OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 01.08.05 20:31
« to andree_cz
S tim razenim mas pravdu, jak se to ohreje, tak to tam jde jak po masle.
Co se tyka vrzani, tak bych fakt rek ze vrze vsechno - nerikam ze to je nejak hrozne, ale vrze ;-)
Sedadlo ridice, zadni sedadla, tapicirung ve dverich - kdyz se o to opres, dale dvere, kdyz se projizdi pomalu nejaka nerovnost (napr. skarpa).
Me to nevadi - konecne jsem polozertem psal, ze radio to jisti - navic nejedna se o nic strasneho.
Dvere staci namazat, to je fakt, akorat jsem linej - bohuzel patrim mezi uzivatele co akorat lejou benzin a jezdi >:D De facto kdyz to shrnu, tak z uzivatelskeho hlediska si nemuzu stezovat, fakt se akorat leje benzin a jezdi. Mimo pravidelny servis (olej, pip. odstraneni prkotin) jsem nikdy nemusel s nejakou zavadou neplanovane do servisu.
Ulozeni stabilizatoru mam taky vymeneni: v zime to delalo docela rany pri prejezdu nerovnosti.
Tom -
« Re: ?azení
Tommy: Tak pokud prevodovka neni zahrata na provozni teplotu, tak se celkem nedivim, ze to blbe radi. U meho TDi je to stejny... . K tomu vrzani... . Zkoumal jsem to a dosel jsem k tomu, ze vrzou stabilizatory, resp. jejich ulozeni- vymena jiz probehla a v aute je zase ticho. Cemu rikas vrzani sedacek? Jestli myslis takovej ten skripavej zvuk ode dveri, tak ten je od zamku dveri. Staci je promazat a mas vymalovano. -
"-- skrytý --" 31.07.05 07:51
« ?azení
Zdravím,
mám dotaz: Octavia 1.6i 74kW r.v. 97, ob?as jde špatn? za?adit 1-?ka: zvlášt? v zim? jsem musel povolit spojku a zkusit za?adit znovu. Po chvilce jízdy už to šlo v?tšinou dob?e. Te? v lét? už je to vcelku OK.
Olej do p?evodovky jsem doplnil po hranu kontrolního otvoru. P?edpokládám, že se?ízení ?azení mi v tomto p?ípad? asi nepom?že, že? Máte n?kdo s tímto zkušenosti? Jedná se o "lankové ?azení", které bylo kolem roku 99 nahrazeno lepším.
Díky za odpov?di. -
"-- skrytý --" 15.07.05 13:18
« Jak se dostanu za st?edový panel
Existuje n?jaké schema ?i stru?ný návod, jak rozebrat st?edový panel v OC, kde je radio, klima, ... (který šrouby kde povolit, co dát pry?, ...)
V koupeném starším voze mám HF a pot?ebuji zjistit, co je to za? + sundat držák na telefon (chci ho dát do loketní op?rky).
K tomu se mi p?i snaze nasahat, kde ta krabi?ka HF je, uvolnil n?jaký kablík k antén? rádia a to má te? špatný signál (v rádiu je anténa zastr?ená a tak to bude u HF).
Díky -
« Re: Vým?na rozvodového ?emenu
martinf: tak nech servis at se kouknou v jake fazi zivotnosti to je - pozna se to jednak pohledove a taky merenim. Jinak zrovna u 1.8 20V neni prasklej rozvodak jeste pricinou totalky motoru. Kamaradovi v atmosfericky 1.8 (ma trochu mensi kompresni pomer) praskl a oprava jej prisla "jen" na 10tis Kc. -
"-- skrytý --" 15.07.05 06:54
« Vým?na rozvodového ?emenu
Pot?ebuji poradit.
Koupil jsem si starší OC 1.8T (dovoz SRN), která byla pravideln? servisována (majitel na servise nešet?il). Mám však problém, protože nevím, zda byl vym?n?m rozvodový ?emen (snad se to tak jmenuje).
V servisce je zaškrtávátko jen pro n?které typy motoru (nemám ji te? u sebe a tak nevím p?esn? pro jaké) a tak byla vým?na ud?lána p?i servise po xxx km a nevyzna?ena. Jedná se prý o velmi d?ležitou v?c a proto se ptám.
Nevíte p?i kolika km vým?nu u Škodovky d?lají ???
D?kuji.