OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: Promazání st?ra??
Tommy: A uz jsi se na to koukal? (Demontoval ten plast pod steracema) Priprav se na to, ze ti mozna brzo praskne ta spojovaci trubka. >:D ( Motorek je predimenzovanej) Mne se to posralo zrovna pri desti.(Kdy jindy taky clovek pousti sterace :-) ) Byla lahudka udelat alespon jeden sterac funkcni / 1,5hodiny/ -
"-- skrytý --" 24.08.05 14:38
« OII s automatem
Zajimalo by me, jestli mate nekdo zkusenosti s OII 1,6 MPI, nebo 1,6 FSI ve spojeni s 6 st. tiptronicem. Neni to moc bezna kombinace, presto se mi zda, ze by k jezdeni prevazne po Praze docela postacovala. Apropo, je narust spotreby oproti manualu skutecne ty 2 litry, jak se vsude udava? Je mozne pri tzv. "lehke noze" tenhle automat dostat se spotrebou dolu? Diky za odpovedi. -
"-- skrytý --" 01.08.05 20:31
« to andree_cz
S tim razenim mas pravdu, jak se to ohreje, tak to tam jde jak po masle.
Co se tyka vrzani, tak bych fakt rek ze vrze vsechno - nerikam ze to je nejak hrozne, ale vrze ;-)
Sedadlo ridice, zadni sedadla, tapicirung ve dverich - kdyz se o to opres, dale dvere, kdyz se projizdi pomalu nejaka nerovnost (napr. skarpa).
Me to nevadi - konecne jsem polozertem psal, ze radio to jisti - navic nejedna se o nic strasneho.
Dvere staci namazat, to je fakt, akorat jsem linej - bohuzel patrim mezi uzivatele co akorat lejou benzin a jezdi >:D De facto kdyz to shrnu, tak z uzivatelskeho hlediska si nemuzu stezovat, fakt se akorat leje benzin a jezdi. Mimo pravidelny servis (olej, pip. odstraneni prkotin) jsem nikdy nemusel s nejakou zavadou neplanovane do servisu.
Ulozeni stabilizatoru mam taky vymeneni: v zime to delalo docela rany pri prejezdu nerovnosti.
Tom -
« Re: ?azení
Tommy: Tak pokud prevodovka neni zahrata na provozni teplotu, tak se celkem nedivim, ze to blbe radi. U meho TDi je to stejny... . K tomu vrzani... . Zkoumal jsem to a dosel jsem k tomu, ze vrzou stabilizatory, resp. jejich ulozeni- vymena jiz probehla a v aute je zase ticho. Cemu rikas vrzani sedacek? Jestli myslis takovej ten skripavej zvuk ode dveri, tak ten je od zamku dveri. Staci je promazat a mas vymalovano. -
"-- skrytý --" 31.07.05 07:51
« ?azení
Zdravím,
mám dotaz: Octavia 1.6i 74kW r.v. 97, ob?as jde špatn? za?adit 1-?ka: zvlášt? v zim? jsem musel povolit spojku a zkusit za?adit znovu. Po chvilce jízdy už to šlo v?tšinou dob?e. Te? v lét? už je to vcelku OK.
Olej do p?evodovky jsem doplnil po hranu kontrolního otvoru. P?edpokládám, že se?ízení ?azení mi v tomto p?ípad? asi nepom?že, že? Máte n?kdo s tímto zkušenosti? Jedná se o "lankové ?azení", které bylo kolem roku 99 nahrazeno lepším.
Díky za odpov?di. -
"-- skrytý --" 15.07.05 13:18
« Jak se dostanu za st?edový panel
Existuje n?jaké schema ?i stru?ný návod, jak rozebrat st?edový panel v OC, kde je radio, klima, ... (který šrouby kde povolit, co dát pry?, ...)
V koupeném starším voze mám HF a pot?ebuji zjistit, co je to za? + sundat držák na telefon (chci ho dát do loketní op?rky).
K tomu se mi p?i snaze nasahat, kde ta krabi?ka HF je, uvolnil n?jaký kablík k antén? rádia a to má te? špatný signál (v rádiu je anténa zastr?ená a tak to bude u HF).
Díky