OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 29.03.05 17:00
« Re: Re:
PP prom??uje vždy! Zejména chipnutým TDI. Moje reálná pr?m?rná spot?eba se pohybuje od 5,5l do 7l. Spo?ítáno namátkov? dle množství tankované nafty. PP jenom p?esn? spo?ítá po?et nep?esn? nadávkovaných vst?ik?....3-4 litry snad jen LUPO tažené šnekem.... :D -
"-- skrytý --" 29.03.05 12:42
« Re:
Já se jen divím, že se n?kdo ješt? v?bec pokouší o výrobu zázraku nesoucího hrdé ozna?ení "t?ílitrové auto" (samoz?ejm? z hlediska pr?m?rné spot?eby), když ono vlastn? už dávno jezdí v hojném po?tu všude kolem nás a n?kte?í ho dokonce i vlastní, aniž by to ovšem tušili...
Nebo, že by snad jízliví kamarádi n?komu tajn? p?ilévali do nádrže palivo (vím min. o jednom p?ípadu tohoto druhu vtípku), a mn? bohužel ne...? -
« Bez nadpisu
Octavie 1,9 Tdi 81 kW. Mimo m?sto p?i doržování p?edpis? za 3,8 litru na 100. POkud se snažím tak i za 3,6 l na sto. Dálnice (jedu max 130) tak 4,4 l na 100. Dlouhodobý pr?m?r za 60.000 km je 4,4 l na 100. Je samoz?ejmé, že se diesel vyplatí až p?i x tisících km ro?n?, ale také na druhé stran? p?i jeho následném prodeji tolik netratíte.
Mirek -
"-- skrytý --" 26.03.05 22:17
« Re: Spot?eba TDI 66Kw
thym: jenže to musíš zmínit taky kde jezdíš - spot?eby se drasticky liší podle zastoupení lokalit... nap?. já s výše zmi?ovanou oktávkou jezdil 1500km po Praze a i když jsem se t?eba snažil, tak jsem jezdil za 7,5 v pr?m?ru. S benzínem 1,6tkou Corollou nebo 1,8 Avensisem jezdím po Praze snažení nesnažení za 8,5. A se stejnými auty nap?. po jižních ?echách kolem 6,5... Naf?ák se vyplatí, pokud najezdíš hodn? kilometr? p?i vyšších stálých zatíženích (dálnice). Jinak n?jakou extrém? velkou výhodu nevidím. -
« Spot?eba TDI 66Kw
Mám 1,9TDI 66Kw 10/04 najeto 20tis km pr?m?rná spot?eba kolem 5,8l a to ji nijak nešt?ím! Pokud jezdím tak do 120km/hod a nikam nesp?chám tak je spot?eba kolem 5l za celou dobu co jí mám jsem nešel s pr?m?rnou spot?ebu za nádrž p?es 6l ani p?i extrémních podmínkách. Co se tý?e spot?eby neznám lepší auto!! -
"-- skrytý --" 26.03.05 21:07
« Anketa
Premyslim o vymene Otiny za naftu, neco z koncernu VW, hlavne kvuli spotrebe, takze by me zajimala realna spotreba motoru jak naftaku (jestli se vyplati), tak benzin, jednotlivych verzi, podle toho kdo co ma.
Prosim o REALNOU (!!!) spotrebu, nikoli co se kdy nahodou povedlo ...
Mam 1.6 74kW, kdyz jsem sam, jede slusne, ale prijde mi, ze moc zere:
mimo mesto lehce pod 8 (7.7 - 8)
mesto ... tezko rict - dle situace, po Praze cca 9-16, mensi mesta lehce pres 10 (10.5)
dalnice: pri dodrzovani rychlosti 9, pri + - 160 tacho cca 10.5
a abych popichnul: Plzen - Most "na spotrebu" za 6.1, ale to se neda >:-[]
Prip. muze nekdo doporucit i neco jineho nez z VW - nizka spotreba, spolehlivost, slusna cena a dobra (!) uroven pasivni bezpecnosti?
Jeste jednou pripominam, ze me zajima realna spotreba, predem dik! -
« TDI ztraci vykon
Ahojky, mam s Oct. TDI66 nalitano necelych 200Kkm a posledni dobou mam pocit, ze ztraci vykon. Resp. nad 160km/h uz temer vubec nezrychluje a staci aby prislo stoupani a rychlost klesne na 130 a vic nic. Ale nechova se tak vzdy, obcas se vykon castecne vrati (traba po ujeti 500km). Jeste jsem si vzpomnel, ze pred cca. 5 kkm se v rychlostech kolem 170-180 (noha na podlaze) periodicky v cca. 2 sekundovych razech vykon ztracel a zase "objevil" . Netusite cim to muze byt zpusobeno .Dikes predem. (pro rejpaly jezdim prevazne po nemeckych dalnicich) -
"-- skrytý --" 09.03.05 02:29
« Re: Re: Jak d?lat z lidí blbce, aneb kdo FSI koupí, neprohlo
Mitsi: jediný benzín, který je bez síry se d?lá z ropy z Jižní Ameriky a ten se k nám, jak je známo, v?bec nedostane do normální distribuce. P?esné obsahy síry cca p?ed 5ti lety v Evrop? jsem kdysi m?l v n?jaké tabulce, ale bohužel už netuším kde :o( -
"-- skrytý --" 08.03.05 10:45
« Re:
P?íklad z praxe u Mitsubishi Carisma 1,8 GDI: s využitím všech výhod p?ímého vst?iku a spalování chudé sm?si pr?m?rná spot?eba n?co mezi mén? než 6 až po tém?? 15 l/100km, p?i?emž i ve m?st? se dalo p?i opatrné jízd? a obsazení pouze ?idi?em dostat pod 7,5! Po "úprav?" (tj. jízda na stoechiometrický pom?r a bez recirkulace výfukových plyn? spot?eba 8 - 11, ve m?st? pak 9,5.
Záv?r: V prvním p?ípad? je obrovský rozdíl pr?m?rné spot?eby ve vztahu ke stylu jízdy, navíc je motor dost tupý a neochotn? reaguje na požadované zm?ny režimu jízdy; ve druhém p?ípad? je rozp?tí mezi min. a max. pr?m?rnou spot?ebou o dost menší a motor reaguje adekvátn?. Jinými slovy: Pokud pojedeš s p?ímým vst?ikem a chudou sm?sí vyložen? "p?i zdi", možná dosáhneš rekordn? nízké spot?eby paliva, pokud s tím pojedeš "normáln?", spot?eba bude "normální", a pokud tomu budeš šlapat na krk, dosáhneš spot?eby o dost vyšší než u "b?žného nep?ímého" MPI se zhruba stejnou dynamikou. Dynamiku i spot?ebu výrazn? vylepšíš, pokud p?i sportovním stylu jízdu zcela zrušíš spalování chudé sm?si (vždy i za všech okolností). Proto mi podle Tvého lí?ení p?ipadá, že Tv?j kolega s 1,6FSI je (kupodivu) ten první p?ípad, tj. že mu to jede na "vrstvenou" (v terminologii VW, jinak prost? "chudou") sm?s. -
« Bez nadpisu
Nechci tady polemizovat, diskuzi na toto téma jsem p?ed ?asem samoz?ejm? zaregistroval. Jen mi p?iznání Š Auto p?ipadlo trošku tristní. Pakliže se ve v?tšin? model? VW používá FSI s homogenní sm?sí p?i stejném výkonu a spot?eb? paliva jako p?i sm?si vrstvené, tak mi nejen uniká smysl písmen FS, ale význam této "progresívní" technologie, když práv? chudá sm?s a snížení spot?eby paliva bývá vydávána za hlavní pozitivum. Kam zmizí úspora paliva p?i použití chudé sm?si, to nechápu ani jako netechnik a laik. Že by soudruzi ze SRN ud?lali n?kde chybu nebo nám jenom normáln? lžou?
Bohužel, zkušenosti s 2.0 FSI nemohu nabídnout, pouze zkušenost kolegy s 1.6 FSI, do které p?esedlal z O1 1.6 74kW. Za tu dobu má s O2 najeto min. 12 tkm. Od za?átku je zklamán dynamikou a tvrdí, že stará, i p?es deficit 15 koní byla živ?jší a na plyn reagovala podstatn? lépe. Navíc nové FSI je podstatn? citliv?jší na styl jízdy a spot?ebu má dlouhodob? nad pr?m?rem O1 (6,6l dle tech. údaj? ani náhodou). Spokojen je s tuhostí karoserie a podvozkem. -
spitfire 08.03.05 09:25
« Re: Jak d?lat z lidí blbce, aneb kdo FSI koupí, neprohloupí
to tesna: to to tady zase n?kdo rozsvítil. Za a) to tady Mitsi popisoval už n?kdy p?ed vánocema, za b) asi v?tšina lidí ten test ?etla d?ív než ty, za c) si nejsem tak jistej, že je to špatn? a za d) to ur?it? není o d?lání blbc? z lidí (ostatn?, kdo byl blbej p?ed uvedením Octavie FSI na trh, z?stane blbej i potom a naopak) jako spíš o rozumném respektování toho, co lidi v ?echách ob?as lejou místo benzínu do aut.
Kdyby n?kdo napsal n?co typu "jel jsem s Oktávií 2.0 FSI a líbilo/nelíbilo se mi to z d?vod? x, y, z...", tak by to patrn? m?lo v?tší hodnotu, než cutandpaste p?ísp?vky.