OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 25.02.05 09:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
V SRN bych to ješt? p?ed n?kolika lety pochopil: "výkonové nastavení" da?ových hranicí. Ale v Rakousku mi to opravdu jasné není - o daních a výši pojistného totiž rozhoduje mnohem více faktor?. Jestli to není tím, že Rakousko už dávno p?edb?hlo "tradi?ní dieselovské" zem? EU (nap?. Francii) v po?tu nov? registrovaných vozidel s dieselovým motorem... Jinými slovy, auto s v?tším benzínovým motorem (tím mám na mysli od 1,6 výše) je v Rakousku v podstat? neprodejné!
PS: Na rozdíl od Francie je však pr?m?rný ro?ní km prob?h auta v Rakousku mén? jak polovi?ní. Všichni totiž vidí jen výhodn?jší cenu nafty a naf?áky si kupují i pro pouhé popojížd?ní po m?st?! -
"-- skrytý --" 25.02.05 09:18
Mitsi, já si myslím, že tyhlety "výkony" nejsou v?c technologická, ale problém výše daní a pojišt?ní v té které zemi. Otázkou je, pro? místo TDI PD, nenabízejí ve stejném výkonu rad?ji klasické TDI s rota?ním ?erpadlem o stejném výkonu - já bych nap?. bral mohem rad?ji ten. -
"-- skrytý --" 25.02.05 08:22
"...navíc to nemá nic spole?nýho s VW, leda že bys fakt byl p?esv?d?enej, že VW m?že za všechno špatný, co se na silnici šustne..."
- Uznávám, trochu jsem odbo?il od tématu. Ale abych se k n?mu vrátil: Víš, jaké je momentáln? nejoblíben?jší provedení koncernového motoru 1,9 TDI PD v Rakousku? P?ece jeho speciální provedení pro Rakousko "nalad?né" na 66 kW (pozor, stále se bavíme o PD!) v úpln? holém Golfu!!!
A o ?em to sv?d?í? Že jsi sice skv?lý pozorovatel, ale o reálných pom?rech na rakouském automobilovém trhu, jejich p?ístupu k aut?m a skute?ném technickém stavu jejich vozového parku máš velmi zkreslenou p?edstavu. N?co snad nazna?ila už moje p?edešlá poznámka o okraji dálnice doslova poseté "vysypanými" BMW...
PS: Nic ve zlém, to není namí?eno proti Tob? osobn?. To je jen vyjád?ení mého názoru po 5 letech tam strávených. -
spitfire 24.02.05 22:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nova okt
to mitsi, sir anton: Stopky a dálni?ní km nejsou tak zlý, když jedeš se spolujezdcem a m??íš to n?kolikrát. Když jsem se jednou domluvil s bráchou co má Saaba ješt? z dob p?ed integrací s Opelem a co snad ukazuje docela p?esn?, jeho 110 bylo mejch necelejch 120 (m?l jsem O1), což odpovídalo zhruba tomu, co jsem nam??il podle patník?. Navíc moje techologická výbava u stopek kon?í, co taky m?žete od Octávká?e ?ekat, že jo. >:D
to matus: ony ty maximálky v podání hrdých majitel? nejsou ani tak o chyb? tachometru, je to n?co jako když se potkaj rybá?i, co chytili táááákhle dlouhou rybu.
U Oktávky jsem snad nikdy nezkoušel maxilmálku, u Mondea, pokud si to pamatuji dob?e, byla maximálka 232 a podle tacho zasáhnul omezova? ve 250. -
"-- skrytý --" 24.02.05 19:22
« Tacho
Ono je to vícemén? jedno jak moc to prom??uje: já jsem Otinu rozjel po delším rozjezdu na cca 210 km/h což asi tak n?jak odpovídá reálné maximálce cca 190 km/h.
Výsledek je, že v obci se sta?í vejít do 60 km/h, mimo 100 a na dálnici do cca 150 tacho (u t?ch 150 nevím, jestli m? n?kdy m??ili, to bych lhal) a radary jsou v klídku.
T?ch 60 jezdím i tam, kde vím, že je radar (policie, ne stabilní, ty berou až od 70 - myslím) a nikdy m? nestav?li.
BTW: o to je to v?tší sranda, když je Kryštof a spousta lidí jezdí mých tachometrových 45 >:D
Zkoušel jsem to když jsem jel jednou p?es Louny, tak tam m?li radar, tak jsem tam n?kolikrát jel znova kolem n?j, abych to zm??il ;-) a odpovídá to myslím kolem t?ch +8-10 %, už si to p?esn? nepamatuju.
Dle mého názoru by to mohlo prom??ovat mén?, ale vícemén? je to asi jedno -
modus ponens 24.02.05 18:17
ad stopky:
Stopky su naozaj chaby sposob, ako sa presvedcit o presnosti tacha. Jednak presne nevies, kedy ich mas stlacit, dalej nemas istotu o prejdenom useku. Ak chces minimalizovat stratu sposobenu (ne)skorym stlacenim stopiek, musis maximalizovat drahu. Lenze pri dlhej drahe nemozes vsadit na presnost kilometrovnikov (vonkajsi vs. vnutorny pruh pri zakrivenej dialnici a pod.). -
modus ponens 24.02.05 18:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - "
to spitfire:
Když Oktávka jela 15 km/h dop?edu, Mazda couvala rychlostí 5 km/h a p?itom se pohybovaly stejn?
Keby si cital pozornejsie, zaregistroval by si, ze som pisal o vyssich rychlostiach. Alebo mam tomu rozumiet tak, ze pri rychlosti 15 km/h si to uz "hasis"? ;-) -
matuS 24.02.05 17:58
lenze to nema nic spolocne s tym ze su to nemecke auta.
vodic auta s klasickym nahonom si jednoducho musi uvedomit ze v kalamitnej situacii MUSI ist pomalsie ako FWD auta, hoci ma najlepsie zimne gumy podporovane el.systemami.
kto si to neuvedomi sa potom na tych ostatnych pozera zo skarpy (prinajlepsom) -
"-- skrytý --" 24.02.05 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nova oktavka
Stopky jsou na ho... (p?íliš velká chyba m??ení, resp. nam??íš to, co chceš/pot?ebuješ nam??it)! GPS je mnohem lepší (chyba 0,2%), ale má to taky jeden "malý" há?ek: musíš um?t udržet ustálenou rychlost alespo? 4 sekundy, což je "technologické" zpožd?ní nutné k dopo?ítání rychlosti p?ístrojem. Ovšem p?i m??ení maximálky auta to nijak nevadí (na lyžích už naopak dost, nebo? 4s je strááášn? dlouhá doba).
Jinak T? mohu ujistit, že Oct.I má chybu tacho opravdu "úžasnou" (ale s GPS jsem to osobn? p?ímo v Oct.I nem??il, vycházím pouze ze srovnání jízdy n?kolika voz? "v kolon?", jejichž ?idi?i se doruzumívají vysíla?kami 433 MHz): jestliže tacho prom??uje všem ostatním +-stejn?, u Oct.I je ta chyba dvojnásobná! U Oct.II opravdu nevím, proto nemohu soudit.
Jinak jsem vloni b?hem sn?žení v úseku cca 30 km na za?átku dálnice A1 (oblast Wiener Waldu) v jednom sobotním ránu napo?ítal hodn? p?es 10 "vysypaných" au?ák? (obvykle zapíchlých v mlází kolem dálnice), z nichž bylo snad 90% BMW a zbytek Mercedes?. Tak nevím... -
spitfire 24.02.05 14:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - &
to Mitsi: Konec konc?, od Tebe se nedalo nic jinýho ?ekat >:D
Ty jsi to m??il? Já jsem pár oktávkama už jezdil, sem tam jsem to m??il na dálnici mezi cedulema km pomocí stopek a nikdy to nebylo ani 10%.
Hodn? jsem taky jezdil s Fordama a ty to maj +/- stejn?, nevidim v tom žádný drama.
Btw dlouho tady nic nepadlo ohledn? všeobecné chybnosti VW gruppe voz?, zejména pak konceptu PD, za?íná už mi to chyb?t. Minulý týden jsem byl v Rakousku. kde t?ch PD?ek jezdí fakt hodn? (Golfy, Passaty, Oktávky, Audiny...) A p?íkopy a krajnice jsou tam plné havarovaných (díky nevhodným jízdím vlastnostem) ?i porouchaných stroj? od koncernu VW zatímco japonské supervozy sviští vesele okolo >:D -
Kolík80 24.02.05 13:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - &
Asi neni nic jednodussiho nez projet nekde dolem radaru, ktery zobrazuje rychlost projizdejicich aut(treba v Dejvicich) zjistit si to primo na svym aute. Nekdo tady taky tvrdil, ze PP Octavie ukazuji o 0.5 litru min. nez je skutecnost. Mam vyzkouseno, ze ten muj se vejde do odchylky 0.2l, coz je normalni hodnota i u ostatnich znacek... -
"-- skrytý --" 24.02.05 12:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - "
P?ileju oleje do ohn?: Tachometry Oktávek ukazují výrazn? víc, než tachometry ostatních zna?ek, by? se p?evd?podobn? "ješt? vejdou" do normy 10% + 4km/h navrch, tj. nap?. p?i tacho 224 jedou v reálu 200! -
spitfire 24.02.05 11:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nova oktavka - "nad
No to je jasný. Když Oktávka jela 15 km/h dop?edu, Mazda couvala rychlostí 5 km/h a p?itom se pohybovaly stejn? >:D
?as od ?asu tady n?kdo rozdmýchá tohle téma, za?ne vršit nesmyslný argumenty, až se pak p?íjde na to, že tachometry oktávek (stejn? jako u mnoha jinech zna?ek) ukazujou o asi 8-10 procent víc, než to v reálu jede.
To je jasne, ale zaujimavy fakt je ten, ze medzi tymi rybarmi najdeme akosi vela majtelov Octavii a dost malo majitelov japoncov. O dost viac nez je percentualny pomer na trhu. ;-)
A ked pride na (nahodne) porovnanie konkretnych nameranych udajov, zisti sa vselico. Tym vsak nechcem povedat, ze rozdiely v presnosti tacha na Octavke su nejako dramaticke pre premavku ako taku.