udlíku uprost?ed, p?ipadne mi tam docela rozumnej. U Mondea jsem ho m?l v pravym rohu a jednou se mi tam poda?ilo dát dálni?ní známku tak blb?, že ho stínila, takže ten prost?edek mi p?ipadá odoln?jší proti ignorant?m, jako jsem já :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.05  17:35

« Re: Re: Re: Re: O2- sound

To spitfire: Abych T? alespo? trochu pot?šil, up?ímn? Ti pogratuluji k rozhodnutí z?stat u sériových patnáctipalcových kol. Když jsem porovnával chování Oct 02 na 15 a 16, dosp?l jsem k p?esv?d?ení, že na 15 je to jednozna?n? lepší, jelikož práv? na n? (a jen na n?) je ten podvozek s nejv?tší pravd?podobností nalad?n.
    PS: Jo, a pak mi ješt? vadilo slune?ní ?idlo pro klimu uprost?ed horní plochy p?ístrojovky, které se nep?íjemn? zrcadlilo v ?elním skle! Od rýpání jsem p?ece tady, nebo ne...?
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 04.01.05  17:25

« Re: Re: Re: O2- sound

to Novák: Sem tam mi prolítne hlavou, jestli by to nebylo bývalo lepší na 16" nebo 17", nechal jsem tam standardní 15". Nevidím problém s chováním, v?tší kola jsou ale možná hez?í.
    Co mi p?íjde dobrý jsou automaticky stmívací zrcátka, na pár serepeti?ek jako sedadla štelovací na elektriku bych se asi p?íšt? klidn? vyprdnul. Taky jsem ?ešil dilema, jestli navigaci, nebo po?ádný rádio.
    Nikdy jsem nem?l parkovacího asistenta, takže neumím posoudit, jesli bych z n?j m?l radost. Jednou jsem jel v Audin?, co ho m?la a p?ipadlo mi, že to akorát hnusn? kvi?í.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 04.01.05  17:13

« Re: Re: Re: O2- sound

to mitsi: Jenom si rýpni, od toho to tady je >:D
    Já jsem si žádných rušivých zvuk? s výjimkou chrast?ní škrabky na led v kapse dve?í p?i poušt?ní Kabát? fakt nevšimnul, celková akustická pohoda mne mile p?ekvapila a od dob šestiválce, co jsem míval, nemám po dlohý dob? k hlu?nosti p?i cestovní rychlosti žádný výhrady.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.05  16:59

« Re: Re: O2- sound

to spifire: Vybavení 4x4 je pln? konfigurovatelné s ur?itým omezením (nap?. nejdou kožené seda?ky - -pro? asi? i když já je nemusím). Výbavu jsem vybral celkem bohatou i když ješt? zvažuji zda ješt? bo?ní hlavové airbagy, xenony (co jsem vid?l já tak teda rad?ji z?stanu u klasiky), 16" obutí (ale už mám radši pohodu - m?kký podvozek a klid) a alarm od výrobce (rad?ji mám atyp, ale nechejte v tom n?koho š?ourat...vid?l jsem instalaci alarmu na Octávce za kterou bych autora -firmu žaloval pro obecné ohrožení). Postrádáš vybavení co jsi nekoupil a chybí ti?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.05  16:17

« Re: Re: O2- sound

Ad hluk Octavia 02: A zase si neodpustím rýpnutí - ty výrazné zvukové projevy turbulencí v oblasti vn?jších zp?tných zrcátek nejsou vzhledem k celkové akustické pohod? ve voze zrovna p?íjemné. S tím výrobce opravdu mohl n?co ud?lat, zvlášt? když se objevují už od cca 90 km/h, p?i?emž n?kde mezi 120 - 130 kulminují, resp. je p?ekryje celkové zvýšení hluku z ostatních zdroj?.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 04.01.05  15:14

« Re: O2- sound

Popravd? nevim, jaký to je v O2 v základu, mám tam sound system už z výroby, lepší než O1 to ale ur?it? bude. Co se tý?e hluku, tak je to v pohod?. P?i volnob?hu a rozjezdu klasickej traktor, možná trochu tišší. P?i jizd? úplný ticho, t?eba takovejch 140 je úplná pohoda, na šestku to má jenom n?co p?es 2.500 otá?ek a žádnej hluk se nekoná - od gum, od vzduchu ani od motoru. Když p?idáš na 160, tak žádná velká zm?na. O1 mi p?ipadala s hlukem (TDI66) docela snesitelná, tohle je ale výrazn? lepší.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.05  14:52

« O2- sound

Díky, Já jsem na staré Octávce maturoval se zvukem hodn? dlouho. Takže jsem rád že to v základu je ud?láno lépe. Já jsem krom? vytlumení dve?í a tapecíru zm?nil i uchycení reprák? v?etn? odstran?ní akustických zkrat?, práce jako na kostele.. Jak je to s úrovní hluku? Pokud porovnáváš s O1...Hluk od motoru, podvozku, svistot atd...(diesel)
    Jak to tak vypadá pjdu do nového kombíku 4x4...Díky
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 04.01.05  13:40

« Re: Octavia2 sound system

to novak: Mám tam Audience se sound systémem a hraje to docela p?kn?. P?ed tím jsem m?l O 1 v eleganci s reprákama Phase, tohle hraje asi tak o dv? t?ídy jinak (líp). Akorát nesmíš nic dávat do kapes ve dve?ích, aby to p?i basech nechrastilo >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…