OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.02.05  16:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - "nadbyte

mercedes ukazuje pri gps rychlosti 249km/h na tachomteri 251km/h, a C5 pri 200km/h ma na tachometri 205km/h
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.05  15:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - "nadbytecna

Podle mých zkušeností z více aut je +10% ve vyšších rychlostech zcela b?žných.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.05  14:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - "nadbytecna vyba

"...Ako kdesi pisal dabel, ked s kamosom testoval tachometrovu rychlost svojej Mazdy s Octaviou - Octavia ukazovala pri vyssich rychlostiach o cca 20 km/h viac..."
    - Vezli jsme takhle jednou Oktávku 2.0 na pravidelný servis. První jel služ. ?idi? v Oktávce, já za ním s Carismou. Jelikož on se musel rychle vrátit, jel, co to dalo, resp. co mu hustota provozu dovolovala a bez ohledu na rychl. limity (podotýkám, že to bylo na úseku dlouhém cca 100 km). Když jsme dojeli na místo, tvrdil (a nemám d?vod tomu nev??it), že jel místy až 185 km/h. Já za ním ovšem nikdy nejel více jak 170 km/h a p?esto jsem mu sta?il! A to ten druhý má vždy pozici t?žší, nebo? vždy musí dotahovat ztráty vzniklé nap?. nemožností p?edjet sou?asn? s tím prvním vozidlem.
    O ?em to sv?d?í? Tachometr Oktávky d?sn? kecá!
    PS: Jen pro po?ádek podotýkám, že ona Carisma (rovn?ž) prom??ovala - v rychlostech okolo 200 km až 14 km/h (m??eno s pomocí GPS), tj. p?i tacho 215 jela jen 201! O kolik tedy musela prom??ovat ona Oktávka...?!
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 23.02.05  13:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - "nadbytecna vybava&q

to Howard:
    ja nezvyknem chvalit ziadnu znacku, Toyotu nevynimajuc. Kazdy nech sa rozhodne podla svojich kriterii a potom mozme porovnavat. ;-)
    Tou narastajucou rozsirenostou Avensisov som chcel naznacit, ze asi si ludia coraz viac vedia spocitat, kolko zaplatia a co za to dostanu. V predoslom prispevku som zabudol hned na zaciatku spomenut, ze porovnavat Avensis s Octaviou je ako zrusit v boxe vahove kategorie. ;-) Porovnavat sa da, ale vysledky budu "ustrelene" a nakoniec sa to zvrhne na argument, ze Octavia je lacnejsia, prip. ze je za rovnaku sumu bohatsie vybavitelna. A o tom to cele vobec nie je.
    Ja som kedysi uvazoval o RS-ku, ale motor (resp. jeho papierove hodnoty) bol jediny, co ma na nom pozitivne zaujalo. Ale zaujimal by ma Tvoj test s našrotom. Mozno by sa mnohe veci ukazali inak. Ako kdesi pisal dabel, ked s kamosom testoval tachometrovu rychlost svojej Mazdy s Octaviou - Octavia ukazovala pri vyssich rychlostiach o cca 20 km/h viac...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.05  00:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jen taková rejpavá ;o)

Howard: podvozek na nové je lepší než na staré a je lepší než na p?tkovém Golfu (?iteln?jší, taky díky v?tším p?evis?m). A já o nové mluvil, stejn? jako o novém Avensisu, takže tak. A co se tý?e té zatá?ky u P?íbrami - jelikož tam ?asto jezdím a jsou tam v podstat? všichni deale?i na jednom fleku, tak jsem je zkoušel tam. Navíc v?tšina z nich nechá ?lo?ka jet i dál než jen kolem bloku jako v Praze...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 22.02.05  20:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jen taková rejpavá ;o)

to nasrot: Hmm, tak to uz jsu uplne vedle - ja mluvil o stare... Ja si myslel (a se mnou myslim i inzenyri ze skodovky ci vw ci audi), ze podvozek u nove oktavky je lepsi nez u stare. Jestli jsi mluvil o nove, znamena to, ze proti stare oktavce si v zatacce netroufas a proti nove ano? Nevim, nerozumim, nemuzu soudit, neb s novou jsem jel jen zkusebni jizdu a to jsem ji spis hladil nez zkousel (holt za deste s "neznamym" autem).
    A co se te zatacky v Pribrami tyce - proc ne, i kdyz pokud jsi z Prahy, bylo by jednodussi najit neco tam. Ono zatacka jak zatacka - kazda ma nekde limit. Holt jsi dle meho dost prestrelil (Avensis x "stare" RS, pokud mam byt presny ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 22.02.05  20:16

« Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - "nadbytecna vybava"

to SirAnton: No jo, holt kazdy mame jina kriteria na vyber auta. Mne je napr. uplne jedno, jestli ostatni maji stejne auto jako ja nebo jestli mam auto, ktere nikdo jiny nema (i kdyz tohle jsi prispevkem asi primarne rict nechtel :)
    Japonci sice vyhravaji v Evrope testy spolehlivosti, ovsem to neni vse, co po autu pozaduju (i kdyz to samozrejme potesi ;) Ja se spolehlivosti skodovky spokojeny jsu (znam dost lidi, kteri jsou taky spokojeni - a taky par s problemy). Co je vsak pro me dulezite, ze mi ji v pripade potreby kdykoliv a skoro kdekoliv spravi, ze se mi o dost vic libi, ze ma motor, jaky napr. u Avensise nenajdes, ze ma liftback krasny kufr, ze je to cesky vyrobek atd. atd. Zkratka tvuj vyber chapu, ale ma volba byla a stale je jasna (a podobne si napr. muj znamy kupuje Renaulty - ono Laguna ma taky neco do sebe, druhy znamy A4ku, do ktere bych ani nahodou nesel, atd.)
    Zkratka nevykrikuju, ze skodovka je to nej nej, ovsem mym pozadavkum vysla nejlepe vstric a proto ji mam. Mozna, kdyz s novou oktavkou nebudu az tak spokojeny nebo kdyz konkurence nabidne neco o dost lepsiho za stejnou ci lepsi cenu, zmenim svuj "vkus". Zatim ovsem nemam duvod.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.02.05  20:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jen taková rejpavá ;o)

spitfire: napadat nemusí, lepší a bezpe?n?jší je to na normálním povrchu.. zvláš? v tuto dobu je Strahov ur?it? zase jedno velké kluzišt?, na kterém je jakýkoliv elektronický systém, krom? takového, co vysouvá místo kol brusle úpln? nanic :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.02.05  20:06

RRSS: ano, vyjád?ení toho typu je p?ímo nediplomatické a nevhodné v rubrice skop?áckých aut, nicmén? je to pravda...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.02.05  20:04

Howard: já ho nijak nevyzdvihuju (ale je to jedno z nejmenších zel, které m?že ?lov?k dneska na automobilovém trhu za relativn? rozumné peníze koupit) - jen jsem tu uvedl jednu rejpavou poznámku a že nap?. Avensis se choval jinak. Kdyby tak jela t?eba 407mi?ka tak to napíšu o 407mi?ce (btw: u ní to snad zjistím v nejbližší dob?). A pokud chceš tu zatá?ku, tak nabízím nap?: u P?íbrami - p?esn? okolo sou?adnic [3430400; 5508360]. Ta byla zrovna testovaná. BTW: víš, že se mluví o nové, ne o staré oktávce?
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 22.02.05  19:56

« Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - "nadbytecna vybava"

to spitfire: No bezva, tos me potesil s tim zrcatkem a s turbobenzinem mame stejny nazor a nejspis i spotrebu ;o)
    Mimochodem nevi nekdo, jestli se neda dokoupit na oktavku predni sklo se zabudovanym "dratovym" elektrickym vyhrivanim (jak je u zadniho skla, ovsem "mene viditelneho")? Slysel jsem, ze Ford, Opel a nejspis i par jinych znacek to delaji a v zime je to skvela vec na zamrzle okno.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 22.02.05  16:14

« Re: Re: Re: Nova oktavka - "nadbytecna vybava"

to Howard:
    Moje prve auto bola Felicia. Vymenil som na nej iba alternator a potom uz len bezne veci ako gumene manzety, ziarovku v podsvieteni pristrojovky a pod. Dokonca pri 90tis. km prehliadke nebolo treba menit ani gumy (povodne), ani brzdove oblozenie (mechanik nechcel verit, ze je povodne), ani bateriu. Teraz ma najazdene vyse 140tis. a poruchy nikde (klop-klop-klop). Napriek tomuto si nemyslim, ze Felicie su rovnako spolahlive ako Corolly. ;-) Je to len dosledok prevadzkoveho rezimu, v ktorom bola a je "moja" Felda pouzivana (dlhsie trate s minimalnym poctom studenych startov) + stastie na kus. Kdesi som uz pisal (tusim v rubrike Fabia), ze pri takomto style jazdenia (vela km za relativne kratky cas) je najmensia pravdepodobnost vyskytu poruch.
    Nepatrim medzi "zarputilych" priaznivcov nejakej znacky a pri vybere noveho auta som robil dost objektivny prieskum. Zial (pre zarputilych priaznivcov Skody ;-) ), Skoda vypadla uz v prvych kolach a finale bolo cisto japonske.
    Ad Avensis: nepovazujem ho za super auto, najlepsie na svete a nedotknutelne. U mna vyhral svojou vyvazenostou a tym, ze sa na nic nehra(l). Ako uz vsak bolo kdesi na tomto fore spomenute, nejako sa to o nom medzicasom rozkriklo a na cestach ich beha coraz viac. A tomu sa zase tak moc netesim. :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 22.02.05  16:10

« Re: Re: Re: Nova oktavka - "nadbytecna vybava"

to Howard: Žádný neduhy nepozoruju, jedin? mi kleklo DO, protože jsem ho m?l v kapse u bundy zrovna když jsem si strašn? nabil hubu na lyžích >:D
    Jezdí to parádn?, i když s turbobenzínem je to p?eci jenom v?tší radost. Takový to úžasný zrychlení od 1.800 otá?ek až do omezova?e to p?eci jenom nemá. Na druhý stran? t?eba dálnice na 6 je vyložená radost.
    O dost mí? to žere. U turbobenzínu jsem m?l spot?ebu kolem 8,5, tady mi to zatim ukazuje 5,8.
    Zrcátko to sklápí.
  • 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 22.02.05  14:52

« Nova oktavka - sklopne zrcatko

Co me celkem zajima, jestli se na nove oktavce automaticky sklapi prave zrcatko pri couvani jako u superbu nebo nikoliv. Tuto funkci bych velice privital a v servisu jsem si zatim nikdy nevzpomnel se zeptat...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 22.02.05  14:49

« Re: Re: Nova oktavka - "nadbytecna vybava"

to spitfire: Diky, prave sedaky v elektrice jsou jedna z mala veci, u kterych se nemuzu rozhodnout - v aute jezdim jen a jen ja (snad dvakrat v roce nekdo jiny - pritelkyne ma sve), takze se mi to zda spis jako pritez a dalsi mozna vec k pokazeni. Jinak senzor deste uz mi doporucoval kamos, ze je to super vec (kdyz jsem kupoval sve, ptal jsem se prodejce, jake s tim maji zkusenosti a on, ze zadne, tak jsem se na to vykaslal a do ted me to mrzi).
    Jinak doufam, ze jsi s novou oktavkou spokojeny - nebo pozorujes nejake neduhy? Ja uz si udelal zkusebni jizdu (jdu do 2.0 TDI 103 kW - holt velky km prubeh) a bylo to velice fajn svezeni (i kdyz auto neni tak zive jako moje). Ovsem s chipem od Cimbu a 132 kW budu myslim velmi spokojeny. Ted uz jen cekam, kdy prijde novy modelovy rok (udajne nekdy v srpnu :)
    Pro zde ucinkujici zarputile TOYOTAKY: Mrzi me, ze kazim vasi predstavu o oktavkach, ale pri mych 120 tkm jsem zatim menil jen gumy, brzdove desky a olej - zkratka garancky a spotrebak (plus jedno svareni urvane chytky vyfuku a vymena jednotky komfortnich funkci, kdyz se nejaky neznalek udajne chtel do auta dostat pres servisni bod). Jinak se auto ne a ne kazit, at se snazim jak se snazim ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.05  13:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Jen taková rejpavá ;o)

Obecn? - skop?áci nikdy podvozky neum?li, neumí a um?t nebudou a k tomu sp?jí všechna evropská auta, protože evropští šéfové mají rádi hezké obrázky a ne kvalitní výpo?ty ;o)

vyjád?ení tohoto typu jsou, obecn? a diplomaticky ?e?eno, ne p?íliš š?astná >:D
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 22.02.05  10:06

« Re: Nova oktavka - "nadbytecna vybava" - napr. ele

to howard: To jsem psal já. Elektrický sedadla s pam?tí u ?idi?e jsou O.K., když se st?ídáme s manželkou, ?lov?k jenom zmá?kne ?udlík a p?estav?j se sedadla i zrcátka, na druhý stran? mám po?ád takovej n?jakem divnej pocit, jestli to není vlastn? jenom zbyte?ná hra?ka.
    Nechci domýšlet, co budu d?lat, až se to posere. Co mi p?íjde jako dobrá v?c je senzor na stíra?e.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 22.02.05  09:55

to našrot: O.K., m?žem to n?kdy otestovat, Strahov je O.K., akorát zrovna nejsem v Praze. Až sase n?kdy napadne a budu doma, ud?lejme to.
    Jinak zrovna jsem jel Avensisem taxíkem a jako n?jakej nadpozemskej zázrak mi to nep?išlo :o)
  • 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 21.02.05  23:30

« Nova oktavka - "nadbytecna vybava" - napr. elektri

Nekdo tu psal, ze si koupil novou oktavku v max. vybave a ze by ted uz nektere veci vypustil - myslim, ze jmenoval prave el. ovladani sedacek. Chystem se v lete koupit eleganci v plne palbe a proto by me zajimalo, proc sedaky v elektrice ne plus dalsi "zbytecne" veci.
    V soucasnem aute mam skoro vse, co se tehdy dalo (myslim az na ESP, stresni okno, vyhrivane sedaky a senzor steracu) a jsem se vsim spokojeny. Proto bych ted chtel vybavu doplnit na max (i kdyz ESP, navigaci a stresni okno si zase odpustim :)
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 21.02.05  23:24

to nasrot: Kurnik, asi mam nejakou divnou oktavku, ze mi misto predku sklouzne kdyztak zadek, i kdyz i to vyjimecne - bud jsu prilis mekky nebo to auto jakstaks na silnici drzi. Predek by sklouzl, snad pokud bych pri vyjezdu prilis dupl na plyn, coz by napr. v Avensisu nehrozilo, neb na podobne veci nema sdostatek sily. Na doplneni - jezdim na 17'' (v zime na 16''), na pneu nesetrim a ESP nemam.
    Vetu, ze skopcaci nikdy neumeli podvozky bych doplnil - podle tebe skopcaci vlastne ani nevyrabi auta, ze?
    Nerikam, ze Avensis je spatne auto, mym pozadavkum ovsem nevyhovuje. A nechapu, proc ho porad vystrkujes o tridu vys nad ostatni?
    Jinak mas u me basu sampanskeho, pokud projedes zatacku v Avensisu ve 120, kde ja budu mit problem v 90. Kdykoliv ti jsu k dispozici ;o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…