OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Nova diskuse - lak :o)))
Mít na autě metalízu je podle mě jako mít tam napsaný- tohle auto je managera, kterej neví v čem vůbec jezdí a auto myje jednou za rok. Nechci se vás nějak dotýkat, ale já metalízy fakt nesnáším- navíc se to pak hůř lakuje. Není nad čistý svítivý barvy jako červená žlutá a bílá...no i černá -
proto má stříbrnou otec i děd... nic na tom není vidět :-) To já radši preferuji hodně tmavé barvy a když třeba světlou, tak jen champagne či taková tmavě tříbrná metalíza. Dělá se třeba na 607, to vím určitě neb se tam dávají obě stříbrné metly jak ta světlá což má otec tak i ta tmavší, která mi připadne elegantnější, neb na ní více vyniknout chromované detaily. Celkově stříbrná zabíjí designérské detaily na tmavé naopak velmi dobře vyniknou. Nicméně někdo řeší vzhled, někdo praktičnost. Musím se přiznat, já radši vzhled. Sice se to musí mýt x-krát více, ale když je to naleštěný tak je to prostě pokoukání :) -
-
Stříbrná je super. Sice jí má každej (já taky), ale zase na tom vůbec neni vidět špína, škrábance a tak. Když to pár měsíců nemejš, tak neni poznat, že je to špinavý, jenom to je takový trochu šedivější.
Jinak mi připadne, že když jde člověk do Škodovky, tak se musí smířit s tím, že má auto jako každej druhej, ať už je stříbrná, nebo červená. Já v tom vidim spíš plus. Když máš třeba i slušnou konfiguraci Oktávky, jsi taková skorosocka, když máš něco cizího, byť třeba i levnějšího, tak to každej (sousedi, příbuzní, zákazníci...) hned řeší. -
hmm to máš dobrý, zase jsi originální :-) teď mám auto v antracitové metle a je na tom vidět každej dotyk prstu. BTW antracitová je barva přesně na pomezí tmavě modrý a černý. Nicméně kolik aut jezdí v antracitové barvě ha ! :)) stříbrnou si umí vybrat každej :-) Holt originalita se musí danit :) -
"-- skrytý --" 29.09.03 15:52
to ace2:
uz jsem koupil - holt priste budu chytrejsi. Abych to vysvetlil: proste shanel jsem ojetinu za rozumny peniz, tahle se naskytla a navic byla v modry metalize - me se tmavy barvy dost libi. Vzal bych i stribrnou kdyby byla, ale je fakt, ze stribrna mi na oktavkach (aspon na tech starsich) pripada dost okoukana. Hm, bohuzel (jak rikas) bude podstatne praktictejsi. Pozde bycha honit. Na druhou stranu lak se neloupe, těch škrábanců tam zas tolik není , spíš těch teček od šutrů - prostě oktávky... :-) -
« Re: LX, LXi, 1.4, 1.6...
No ne no, tak víš co. do speciálů se AC ani nedává, nebo jen na přání zákazníka bez příplatků. Každý kilo dobrý. To samé elektrické sedačky, či elektrické ovládání oken, to jsou všechno kila navíc :-) Nicméně je fakt zajímavé číst zdejší příspěvky, jak si někdo koupí 1.4 a pak laboruje jak z toho motoru za 50kKč dostat 7hp navíc. Hmm budiž. Národ musí vyprodukovat takové množství inteligentů a idiotů aby mohla ekonomika dobře šlapat. No jinak se mi včera dostala do rukou velká německá bychle - katalog optického tuningu od jedné německé zjevně profi firmy. Název si již nepamatuji, neb tyhle věci mě nechávají bez emocí, ale byl velmi dobře zpracován (cca 800 stránek o A4) bylo tam každé dnešní i starší seriově vyráběné auto, hodící se pro tuning včetně fotografií hotového auta a seznamu jaké díly a za kolik jsou použity. Překvapilo mě že takové typické auto jako je Focus, 206 či jiné rozné auta se dají změnit téměř k nepoznání za zcela rozumnné peníze a to za pár stovek €. Samozřejmě záleží na rozsahu a pak na lakýrnický práci, která není v ceně zahrnuta. Nicméně když pak vidím na silnici hrůzy bez vkusu a efektu za zjevně podobné peníze. No jinak jsem v katalogu nanšel více méně žádnou blbost který bych se musel smát (vlastně jo, imitace GPS antény shark fin alá BMW).
No jinak vzhledem k tomu, jak laborujete se štítkama, tak bych se nedivil, kdyby tak 1.4 v kůži měla taky přelepena štítek, protože co mě pamět neklame, tak snad do 1.4 se kůže ani objednat nedá, nabídne to snad k "výběru" jeden potah z látky. Alespoň podle českého konfigurátoru. -
« Re: LX, LXi, 1.4, 1.6...
jojo zajimava konfigurace... kdyz vidim co jsou dneska lidi schopni spachat s autama :-) treba fabia se super prednim spojlerem a nalepkou na vicku v hraskove zelene barve, 14ky plechace a super new look plastovy dekly z hypernovy za 140,- sada i s houbickou na palubku a hlavne pod kapotou zavodni special 1.4MPI nejlepe 44kW...
Pak je jeste druhej pripad a to lidi co koupi fabii/octavii v zakladu a pak do toho daj 200kkc za tzv TJUNING, ale maj tam 60 koni, na okna klicky a v lete z nich tece, protoze holt A.C. neni tjuning ;) -
no jo no tmavé barvy a řekl bych že tmavě modrá a černá jsou na tohle suvereně nejhorší. Škrábance od myčky jsou na každým autě jen na některých barvách je to více vidět. No a co se týče těch teček od kamínků... čéče nevím, ale některý auta tím netrpějí téměř vůbec a některý enormě. A je více méně jedno jak luxusní je to auto. Žel bohu o Octávek je to hodně časté, či je to spíše pravidlo, též to mají i BMW, ale třeba blbá Toyota za pár šlupek a 10 let stará to nemá :-) Nevím, třeba to nějak souvisí s aerodynamikou respektivě s náběžnou hranou. No jinak pokud se ti lak neloupe či nedělá nějaké nestandardní věci, tak máš sice pěknou barvu, ale má své nevýhody. Stříbrná metla je sice nejlepší co do praktičnosti, ale má ji každej a člověk se chce taky lišit. -
"-- skrytý --" 29.09.03 10:40
« Nova diskuse - lak :o)))
Neda mi to se zeptat - mam 6 let starou Octavii 1.6 GLXi (7/97), modra hlubinna metaliza. Co me zajima - prijde mi, ze ten lak je nejakej "citlivej", clovek se na to "blbe podiva" a uz jsou tam videt skrabance. Mam smulu na lak (blba serie apod.) nebo je to normal? Tak na vymackanou barvu od dveri sem si zvyk, na ty tupky po sutrech taky, ale rek bych ze ten lak je malo odolnej. BTW - pred dvema mesicema sem to navoskoval tvrdym voskem, myslel jsem ze to trochu zvysi odolnost, ale nevim. Zajimal by me vas nazor, ne ze bych byl citlivka, ale poskrabany to taky mit nemusim :o)), pripadne - da se to nejak vylepsit? T.