OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

09.02.05  10:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE TDi PD

Spitfire&Mitsi: Ja mam JP auto, no znami, ktori maju rozne VW sa stale vytahuju, ze ich vozitka su rovnako spolahlive ako moje a ze uz neplati ta "vyssia JP kvalita". Ked som niektorych nahodou zviezol, vystupovali s usmevom, akoby zjedli vesiak, lebo poprvykrat v zivote videli auto ist na 7000 otackach, kym oni podvedome svoje auto setria a nespoznali by obmedzovac, ani keby ho mali pri 4000 (napr. pri 1.6 oktavke..). V tychtom pripadoch nie je nic nezvycajne, ze aj VW koncern vie sluzit spolahlivo, ked majitel koli nocnym moram radsej meni olej 2x castejsie, jazdi v ponozkach, aby nahodou nestlacil priliz plyn, dvere zatvara co najjemnejsie, aby mu nezacal vrzgat interier...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 09.02.05  10:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE TDi PD

to Mitsi: No vidíš, já to beru podle stejného klí?e. S minulou oktávkou jsme byl spokojenej, nikdy m? nenechala ve štychu, jezdil jsem s ní denn? do práce i dlouhý štreky na dovolenou a tak, když p?išel ?as, koupil jsem si novou. Zatím poskytuje jen pozitivní zážitky. Nic víc, nic mí?.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 09.02.05  10:03

« Re: PD

to andree_cz: To je taková prázdná v?ta, šet?í prost? všichni kam až to jde...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.05  19:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE TDi PD

Pro m? je klí?ovým kritériem to, zda mne auto n?kde na cest? vype?e, ?i je na n?j naopak maximální spolehnutí. S japonskými vozy mám v tomto ohledu jen ty nejlepší zkušenosti: sám jsem nikdy nez?stal viset (na rozdíl nap?. od Mercedesu, Forda, Renaulta atd.) a nikdy nez?stal viset ani nikdo z t?ch, kdož se na mne v p?ípad? technických potíží obracejí. U "kamarád?" s vozy jiné provenience je opak pravdou: to no?ní vstávání, event. snaha jim vyhov?t t?eba zrovna o váno?ních svátcích mi už pomalu za?ínají lézt krkem. T?eba práv? ony koncernové vozy mají neuv??itelný talent se vys... práv? v ten nejnevhodn?jší moment (minulé Vánoce byly pro mne obzvlášt? pou?né)...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.02.05  18:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE TDi PD

to spitfire:
    taky test Ti nikto nespravi. A ak, po jeho ukonceni to bude aj tak jedno, pretoze testovane modely budu uz vybehove. Ak vies, co hladas, tak to najdes aj sam. Informacii mas naokolo dost. Testy, statistiky, mozes si prejst servisy a spytat sa samotnych mechanikov na skusenosti, predvadzacie jazdy. Musis len poznat vlastne naroky a kriteria vyberu. Kto chce Octaviu, tak si ju kupi, aj keby mu strkali pod nos matematicky dokaz, ze Honda je lepsia. Vidim okolo seba dost ludi, co takto uvazuju. Nic proti - maju to, co chceli. ;-)
    Ja som od Skody odisiel. Od Octavie (vtedy este I) ma najviac odradili prave rozhovory s mechanikmi v servise a Superb je malo variabilny.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.05  18:11

« PD

spitfire: jenze bohuzel Tdi a zejmena Pd ma diky setreni vetsi technologicky predpoklady k tomu aby se neco pokazilo...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 08.02.05  16:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE TDi PD

to mitsi: Nemám nic proti toyot? nebo hond?, jistotu ale nemáš nikdy. Na našich silnicí natrefíš ur?it? spíš na nefungující TDI než D4D, ono jich je tak n?jak celkov? trochu víc...
    Asi by to cht?lo, aby n?kdo sledoval dlouhodob? vzorek 1.000 srovnatelnech aut od tý který zna?ky a pak to vyhodnotil. Do tý doby jsou to stejn? jenom planý dohady.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.05  16:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE TDi PD

M?žeš si být jist, že když si koupíš nap?. n?co od Toyoty s dieselem D4D, nebudeš mít p?inejmenším s motorem nikdy (te? myslím po dobu reálné životnosti "zbytku" vozu) žádný problém. Tím sou?asn? nechci ?íct, že bych si ho koupil t?eba já: jediný diesel, který mi kdy jakž takž vyhovoval, je v sou?asné Hond? Accord).
    Pokud by však hlavním kritériem mého rozhodování m?la být práv? bezporuchovost, bezstarostné používání a jistota dojetí vždy a za všech okolností, zrovna tyhle Toyo?ácké motory by byly jednozna?nou ránou jistoty! Naopak u "koncernových" motor? žádnou takovou jistotu nemáš!!!
    PS: Zrovna nedávno jsem ?ešil nestartující TDi?ko. Víš v?bec, že to má škrticí klapku? Není mi úpln? jasné, k ?emu, ale se zaseklou to prost? nenato?íš. Údajn? dost b?žná "konstruk?ní" závada...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 08.02.05  15:41

« Re: Re: Re: Re: Re: RE TDi PD

To mitsi: A to tady fakt chceš lidem namluvit, že turbo nebo spojka nem?že odejít jinde, než u TDI ?! :?: :!: A co praskání žárovi?ek, t?ch se to netýká?
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 08.02.05  15:37

« Re: Re: Re: Re: RE TDi PD

To Mitsi: Jestli nebude n?jakej neduh spíš ve Tvojí hlav? >:D .
    Když se podíváš na kterýkoli žeb?í?ek spolehlivosti aut, nezdá se mi, že by tam auta, do kterých se montuje TDI, tvo?ily tu nejporuchov?jší ?ást "startovního pole".
    Kdybys byl trochu mladší, skoro bych ?ekl, že ti kdysi n?kdo s TDI PD p?ejel kyblí?ek a bábovi?ky a ty se toho nem?žeš n?jak zbavit. Takhle ale nevím... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.05  12:29

« Re: Re: Re: RE TDi PD

Vím o "srovnatelných autech", která žádnými takovými neduhy netrpí! Takže asi n?kde bude "systémová chyba"...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 08.02.05  10:31

« Re: Re: RE TDi PD

No, na celou v?c je možný podívat se ze dvou úhl?. Když to funguje, je to více mén? náhoda, když se cokoli vysere, je to potvrzení konstruk?ních nedostatk?. A nebo to prost? docela v pohod? funguje s výskytem poruch +/- odpovídajícím srovnatelným aut?m?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.05  10:25

« Bez nadpisu

dddddddddddd dddddddddddddddddd
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.05  10:08

« Re: RE TDi PD

No zrovna vysypaná spojka a turbo podle m? moc nesv?d?í o mínusech PD technologie vst?ikovaní jako takové.
    Na to vysypaný turbo by mohlo mít vliv, že uživatel skute?n? bláhov? dodržuje LL interval vým?n oleje. Všichni, co ned?lají marketing, nejspíš potvrdí, že 20.000 km je pro olej rozumnej strop. Zvláš? u naf?áku je to po 30.000 km už spíš bahýnko než olej.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.05  08:41

« RE TDi PD

ddddddddddddd ddddddddddddddd
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.05  09:16

« Loop

Nechci delat nejakou velkou propagandu ani nikoho kamenovat... . Co se tyce procentuelniho navyseni tuhosti karoserie, pak je to mam pocit 40%, ne? Rekl bych, ze jadro tohoto zlepseni neni v pridavani vyztuh, ale spise oproti O1 v pouzivani materialu s daleko vetsi mezi kluzu ( prikladem je onen bocni B sloupek ) a take kvalitou svar - uz i Skodovka vi co je to laser, ikdyz na druhou stranu nektere spoje prave kvuli nakladnosti tohoto svarovani "pouze" lepene epoxidem.
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.05  21:47

« Kola 17

Tak me hned nekamenuj.Tuhost karoserie se u O2 o nekolik procent,ted si nevzpomenu o kolik tuzzi.Pokud touzis po vyctu,neni problem. - v predni partii zvetseni drzaku napravnice,zesileni svaru predniho podelniku,zesileni svaru napravnice.
    Zesilenim stredniho sloupku karoserie - novy tvar i material vylisku sloupku,zvysuje odolnost proti bocnimu narazu.
    Zesilenim rohu karoserie pridanim vyztuh.
    Mozna bylo nespresny oznaceni nepatrne.Pokud jsem se Te tim nejak dotknul Blude,tak se Ti uprimne omlouvam!Tank to ale rozhodne neni i kdyz hodne lidi podle tyhle myslenky jezdi.Dost jsem jich uz na stolici mel,takze nejaky porovnani mam.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.05  19:25

« Re: Kola 17

Loop: O2, ze ma NEPATRNE tuzsi skelet? Nepoustej do eteru bludy... . Tuhost karoserie O2 je na liftback takrka unikatni.
  • 00 Reagovat !

foto

04.02.05  18:09

« Kola 17

K tem kolum.Mam na leto 17.Doporucit,nebo nedoporucit.Mam 225/45,o vzhledu nebudu psat.Jizdni vlastnosti se zlepsili,alespon pocitove.Nejvetsi rozdil je znat na dalnici a samozdrejme v zatackach.Spotreba mozna malicko vyssi,podle me zanedbatelna,tvrdost (komfort) unosna.Strucne:spodek trpi.Je to dost znat.Sam si servisuju,takze vim,o cem mluvim (silentbloky ramen,stabilizatoru,tlumice,loziska).Kar… se krouti.Slysitelne.Mam uz babicku O1 98´,takze nemohu posoudit s O2,ktera ma nepatrne tuzzi skelet.RS ma mezi zadnima sedackama nevzhledne a neprakticke vzpery.Ale chapu je.Dal bych je znova?Na vytunenou ano (davaj i 18 a myslim i 19).Na klasiku?Asi ne.16 ideal
  • 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 03.02.05  15:34

« Spot?eba oleje TDI 2.0 PD

To Mitsi: Najezdil jsem prvních cca. 5.000 km, zkontroloval olej a zjistil, že Tvoje katastrofické vize ohledn? spot?eby této tekutiny se nepotvrzují. Oleje je tam dostatek, nep?ipadá mi, že by n?jaký ubyl.
    Co se tý?e nafty, na PP je aktuáln? dlouhodobá spot?eba 5,9.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…