OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

02.08.03  09:03

« Re: servis

podle časovejch norem který by měl každej servis Škoda dodržovat, se na 60 000km prohlídku účtuje 2.9 normohodiny, zjisti si kolik maj jednu normohodinu a víš cenu práce. Potom zbejvá materiál a když vezmeš olej, filtry(vzduchovej, pylovej a palivovej), tak můžeš bejt už na 6.500,-
    Teda tohle platí pro diesel, prohlídka na benzínu je trochu levnější ale jestli chceš udržet záruky tak Ti nic jinýho nezbejvá
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.03  15:48

« Re: tdi 110koni

Jo a este som zabudol. Na Felde sa da PP aj kalibrovat. V manuale je vzorec podla ktoreho si vypocitate na zaklade tankovania a celkovej spotreby (a este niecoho, ale to si fakt nespomeniem) urcite cislo a to zadate do PP v setup mode (podrzat zadne tlacitko).
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.03  15:42

Na Felicii meria PP podla tychto velicin: dlzka a rychlost opakovania vstreku + rychlost vozidla (magneticky snimac na zadnej strane tachometra). Na Octavii to bude urcite podobne.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.03  15:18

« Re: Prosím o zaslání zkušeností s PNEU

Díky za zkušenost. Mi ve všech pneu servisech doporučují Continental ContiPremiumContact. Vypadá dobře, asymetrický dezén. Jen mi jde o tom, abych za gumu nedal 4000,- a pak na ni najel třeba 30000 km i když s velmi komfortním ježděním.
    Za cenu 4000,- mám pomalu dvě Barum bravuris. Proto mě zajímá i kilometrický výkon pneu.
    Doufám, že ještě nějaké názory tady pochytám.
    Zatím všem díky a přeji hezký víkend.
    Rosťa
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.03  15:14

Takový rozdíl se mi nezdá. Já jsem sice taky "dojel" na svoji důvěřivost palubnímu PC, jelikož mám levnější naftu a nechtěl jsem brát u benzinky a nakonec mi to chcíplo, naštěstí na dobrém místě a žlutý anděl byl u mě za 30 minut a už to jelo. Podle mého měření se to rozchází u mé 81kW o cca 0,3-0,5 litru. Počítač např. ukazuje spotřebu 5 litrů , já při tankování zjistím 5,4 litru.
    Ale tvůj rozdíl je moc velký aspoň podle mého názoru.
    Ovšem jak to počítač měří to nevím, myslím, že by měl brát údaje z řídící jednotky.Ale to spíš nechám odborníkům, v tomhle se fakt nevyznám.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.07.03  22:13

« Centrál

Ahoj lidi, mám zase jeden dotaz. Přestal mi fungovat centrál v levejch zadních dveřích (Octavia 1.6 GLXi, r.v. 97). V servise na to mrkli, par dnu to behalo a ted zase zlobi. Zacne to vetsinou zlobit, az kdyz auto stoji na slunicku. Sundal jsem calouneni a dostal se k tomu servu od centralu. Promaz jsem konektor sprejem na kontakty a behalo to. No, k memu prekvapeni ne dlouho. Konektor vypada, ze je OK. Nechce se mi vyndavat ze dveri cely to servo, tak jsem povolil jeden ze dvou sroubku, ktery drzej kryt na tom servu (K druhymu se bez vyndani z auta nedostanu). Vystrikal jsem vnitrek WD 40 a central slapal jak novej, ale zase za cas zacal zlobit. To WD-cko asi vyschlo ci co. Chtel bych vnitrek toho serva vystrikat (s pouziti m hadicky) specialnim mazadlem (jmeno nepamatuji, ale je v tom hlinik apod., dobre a hlavne trvale to maze). Bez demontaze ale nevidim do toho serva a nerad bych ten blivajz nastrikal na nejaky nevhodny misto. Tak jsem se chtel zeptat (tech kdo to videli rozebrany) jestli jsou vevnitr nejaky kontakty apod., cemu by ten sprej mohl vadit. Nebo mam prece jen mam ten zamek vyndat? (ale moc se mi nechce a hlavne bych si na to musel pujcit klic :o)) No a pripadne jestli nejsem vedle jak ta jedle a problem je v necem jinym. Diky, Tommy
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  19:19

Jak vlastně funguje měření spotřeby palubním počítačem? Mě to ukazuje úplý nesmysly. Ukazuje mi průměrnou spotřebu 4,4l a to nejezdím nejpomaleji. Moje měření je okolo 6l
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  19:15

« Re: Prosím o zaslání zkušeností s PNEU

Mám pár měsíců novou octavii. Na předku mám Continental ContiEco3 a na zadku Michelin Energy (podle vzorku bych řekl, že celoroční). Obojí jsou 195/65 R15. Při hrabačce na rozjezdu jsem spokojenej s přilnavostí, jenom v zatáčkách mi auto přijde nedotáčivý, pokud jsou pneumatiky nahuštěny podle manuálu, ale to je asi vyským profilem. Pokud ale zatáčku projíždím smykem, zadek se mi přetáčí až moc, ale pořád se to dá korigovat. Mám najeto 30tis a pneu jsou zatím skoro jako nové, tak uvidím. Kamarád má na Xantii Micheliny Energy všechny čtyři a ty musím uznat držej úplně brilantně. Jsem rozhodně spokojenější než s Continental super contact na minulé octavii se kterou jsem se bál jezdit, jakmile trochu sprchlo, protože jsem si připadal jak na ledě. Já bych být tebou uvažoval o Matador Aquilla.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  18:48

čekal jsem srovnatelný zážitky jako s A6 2,5TDI 132kW. Porsche je humus!
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  18:47

Prostě mi připadá, že jakmile je trochu vedro, tak to auto ne a ne akcelerovat. A jindy, když jedu třeba v noci, nebo dneska, kdy je pod mrakem, tak to táhne na čtvrt plynu.... Na točení si občas půjčím tátovu služební Fabii 1,4 (50kW)- pokud se člověk drží nad 4500rpm tak je to adrenalin-hlavně taky díky zvuku výfuku.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  16:10

Plně s tím souhlasím. Osobně si sám kupuji do své octavie tdi Shell 5W30 ve velkoskladě za lepší cenu a nesu si ho na výměnu sám ( proč bych platil nesmyslné částky v servisech za olej ).
    To samé k tomu, že chci být u výměny, případně opravy přítomen. Sice se technici v servisech různě snaží vybruslit, ale prostě mi osobně stačila jedna špatná zkušenost a od té doby auto nedám do opravy když na něj nevidím. Prostě v autě je spousta velmi drahých komponent na to, abych důvěřovat technikům v servisech, když všichni moc dobře víme jaký je český človíček. Neříkám všichni, ale nemíním doplácet na to, že na nějakého chytrolína v servise narazím a pak se budu divit.
    Viz. poslední příhoda mé kolegy-felicie týden stará rezerva s novou pneumatikou a po výměně oleje tam byla najednou rezavá se sjetým protektorem.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  15:39

Olej Castrol GTXMagnatec5W-40 asi 270Kč,olej filtr
    -255Kč,naft.filtr-800,vzduch.filtr 200,takže celkem asi 2500 materiál.500 diagnostika.Taže asi
    3000.Řekl bych max 3hod práce.Kolik mají na hodinu?A k tomu vlastnímu oleji.Když někomu skládám PC a přinese mi třeba graf.kartu,nebo
    cokoliv jiného, tak ho přece nevyhodím(nebo když
    chce u toho být).Přece by mělo platit "náš zákazník náš pán".Kolegovi v NH-caru třeba napočítali kontrolu airbagu, který ani nemá.
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.03  13:22

« Prosím o zaslání zkušeností s PNEU

Zdravím zase po dovolené. Jelikož mi dosluhují na mé octavii "slavné" Dunlop SP sport 2000 205/60R15, zajímalo by mne jaké máte zkušenosti s jinou značkou pneu na octavii. Např. Barum Bravuris, Pirelli P6000 nebo Continental PremiumConti.
    Zajímaly by mne jak jízdní vlastnosti, tak samozřejmě to jak dlouho pneu vydrží. Je to samozžejmě věc jízdního stylu, ale pokud člověk nehrabe předníma kolama jako o závod a do zatáček nejezdí jako šílenec, tak by gumy měly něco vydržet.
    Snad otázka pro někoho kdo najezdí za rok třeba 50 tisíc .
    Díky moc za odpovědi.
    Rosťa
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  11:56

Jo a fór je v tom, že máš za ty roky docela málo najeto, takže tím spíš bych to nechal pořádně prohlédnout. Ale to ti udělá pořádně i malá dílna, jenom, aby jsi nebyl překvapen z podobné ceny.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  11:53

Na změnu oleje jsem se speciálně ptal a tvrdili, že Mobil je za lepší cenu a kvalitnější. Nevím kolik stojí olej do diesla, ale myslím, že levněji než za 600/L nebude, takže to máš cca 3.000, filtr 300?, vzduchový?, mění se svíčky?, kontrolu diagnistiky a vynulování servisního intervalu taky nikdo za méně než 500 neudělá, prostě na práci tam zbývá hodně málo. Pravidelný servis totiž nepořídíš výrazně levněji ani v neautorizovaném servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  10:49

Mám už motor 2000, rozvody až v 90 000.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.07.03  10:33

U Tdi s motorem co máš Ty se dělaji při 60.000 km jěště rozvody , tzn řemen + kladka , novější verze jdou na rozvody každejch 90 tkm . Já mám Tdi 81 kW 2001 a měl jsem smůlu že podle kódu motoru mi dělali rozvody taky při 60 tkm a pak už teda při 150 tkm takže cena 5 - 7 tis. co Ti řekli se mi nezdá tak strašná .
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  10:20

No, já si myslím, že by se měl dávat pořád stejný
    olej.V NH-caru nejdřiv dávali Castrol,pak Mobil, prostě co jim kdo nabíd levněji.(žádný servis nemá pořád stejný olej)Platit za pohledové kontroly airbagu,kontrolu stěračů,vypínačů a pod se mi taky nechce.Podle mne z té ceny je 50% balast.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  09:51

No nezlob se na mě, ale kdyby jsi mi přines vlastní olej, tak tě za práci vezmu, jak to jde, to se fakt nedělá. Nebo se tě chtěli zbavit. Ale ta cena musí být i s olejem, já jsem u 2.0 platil sedm tisíc za vše.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  09:01

Jak se projevuje, když nestíhá intercooler?
    Jinak je to normální. Když chceš auto vytáčet, měl sis koupit Hondu a né TDI, tam můžeš (musíš) točit a točit a točit :o)...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…