OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  17:30

« Re: to brázdič

dabel: No já mám zkušenosti že by se věc měla řešit, až se něco posere respektivě to k tomu rychle spěje. Jezdit do servisu, že se ti nezdá, že to má jinej zvuk, něco někde cinká atd. vede jenom k tomu, že to člověk rozesere :-) Lepší je někdy nedělat nic, než to mermomocí řešit.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  17:27

Tomcat: jéééé to by se mi líbio. Utrhávat rejži tykadla :)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  17:18

Myslim, ze ked sa autu dopraje kazdych 15-20tkm trocha starostlivosti, ze by si malo minimalne do 200000km zachovat spolahlivost - nezavisle na znacke.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  17:09

no já člověk co je mu nějaký VW zcela někde u *, můžu říci. Že v minulé práci měla Octávka 1.6 MPI najeto 260 tis km a to velmi a velmi služebních a nikdy s ní nic nebylo. Jo měnil se větrák za chladičem. Jinak mám pocit, že čím hůř se ke Škodovce chováš tím lépe slouží :))) Prostě jezdíš jezdíš zastavíš až zastaví auto, jinak jen pravidelný servis a vono to funguje. Nezabejvat se jako je někde něco klepe atd... Tohle je klasické auto spotřební třídy ne auto na okrasu nebo prestige. U BMW, Cadillacu má člověk jiná měřítka a auto musí splňovat i jiné věci než jen jezdit, tam musí být všechno pintlich.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  17:05

až ti shoří tojota
    tak si pořiď pežota
    a jdi prudit o dům dál
    šalala

P.S.: Jsem strááášně agresivní škodovák, v noci chodim po sídlišti a ulamuju tojotám zrcátka :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  16:46

To tomcat: Tytyty, jsi pěkně agresivní Škodovák :-) ! Celý fór je v tom, že většina lidí co Škodovky haněj, jsou lidé co jí v minulosti měli, nebo dobře znají lidi co ji mají a nechápou jak je vůbec možné koupit si takového sráče. Až poznáš kvality jiných vozů, tak se budeš taky na Škodovku dívat s úsměvem. Netvrdím že Peugeoty jsou spolehlivější, řekl bych že je to si se Škodovkou můžou podat ruce, ale za to jsou Peugeoty o mnoho hezčí, nápaditější, prostornější a variabilnější. Než Koktávku, tak bych si už raději koupil Peugeota.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  16:26

to brázdič: Báchorky o tom, že se Škodovky serou, sem většinou píšou lidi, co jezděj jinejma plečkama a tudíž o tom vědí *. Naproti tomu málokdo ze škodováků leze do fóra třeba o peugeotech aby tam sral. BTW ještě ty neshořela palubka? Bejt tebou si pro jistotu koupim hasičák :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  16:00

To tomcat: A právě proto má Škodovácká diskuze tolik příspěvků. Všichni se snaží zjistit, zdali-tu není ještě někdo, komu se to sere ještě víc. Odpověď zní...ano. Škodovky se serou víc než dost :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  14:58

« Re: Škoda Superb - skutečně kvalitní Škodovka

to Smarty: 100% souhlas.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  14:57

to Brázdič: To máš asi takhle - někdo je se svym autem spokojenej, protže mu dobře slouží, jinej si moc neni jistej a tak se pořád potřebuje ubezpečovat, že jedině on umí vybrat to správný auto a tak shání drby o tom, jaký jsou všechny jiný pixly, než ta jeho, sračky a prožívá to. Každýho věc, jakej přístup zvolí.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  11:59

jo ale budeš tam mít šuplík na vysílačku a taxametr ne ? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  09:30

To smarty: to není zas tak velkej problém, ale otázka je kdo o to stojí. Já teda ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  08:03

:)
    ono treba kdyz vis jak na to, muzes sehnat superba za 550 v TDI a docela slusny vybave... napovim (taxi) :)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  17:49

vy s tím děláte... kupte si pořádný auto a ne jen imitace. Uděláte si dobře a hlavně poznáte jaký je rozdíl mezi přibližovadlem a automobilem. Jo pánové co pro začátek nějaké kvalitní plakáty ve vysokém rozlišení ? Dobře vyniknou detaily

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  10:56

To smarty: No tak už se nezlob. Byl to jen článek z tisku i když pravdivej.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  09:46

hele uz se do skodovek neserte... Nekomu vrze, nekomu ne, nekdo cely 2 roky mesic po mesici reklamuje MONDEO, jinej zase LAGUNU, moje kamaradka je zase nasrana, ze ji porad v nove COROLE (ano opravdu Toyota :-) neco klepe a nejsou ji to schopni v servise odstranit, tak uz se vsichni priznivci mazdy nebo co to mate odeberte do svych for kde je nejspis mrtvo a dejte pokoj... pripada mi, ze ma nekdo starou 323 a je to jediny auto co zna a porad vysira...
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.03  08:31

« Škoda Superb - skutečně kvalitní Škodovka

Zpráva z tisku:
    "Hrozně jsem se na superb těšil," říká Zdeněk Pecháček z Bruntálu. Naskytla se mu totiž příležitost koupit vůz, který krátce sloužil údajně jako předváděcí vzorek kdesi v západní Evropě. Superb nebyl tak úplně nový a pan Pecháček na něj dostal slevu zhruba 350 000 korun. Měl z auta radost.
    Starosti přišly záhy: když svůj nový vůz, do kterého si u prodejce ještě nechal nainstalovat alarm, odvážel z Mladé Boleslavi do Bruntálu, začala ho zlobit elektroinstalace. "Tak jsem to reklamoval. Uznali to a opravili," říká majitel. Už při odjezdu ze záručního servisu si všiml, že v palubní desce něco klepe nebo rachotí. "Připadal jsem si jak ve staré kraksně a styděl jsem se," napsal Zdeněk Pecháček vedení automobilky, už po několika pokusech tyto pazvuky reklamovat.
    Škoda Superb strávila v různých dílnách podstatnou část svého technického života. Jedni mechanici spoje plastů uvnitř palubní desky čímsi mazali, jiní naopak čistili. Pan Pecháček tvrdí, že výsledek byl vždy tentýž: žádný. Škodovka se ústy svého mluvčího Evžena Krauskopfa brání: "Servisní prohlídky ani zkušební jízdy uskutečněné v běžných provozních podmínkách reklamovaný projev nepotvrdily a byl konstatován dobrý technický stav, který odpovídá danému typu vozu, jeho stáří a počtu najetých kilometrů."
    Dnes Zdeněk Pecháček prožívá rozpolcení: s velkou láskou a potěšením ručně myje a leští lak svého vozu a přitom myslí neustále na to, že kdykoliv sedne za volant, bude napínat uši, aby znova stopoval záhadné zlořečené vrzání, lupání, drnčení… "Rodina se na mě kvůli tomu zlobí. Když jedeme, jsem kvůli tomu podrážděný a na děti třeba i křičím," říká pan Pecháček.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  21:40

To tomcat: A jsme u toho zase. Jak jsem již psal, tak si myslím že Oktávku si chválí jen ten, kdo byl zvyklý na ještě poruchovější auto a nikdy nezažil fakt spolehlivé auto. Já jsem měl už asi 17 aut a někdy i víc najednou a z těchto značek mi FORD a OPEL už nesmí nikdy do garáže. Škodovka mě také dost nasrala, ale ne zas tak moc a stále věřím, že se jednou zlepší. Ještě dnes slyším, jak mi u hlášení každé reklamace tvrdili (ale nám se to prostě neprojevuje, nebo když mi 2x odešel rozdělovač v necelých 30tis. km a bylo mi řečeno že holt jezdím moc rychle :-) . Kdo to kdy slyšel, aby rozdělovač odešel rychlou jízdou a navíc jsem jezdil jako normální člověk a né jako magor. Pravda je že se jednalo o jeden z posledních vozů Škoda Favorit (r.v.94), ale to už si Škodovka hrála na Volkswagen a tvrdila jak maj mraky nových zlepšení. Vždy jsem v servisu slyšel slova "Ale pane XY, to jste si neměl kupovat Škodovku." a tak už si ji také nekupuji. Od té doby uplynulo hodně času a Škodovka se dost zlepšila, ale podle toho co vidím u lidí s Oktávkama, tak zas ne natolik, abych do ní šel. Myslím si že její lehce podprůměrné zařazení ve statistice poruchovosti je zaslužené.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  18:33

to Brázdič: nevim, co Ti na to říct. Já mám větší zkušenosti jenom s Fordama Mondeo (2x) a Oktávkama (2x). Ve všech případech spokojkenost, co se týče kvality zpracování, tak mi připadne Oktávka líp udělaná, s Mondeem (zejména s tím ST200) zase lepší požitek z jízdy. Ostatní nesoudim, nemám dlouhodobější zkušenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  14:49

na druhou stranu i Porsche má vyšší zisk než GM :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…