OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

07.08.03  09:10

« Re: max speed?

killall: podla mojich skusenosti s presnostou tacho u Octafky to bude realne tak 190-195 ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.03  09:05

« Re: max speed?

Mno s tou 110 koňovou mrcho neni problém 220 co má na tacháči... pak se dostaneš do vomezovače votáček a dost..... možná by šla i dál ... ale chce to chviku jí nechat rozjezd.... ale dal sem s ní i 210 po státovce... s 90 koňovou bestií 210 po dálnici po rovince, ale dál uš ani kousek....
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.03  08:29

« to Tommy78

Souhlas, že 1,6 neni nic moc dravec, na druhou stranu při 90 na pětku moc nezrychluje žádnej benzín bez turba, i větší a silnější benzíny jsou při těchhle otáčkách chcíplý - to je prostě takovej druh.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.03  21:30

« Re: Prosím o zaslání zkušeností s PNEU

Mám Continental SUPER CONTACT,za moc nestojí,hlavně na mokrém povrchu a sjíždějí se taky hodně.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.03  20:59

« to mir and others

No já mám taky Octavii 1.6 74kW a vcelku souhlasím s tím co jsi o ní napsal. Koupil jsem ji jetou 7/97. Tak co se týká řazení, tak to mi jde taky ztuha. Motor - do 3000 otáček malá akcelerace, předjet svižněji na 5-ku při 90-100 km/h nejde, když se podřadí, tak to jde. Spotřeba hodně kolísá dle stylu jízdy, při rozumě svižný jízdě cca 7.5 litru. Když se na to šlape, tak klidně 9.5 litru a dynamika není zas o moc lepší.
    Nepříjemná je dlouká odezva motoru, když se pustí plyn. Při nízkejch otáčkách trvá dlouho, než poklesnou. V servisu jsem zjistil, že je to kvůli ochraně katalyzátoru a taky emisím. Každopádně je to trošku nepříjemný. Ale už si zvykám :-) Z brzdama jsem spokojenej. Kotouče jsou tam původní, má najeto cca 50 tis. km. Když byla silnice prázdnější, párkrát jsem to rozjel a ostřejš zabrzdil. Není to špatný, ale určitě pro výkonější verze to chce "namakanější" brzdy.
    Jinak jsem se chtěl zeptat (snad nebudu vypadat jako úplnej idiot). Karosérie je dole bez koroze, až na jedno místo. Je to za zadníma podběhama, je tam taková "kozička" a dole je díra o průměru cca 30 mm. Okolo ní to rezatí. Právě kolem týhle díry není ani ochranná vrstva (něco jako gumoasfalt, víte co myslím). Předpokládám, že ta díra slouží jako místo pro zvedání auta, tak proto je odřená a tím pádem rezatí. Je to tak, nebo se pletu? Tommy
    PS: jestli vám ten dotaz přijde hloupej, tak na něj radši neodpovídejte :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.03  16:42

« to HUF

S jednou věcí se dá souhlasit na 100% - když jezdíš trochu rychlejc nebo máš jenom třeba trochu silnější auto (a tím pádem to rychlejc jezdí tak nějak samo), tak víc hlídáš, aby brzdy opravdu brzdily. Když jsem v tom měl 205 koníků, pořád jsem s brzdama laboroval, až jsem tam dal na radu ATX pořádný kotouče a byl pokoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.03  15:01

« to tomcat

Ne ne. Myslel jsem vyloženě ekonomickou jízdu a minimální použití brzd. Nepoužívané kotouče oxidují. Při lehkém brždění z vysokých rychlostí zase kotouč "zesklovatí". Jasně, že při drsné jízdě jdou kotouče rychle *, ale brzdí líp. O to líp, mají li drážky pro čištění brzdových desek. Navíc, když auto huntuješ, tak občas koupíš i nové kotouče. Na autě pomalého smrada jsou jedny klidně i 10let a to už hraničí s šílenstvím.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.03  14:37

« to HUF

Dotaz: Píšeš, že "Auto, ve kterém jezdí někdo vyloženě pomalu (a tedy ani moc nebrzdí), má jistě sníženou účinnost brždění". Jak to? Pochybuju, že by Octavia měla nějaké adaptivmí brzdy, které by díky námaze bytněly podobně jako u Tebe svalová hmota díky návštěvám posilovny;o) Spíš bych řek, že když hodně brzdíš, jdo koutouče i obložení rchlejc do * a to může brzdný účinek tak leda zhoršit.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.03  13:16

« to mir

OMP: Jan Reichl, Vaclavkova 724, Mlada Boleslav, tel/fax: 0326-20 198 nebo 0326-72 15 02 (stará čísla, zavolej na 1188 - tam Ti poví nová).

Jinak, oktávka 1.6 má ve předu malé kotouče (prům 256mm), zatím co TDI ma 280mm. Zadní kotouče taky dost pomůžou. Zvlášť při delším brždění. Pak taky hraje roli celková kondice brzd a taky styl ježdění s vozem. Auto, ve kterém jezdí někdo vyloženě pomalu (a tedy ani moc nebrzdí), má jistě sníženou účinnost brždění.

Ohledně pneu a vlastností. Rozdíl mezi 195/65 a 205/60 jistě je, ale stejně velkou roli hraje i typ pneumatiky. Pokud má oktávka 195/65R15 ContiSuperContact a 205/60R15 nějaké dobré (Pirelli, CPC nebo tak), je rozdíl ještě znatelnější.
  • 00 Reagovat !

foto

05.08.03  08:03

« Sportovní vzduchový filtr do Octavie TDi 81kW

Nemám zkušenost s tímto druhem filtru, můžete sem napsat své zkušenosti - co to přinese, jaké jsou ceny a jak dlouho filtr vydrží a jak se udržuje.
    Díky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.03  07:35

« Re: Brzdové kotouče

to Huf> Dík, kotouče mám i na zadní nápravě (TDI/81) a brzdný účinek mi postačuje, protože s tím jezdím povětšinou "normálně", takže o výměně brzdičů z RS neuvažuji (leda tak kdybych musel vyměnit ty stávající). To kdybych měl třeba Octavii 1,6/74 kW, se kterou občas jezdím v práci (má najeto jen přes 20.000 km), tak tam by mi ty původní brzdy nestačily v každém případě, protože brzdí opravdu mizerně. Spíš to bude asi posilovačem, bubny vzadu snad tak velký rozdíl nedělají? Když jsem do ní přesedl z té svojí, tak na první křižovatce jsem dojížděl asi z rychlosti 50 km/hod auto stojící na červenou - vyhodím rychlost, přibrzdím - nic, přibrzdím více - trochu se už něco děje, jenže jsem už pár metrů od stojícího auta, tak jsem to musel zašlápnout "natvrdo" a zastavil jsem sotva půl metru za ním... Asi si o mně myslel své... Když už píši o té firemní Octavii 1,6/74, tak kromě těch brzd mi na ní vadí převodovka - od začátku jde dost ztuha řazení a vůbec se to nelepší. Dále je tam velká prodleva po sešlápnutí plynu a motor chce také docela dost točit. To vytáčení motoru samozřejmě neporovnávám s TDI, ale s Felicií 1,6/55 kW (chip CIMBU + vložka filtru JR) - oproti ní mi na běžných silnicích a hlavně ve městě ta Octavie 1,6/74kW připadá dost těžkopádná, to až na dálnici při větších rychlostech je samozřejmě lepší - rychlejší a jistější, tišší a celkově pohodovější. I když to řízení oproti té mé TDI mi připadá takové méně jisté a přesné - jestli to je kolama (195/65/15" plech oproti 205/60/15" lité)?

Tak ještě k těm kotoučům OMP - kde je prosím tě seženu za nějakou rozumnou cenu?

• 00 Reagovat !

foto

05.08.03  07:33

« Jeste jednou k TDI 66kW

Zdar
    Jak je to teda s tim dnesnim 66kW TDI? Ma VTG a nebo ne? A JAK SE TO 100%ne POZNA ?
    dik
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.03  16:22

« Re: tdi 110koni

Mám tdi 66kW a po městě 5,1-6l mimo 4,3-4,7l.
    S klimou.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.03  14:52

« to mir

Předně Tě musím upozornit, že jediné 100% řešení je montáž větších a lepších brzd. Měnit origoš za OMP brždění zlepší, ale pokud bys nahodil brzdiče + kotouče (312mm) z Octavie RS, tak bys teprve koukal. Každopádně OMP můžu doporučit, což se o ostatních rozhodně říct nedá.
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.03  13:53

« Brzdové kotouče

Budu muset vyměnit kotouče (přední, Octavia TDI). Stávající po zabroušení vydržely jen 8000 km a už začínají trochu házet (nejsem první majitel auta, tak nevím, kolik km se předtím na nich najelo). Asi se vyplatí koupit nějaké lepší - kdysi tady někdo (myslím Huf na Fabii) vychvaloval značku OMP. Nevíte tedy někdo, kde a za kolik bych třeba ty OMP kotouče koupil? V internetových obchodech jsem našel jen LUCAS (1192,- Kč/ks) a BRADI (1060,- Kč/ks) - obojí asi budou podle ceny spíše nějaké obyčejné, nebo jsou dobré? Dík Míra
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.03  18:34

Je to tak teď jsem jel mimoměsto s průměrem 3,9l. A to jsem dost předjížděl. Místy jsem jel i 140kmh. Kámoš má to slabší tdi a tomu to ukazuje zase konstantně spotřebu k 7l/100km a to jezdí pomalu. Dost to ale podtáčí, což by moh být důvod.
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.03  18:30

« max speed?

Kolik je maximální rychlost octavie 1.9 TDI 110hp v reálu (alespoň podle tachometru)? Mě se to nechce riskovat....
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.03  18:29

« Re: Prosím o zaslání zkušeností s PNEU

Jo musím souhlasit Continentali jsou super, navíc maj dobrou životnost (ale to asi všechny kvalitní pneu). Tenhle víkend jsem se o tom přesvědčil, ale ta cena oproti Matador Aquilla??? Navíc aquilla má super design, zase matadory co jsem měl moc km nevydržely.
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.03  21:08

« Palubny pocitac

Zdravim lidicky,
    moj palubnyý pocitac(aj kilometrovník- asi jedno cidlo) ukazuje asi o16-20 percent viac najazdenych kilometrov ako v skutocnosti. Viete mi poradit kde je chyba ? Dá sa to opravit ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.03  09:06

nech si zkontrolovat měřič hmotnosti vzduchu
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…