OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: nová Octavia
No, já už viděl její počítačový model ve světě motorů... moc se mi nelíbil, vypadala tak nějak nemastně-neslaně. Nevýraznej, umělej design na styl novýho golfu. Ale myslím si, že většině lidí se přesně tohle líbí. Jo ale jedna parádička prý přece jenom bude- víko od motoru bude véčkový. -
« Re: 1,4 16v 55kw versus 1,6mpi 55kw
S 1.6 55 kW (rv97) jsem najezdil 180tis km. Není to žádnej dravec, ale jezdit se s tím dá. Třeba na D1 to v klidu drží 140 z Phy do Bm bez nutnosti řadit. Někomu to stačí... Mě posloužila. A narozdíl od mé současné 1.6i si nevzala v rámci servisního intervalu víc než 1/4 litru oleje. Ta "nová" žere tak 1 až 2 l na 15tis km... -
« Re: Kryt víka kufru u Octavie
BTW: To vymýšlel de*il. V jednom člověku to v podstatě nejde nasadit a pokud vám praskne žárovička nad SPZ musíte ho sundat. V návodu sice píšou, že stačí odšroubovat krycí sklíčko, ale žárovka obvykle zapadne dovnitř. K vzteku... Možná už to vychytali, já mám MR 2001. Btts -
"-- skrytý --" 05.09.03 14:25
« Re: bouračka
Záleží na tom, jestli se hnula i nějak náprava nebo ne. Pokud ano, tak to vypadá, že je to zadní levé kolo vytočené víc doleva - podívej se na pneumatiku, jak se ti sjíždí (pokud to ještě není vidět, tak jí třeba něčím nastříkej běhoun a projeď a uvidíš). -
« bouračka
Nedávno jsem při průjezdu křižovatkou vzal zadním levým kolem ostrůvek asi tak ve 40kmh. Samozrejme prorazená pneu a odřenej alu disk, nicméně vše jsem dal do pořádku, ale dneska jedu a všiml jsem si, že mi auto sjíždí na pravou stranu!? Náprava na pohled vypadá v pořádku a i tak kdyby s ní něco bylo tak by auto sjíždělo do leva, ne? -
« Re: 1,4 16v 55kw versus 1,6mpi 55kw
Když už bych někdy musel řešit tohle dilema, tak bych jednoznačně dal přednost 1.6. S 1.4 jsem sice nikdy nejel a ani po tom netoužím, ale i s tou 1.6 je Oktávka příšerně líná. Na druhou stranu, u 1.6 je šance tam za relativně nízký peníz dohodit ca. 15 kW. Ale oba motory jsou na auto o hmotnosti Oktávky naprosto nedostatečné.
Pozn.: Nevíte někdo, kolik bylo vyrobených Oktávek 1.4 44kW? Trvalo mi 2 měsíce, než jsem tenhle štítek sehnal :-)))