OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

25.09.03  20:15

« LX, LXi, 1.4, 1.6...

Tak jo, zil jsem v bludu. LX je 1.6/55 kW. Skodovackej archiv www.skoda-auto.cz/muzeum/archive_list.as… rika: "ŠKODA OCTAVIA LX, GLX, SLX", "Výkon 55kW (1,6MPI) - 92kW (1,8 20V)" a pak taky "ŠKODA OCTAVIA COMBI LX, LXi, LX SDI, GLXi, GLX 20V, GLX TDI, SLX 20VT, SLX 20V SLXi, SLX TDI", "Výkon 55kW (1,6MPI) - 110kW (přeplńovaný 1,8 20V)". Je pravda, ze stitek "1.4" jsem asi taky na vlastni oci nevidel. V MR2001 se ale urcite nabizel Classic 1.4, to vim jiste (uvazoval jsem o nem :-) ). "1.4 16V" obcas vidim, sam mam "1.6". Ale co je komu do toho, ze?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  16:59

« Re: tlumice

To pawell: Jak jsem již tady někde psal - koukni napřed na ložiska zadních kol, bývají volná.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  15:06

« Re: to ace 2 - zavody :o))

no jasně, ona je totiž věc vytahovat se s pasivní bezpečností, možností x airbagů a různých elektronických pomocníků a pak ti dají poloviční zrcátko či zjevně nedostačující motor, tedy věci které se základní měrou podílejí na bezpečnosti posádky. To je pak složitý.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  15:02

« 1.4 55kW

BTW: jel jste nekdo s timhle motorem? Resp. zajimalo by me srovnani mezi 1.4 55kW a 1.6 55 kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  14:59

OK, vzdavam to :o)))
    Jinak - s tim co jsi napsal o aktivni bezp., resp. vykonu motoru souhlasim.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  14:50

« Re: to ace2

Tesna: No to by možná potvrzovalo to co jsem říkal, že Škoda chtěla 1.4 45kw dát do běžného provozu dřív než půjdou masově do Fabií, kde by selhání mohlo být vzhledem k plánovanému počtu do Fabií asi katastrofální, to že by se eventuálně "posralo" 15 Octávek by nikdo nezaregistroval a pro automobilku by to nebyla žádná finanční ztráta. Určitě to bylo se zámerem otestovat motory. Jsou snad identický s tím co za pak dávalo do Fabíí ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  14:47

Tommy78 v garáži mi teď parkují dvě auta.

R6 3.2, 205hp 500Nm

V8 4.5, 180hp 330Nm

No aktivní bezpečností jsem měl na mysli dostatečný a bezpečný výkon pro řešení běžného nenadálého stavu. Tím jsou jak dotatečně rychlé zařazení to pruhu, či předjíždění tak pak i krizovky kdy člověk potřebuje něčemu ujet. Samozřejmě se lze polemizovat o tom, že by člověk měl více předvídat. Nicméně jsou situace kdy se nedá nic odhadnout. Můžu tě ujistit že 1.6 55kw je vskutku na nenáročné ježdění ideální auto pro českou rodinu v rámci této třídy, ale jakmile nastane něco nepředvídatelného řeší se to mnohem hůře. Není nad to sešlápnou plyn až na kickdown a zmizet rychle pryč.

No jo jinak dodávky jsou docela drsný, nejhorší jsou Sprinter a jeho bratr LT, ti jezdí 140 bez problému a i 160 není pro ne neřešitelný úkol.

No jinak Fáčko má takovou palubku jako ameriky 80. let :-) respektivě jen tvar :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  13:43

1.4 44kW se vyráběli přes zimu 2000/2001 ve směšných počtech kolem 15 ks/měsíc, konec byl 04/2001. Spousta jich skončila přímo ve Škodovce jako služební. Jen pro zajímavost, i letos se montují motory 1.6 55kW i 1.4 55kW, resp. 1.6 74kW i 75kW zároveň.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  13:17

No ted jo, melo by to byt misto 1.6 55 kW, ale par let zpet se upravil motor z Feliny (1.3) na 1.4 a melo to 44kW a melo to zpatecku jako Felcka a ne Oktavka. Nevim kolik se jich vyrobilo, nikdy jsem to nevidel, ale delali se. Ted uz se snad ani nedelaj.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  13:11

ale do oktavek se preci dava 1.4 16V 55kW ne ???
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  13:09

« to ace2

Mimochodem - jak si myslel tohle?:
    "Nicméně vzhledem k tomu, že ta 1.6 neměla téměř žádnou aktivní bezpečnost, tak ta 1.4 je spíše vstupenkou na hřbitov, tenhle motor je nesmysl". Moc mi to nejni jasny - jako ze to auto nema treba ABS nebo spis je problem ve slabym motoru? Uprimne - 1.4 44 kW to asi prepiskly, ale 1.6 55 kW snad zas na nejake kratsi cesty nemusi byt tak hrozna (s zadnym z nich jsem nejel). Jesli se ta aktivni bezpecnost tykala treba ABS, tak bych rekl, ze je lepsi treba ozelet ABS a misto toho mit tuzsi karoserii nez starsi auto s "mekkou" kastli ale s ABS. Nic proti ABS, ja ho teda nemam (urcite bral bych ho, ale v nebylo tam a cena se mi libila...). Jak jsi to teda myslel?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  13:00

« to ace 2 - zavody :o))

Mno, nevim co mas za auto, ale bohuzel moje Octavia 1.6 74 kW moc na zavodeni neni - docela me slapou na paty i dodavky Felcky 1.6. Hmm, jedine ze bys sis pujcil Facko, tak to by slo :o))))))))
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.03  12:38

« Omlouvam se za mimoprispevek

To Ace2: Prosim, ozvi se mi na mail: transporter@dsmonde.net . Shanim nejaky auto a jedna z moznosti je zaoceanska produkce, pokud bys mi poradil, budu rad. Dik Pepe
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  11:31

« Re: To tommy78

Diky - taky samozrejme preju spoustu stastnych kilometru. T.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:16

ne kdepak na fotce bylo auto z roku 1994. Nové stojí o něco víc než 450 :-) No hele je to stejně velký jako S-klasse od Meda a kolik jich tak jezdí :-) je to věc pohledu a zkušeností.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:11

hmm a to bylo na te fotce byl moderni cadillac ? nevim nevim
    A mas pravdu, 9-13.5 litru budu akceptovat u 3.2 V6 AR 147 GTA a ne u takove lode. A navic, to jsi ukazoval neni proste auto pro CR ! je to na cetovani 1000mil nekde po rovne silnici, to uznavam, ale na nase silnice a mesta ? Nerikam ze SKODOVKA A FABIE je nejlepsi, ta fabka v TDI byl PRIKLAD...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:50

no nicméně HUFa uznávám jako odborníka na pneu, takže bych tě požádal o doporučení zumních gum a to takové abych si nikde nerozbil držtičku :-) nejlépe v rozměru 225/55/R16. Chtěl bych vážně a teď bez legrace špičku, prostě kola, která budou fungovat spolehlivě, bez překvapení s důrazem na nízkou hlučnost. Drápat po horách se nehodlám, neb ve svém věku jsem na lyžování už jenom přeci stár, takže kola co budou držet v zimě na suché, mokré silnici či maximálně na rozbředlém sněhu, tedy na tzv. "Pražskou sněhovou kalamitu"
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:35

ne kdepak, já nejsem nikdy ve stresu. Škodí to organismu a je to známka emocionální nezralosti, já jsem vždy v klidu. Nicméně nemám co dělat, tak rozdmýchávám diskuzi a tak trochu propagandu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:31

« to ace2

Stále stresován?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:29

ach jo, takže sprint, či noční dálnice se konat nebude. Škoda, docela by mě to zajímalo, nicméně chápu, že by se vám zvedla dlouhodová spotřeba a to je nežádoucí :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…