OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Bez nadpisu
Poprosil by som o radu, mam octaviu 1.8 20V 92kW, ktorá nechce pri horucom motore nastartovat. Ak je motor studený startuje bez problémov. Je to velmi neprijemne ked napriklad po natankovani nemozem nastartovat a musim pockat asi 10 min kym motor trochu neschladne. V skodovackom servise som bol uz 3x a na nic neprisli. -
« kola - 17
jak jste se bavili o kolech, ja oktavku nemam , ale kdybych mel, stejne bych asi vlitnul na 17-tky, zase az tak uskodit by to nemelo, snad i zalezi na tom , jak kazdy auto vyuziva, co od nej ceka a taky jake ma cesty kolem sebe, kde se pohybuje, ale jinak jakakoli zmena rozmeru smerem nahoru = nekdy az moc cena nahoru -
"-- skrytý --" 09.01.05 13:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: konstrukce motor? for RedBar
To andre_cz: Dob?e - tedy pokud Ti jde vyložen? a pouze o okolnost "nedokon?ení oh?evu", pak je hlavním nebezpe?ím vodní kondenzát v olejové náplni (zvlášt? u "koncernových motor?" je špatn? ?ešena prevence jeho vzniku - odlu?ova? olejových par je tzv. "studeného" provedení), který znehodnocuje olej se všemi d?sledky z toho vyplývajícími. Krom? toho "nedokon?ení oh?evu" nesv?d?í i celému výfukovému systému. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: konstrukce motor? for RedBaron
matuS: no to je jasne, ale k tomuto uplne stejnemu a snad jeste vetsimu opotrebeni dojde i kdyz budu tento stav zahrivani absolvovat az do te doby nez se motor zahreje a pak jeste pojedu nekolik desitek km. Chapete muj dotaz? Mne se jedna o to, jestli pri preruseni stavu zahrivani nekde nedochazi k nejake skodlive chemicke reakci prave zapricinene nedosazenou teplotou nejake casti -
matuS 09.01.05 01:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: konstrukce motor? for RedBaron
pretoze bezi nastudeno, t.j. olej este nemaze ako by mal, a suciastky splnaju svoje tolerancie v prevadzkovej teplote, pri nizsej teplote teda dochadza k nadmernemu opotrebeniu.
preto auta, ktore jazdia dlhsie streky su na tom motoricky lepsie ako auta s mensim poctom km najazdenym v meste na nakupy. -
« Re: Re: Re: Re: Re: konstrukce motor? for RedBaron
Mitsi: Nechapu proc by se mel znicit. Co se tam mechanicky, ci chemicky deje tak prevratneho, kdyz prerusis beh ve stavu neuplneho zahrati? Palivo by se teoreticky nemelo dostat do styku s plochou valce a tak tam nehrozi zadne korozivni ucinky. Jedine co se nici muze byt snad akumulator, ne? -
"-- skrytý --" 08.01.05 19:11
« Re: Re: Re: Re: konstrukce motor? for RedBaron
Protoze kdyz ho budes provozovat prevazne nezahraty, tak ho brzy znicis. Tohle samozrejme plati pro jakykoli motor, jenze pro dieselovy tim spise (podstatne pomaleji se prohriva) a pro TDI PD na kvadrat (dan za koncepci).