OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

01.09.03  16:28

« Blikající service

Může mi někdo poradit, jak jednoduše zrušit blikající "service" u TDi bez palubního počítače? Existuje na to nějaká vychytávka? Někde jsem slyšel o kombinaci nulovacího kolíku km a zapalování, ale nevím. Na garanční prohlídky už nejezdím a to blikání po nastartování mě štve. Díky!
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.03  00:00

« Re: to petous

jasne ze je to jen modifikace, 90 proc je puvodni, ze je to predrazeny? To je jen situace na trhu. Cena se casem snizi i kdyz na druhou stranu novy auta budou cim dal tezsi cipovat viz zalite jednotky (jednocipy) od vyrobcu. U VW je to jeste na nejako dobu v poho.
    Smarty - muzou ale nejsou. Ty data jsou nedilnou soucasti sw jsou ve stejny pameti. Velka firma co si ruci za praci dej vedet kdo to kdy unesl to by me zajimalo vzdy reknou ze si to poskodil zakaznik nespravnou udrzbou.
    petous - ze budes rikat ze je cena vysoka ji asi nesnizis :-
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.03  00:00

« Re: TDi 66 a 81kW

vsechny silny octavky tj i tyhle maji stejny box
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.03  14:42

souhlas se vsim :)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.03  10:36

Máme prostě tržní ekonomiku a cena odpovídá tomu, co je ochoten někdo za danou věc zaplatit. Když na to někdo nemá nebo se mu to zdá moc, tak nekoupí. Já třeba bych nikdy nevrazil x desítek tisíc do kompletního oplastování, ale to vše je věc názoru. Když jsem upravoval Feldu 1.6, dal jsem za čip a jiné úpravy motoru asi 15 tisíc a dostal jsem navíc nějakých 16 kW. Když jsem teď nechal čipnout 1.8T, tak mám za 17 tisíc asi 25 kW. Nabízený výkon prostě odpovídá ceně. Navíc cena čipu i k ceně lehce ojetého auta je "zanedbatelná" pro toho, kdo má zájem.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.03  10:18

Zase to tady někteří dramatizují. Já myslím, že cena čipu se odvíjí od nárůstu PS. Proč by tuner měl za 30PS navíc chtít 5klacků? Prostě, kdo chce výkon, tak ať platí. Pokud mu čipy nevoní, nechť si koupí tak silné auto, aby ho už další tuning motoru nezajímal (můj případ do budoucna - kvůli záruce a tak), ale tam je pak cena ještě mnohem dál.

Potom taky, cena se odvíjí jednak od nárůstu P a taky od exkluzivity auta. Na Oktávku 2.0 MPI stojí čip řádově 1/3 toho, co na 1.8T. Myslíte, že dal o tolik míň práce? Prd. Prostě nabízí málo, tak nemůže stát tolik. A pokud se dá 1.8T zvýšit výkon ze 150 na téměř 190PS za 20-25tKč, tak to se mi zase tak drahé nezdá. Mrkněte, kolik stojí mechanické úpravy na 1.6 a 1.6 MPI. Nárůst poloviční, cena stejná.

Proč by měl čiptuner (podnikatel) nabízet něco pod cenou? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.03  09:51

hmm a ty si je naladis ??? to by mne zajimalo jak. Jasne ze je SW , kde tam zvednes hodnotu tohodle a vidis to na grafu, jenze teorie by mela byt overena praxi, jizdy, mereni na brzde (10ky) atd.. za timhle bych rekl ze je vysoka cena - kazdopadne ale mnohonasobne predrazena
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 29.08.03  08:00

Podle autorského zákona je porušení licence jakýkoliv zásah do sw, třeba i změna dat. Každopádně je to bez debat výrazně předražené. Jediná obrana by byla zveřejnit sw a datové mapy (stačí i originální).
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.03  07:45

Já osobně nevím jestli ty softy dělali od A po Z ty firmy co chiptuning nabízení ( osobně bych se moc divil ). Prostě si myslím, že jde o pouhou modifikaci původního SW. Ale to je jedno, to nechci řešit. Jen mě opravdu zarážejí ceny za chip tuning - na mou 81kW TDi octavii 17000-20000 !!! To se mi zda prinejmensim poradna zlodejina na to, ze jde pouze o prehrati SW. Ono samozřejmě v té firmě kolem toho spoustu věci napovídají co že všechno musejí udělat, ale je to pořádný vývar. Ale situace se asi nezmění, pořád bude dost podnikatelů a lidí ochotných tyhle šílené peníze za to dát.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.03  07:10

jakych ???? je to podle me maximalne poruseni zaruky na auto tot vse. Novy SW (datove mapy) muzou byt od firmy ktera je vytvorila od zacatku az do konce... Navic neni to SW jako takovy - neprehravas zadnou funkcnost, pouze datove mapy - tzn. data
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 29.08.03  06:27

Jaký software platíš? Hack originálního servisního sw a modifikaci originálního sw v ECU. Je to dvakrát porušení autorských práv, když jsme u software. Práce na tom není skoro žádná, žádné pájení, minimum rizika, žádná cena nové EPROMky. Jen notebook a kabel.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.03  17:00

« to smarty

Tak tak. Ještě lépe vzít káru, která má dost PS v základu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.03  16:21

No jo tak to holt je... Myslim ze uz nekde sezenes data pro "chiptuning" po kabelu, ale samozrejme nikdo ti nedava zaruku, servis atd... PODLE ME NEJLEPSI SI AUTO NECHAT CHIPNOUT PRIMO OD PRODEJCE S TIM ZE ON DA NA AUTO (motor) ZARUKU... jinak sam bych sel asi jen do velke a renomovane firmy... ktera ma zazemi a kapital (pro pripadne reklamace)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.03  14:16

« to petous

A proč by v ní měl být rozdíl? Vždyť Ty platíš hlavně software. Jestli Ti někdo prodá SW na CD nebo Ti ho pošle mailem je přece fuk, ne?

Spíš to bude hodně ponoukat k pirátství, protože poslat po kabelu anticopy sokl je poněkud nemožné :o)))
  • 00 Reagovat !

foto petous

petous 28.08.03  13:58

« Flash tuning

Prijde mi cena za flash tuning mirne receno nadsazena (moc penez za malo prace). Neumi to nekdo do 10kKc na TDi 66kW? Moc dekuji za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  07:13

« Re: Rano nechce naskocit motor

takze uz mam po probleme. Boli to sviecky. Kedze na 1,6i treba pri vymene sviecok demontovat sacie potrubie, tak sa na to v servise pri 60000 km vykaslali a ja uz mam 115000. Sviecky boli uplne hotove a v kombinacii zo 4 rocnou baterkou bola ta iskra v chladnom rane prilis slaba. Starter tocil ale iskra ziadna. Takze co si neurobis sam.....Mam tam teraz Denzo a taha o dost lepsie
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.03  19:24

Hm, mam taky Octavii 1.6/100 PS (r.v. 97) a nekdy (sice zridka ale stane) nastartuju rano, popojedu par metru abych si nalozil veci a vypnu motor. Motor bezi opravdu chvili. Pak chci nastartovat a toci to a nic. 2 krat, trikrat a nic. Prijdu za 5 minut a hned to jelo. Nechapu. Taky se mi jeste stalo, po chvilce jizdy prijizdim ke krizovatce, vyndam rychlost a motor sam od sebe pridal cca na 3000 ot.. Mozna to bylo tim, ze uz jsem jel spis na pary v nadrzi a ne na benzin :-). Podotykam, ze plyn zaseklej nebyl.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.03  09:53

Je to Octavia 99 1,6 100PS. Problemy mam stale, len som z toho este vacsi jelen. Opet to nechcelo naskocit a po roztlaceni to ihned chytilo. Mal som podozrenie na elektriku, ale ked to po roztlaceni chyti, tak to asi nebude ono.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.08.03  13:58

« Těsnění u dveří

Lidi, měl bych dotaz: mám po 50 tisíci km poměrně vymačkanou barvu od těsnění, samozřejmě nejvíce kolem dveří řidiče (sloupek a práh). Místy je to až na kov. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli je to normální jev nebo mám prostě smůlu na blbou barvu, příp. špatný těsnění. Jinak - je vůbec nutný to nechat opravit? Je to pozink kastle, tak by to snad nemuselo tolik vadit. Nerad bych zaplatil opravu a za dalších 20 tkm by to bylo to samý. Díky. Tommy
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.03  08:19

« Octavia - brzdy do prvovýroby

Zdravím,
    nevíte někdo kdo je dodavatelem destiček a kotoučů do prvovýroby na Octavii Tdi 81kW. Je to textar ?
    Díky za odpověď.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…