OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.03  20:19

« Tempomat

Vim ze tenhle prispevek patri spis do fora Fabia ale tam se o tempomatu nediskutuje , nevite nekdo jestli lze takhle lehce jako je zde popisovano (a hlavne za tuhle cenu) dodatecne namontovat i do Fabie 1.4 74kW ? Jestli nekdo vite ,uvitam kontakt. Diky !
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  12:41

« Re: Tempomat do octavie 1.9TDi 81 kw

Pokud jde o váhu vzduchu, tak jestli se nepletu tak pro bosche ji vyrábějí v Polsku a odtud taky mají zdroj.
    Pro pocit, že jsem něco koupil oficiálně u škodovky nejsem ochoten platit násobky ceny když to můžu sehnat nové jinde.
    Teď samozřejmě nemluvím jen o klasických ND, ale i o takových věcech jako filtry destičky a tak.
    Schválně kolik stojí palivový filtr do TDi - škodovka cca 1100,- , u Štangla Champion který dodává do prvovýroby ve spoustě značek (možná i do škody za 650,-.
    Nebo zkus porovnat cenu brzdových destiček do octavie - do výroby jdou podle mých informací Textar, tak ze srandy zkus dát dotaz na sadu desek v autosaloně a pak jinde kde textar prodávají.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  12:19

« tempomat

Ace2: perlička: já měl tempomat u Mitsu Galant 2.0 GLS 1985, kde byl karburátor :o) Škoda, že sem to nenafotil, bylo to hodně zajímavě udělaný.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.10.03  11:59

lenze ti "kluci z bazaru" zrejme predavaju ukradnute nahradne dielce.
    takze si len skodovaci seru do vlastneho hnieza...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  07:54

Kde vezme někdo nový díl je mi úplně jedno. Když jsem sháněl váhu vzduchu - ve škodovce 10000,- a u kluků z bazaru úplně nový za 2500,- . Je to trochu o penězích, přece nebudu vyhazovat peníze za stejnou službu v řádu násobků. Nejsem podnikatel, který si to odepíše, ale normálně pracující člověk, který řádně platí daně a myslím, že kolikrát podstatně vyšší než-li podnikatelé, kteří se vozí v Mercedesech.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  22:39

otázkou je jestli má v 1.6 nějaké opodstatněný. Podle mě by tam byl u tak slabého motoru spíš pro zlost. Tempomat je nejlepší u silných aut s automatickou převodovkou, to je asi jasný. U manuálu jen do silných aut kde se nemusí často řadit. No a ke všemu, je technologicky poměrně složité udělat tempomat na manuální převodovku s motorem, který má mechanicky ovládaný plyn. U této konfigurace by totiž s dnešním tempomatem docházelo k tomu, že při sešlápnutí spojky by vyletěli otáčky až do nebes a motor by se přetočil (či zůstal na omezovači) samozřejmě to lze vyřešit, ale je to podstatně dražší a složitější než vytvořit ovladač, který bude jen ŘJ diktovat jakou rychlost má držet a kolik plynu si má přidat. Tempomat u aut s elektronickým plynem by měl být již ve standardu, neb je to za těchto okolností již trivialita. Tak, to to byla jenom taková technická vsuvka.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  18:14

Sakryš. Proč ten tempomat nejde takhle easy dodělat i do 1.6i :(
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  17:38

tak to jsi tedy měkoň, a proč sis tempomat nekoupil v ceníku ? :))) kolik tam za to zloději chtěj ? 5.000 Kč ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  16:07

Už nemusíte psát odpovědi. Sehnal jsem si v Ostravě technika ze servisu, který mi tempomat nainstaluje.
    Páčka s kabeláží za 1800,- ( samozřejmě nová ), práce 500,- včetně aktivace v řídící jednotce.
    Jasné všem určitě je, že to nebude na fakturu, ale tak jak se tyhle věci běžně dělají - bez dokladu.
    Mějte se Rosťa
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.03  14:53

« Tempomat do octavie 1.9TDi 81 kw

Chlapi,
    chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s dodatečnou montáží tempomatu do stejného modelu, mám r.v.2000,výbava SLX.
    Kdesi jsem slyšel, že stačí koupit páčku a příslušnou kabeláž a aktivovat VAG em.
    Můžete se podělit o své zkušenosti ?
    Na kolik by to tak vyšlo ?
    Díky Rosťa
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.03  21:56

« Re: to Howard

.... :-))) ...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  19:37

SUPER! Konečně se v něm svezu. Jo a z přítelkyní si klidně můžeš vybrat dvě, aby se neřeklo. Moje mycí lokalita je Praha 4, nebo okolí Turnova. Bližší info na guruguru@volny.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.03  15:34

« Re: Tommy - elektrony

OK, dík, zkusím to. Hledal jsem na netu nějakou nabídku jetejch elektronů a nic. Takže teď to zkusím podle toho pořekadla :o).
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 01.10.03  13:24

andree_cz: OK, plati a RSko to je. No a zatim co mi budes protahovat auto, ja ti pohlidam pritelkyni (manzelku), jo? (a udelam s ni to same, teda nejdriv umyju... ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.03  12:59

« to Howard

adresu ti klidně dám, auto umyju, ale počítej s tím, že ti ho pak pořádně protáhnu:-) doufám, že máš alespon RS
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  12:57

« Tommy - elektrony

Doufám, že tenhle přízpěvek nezmerčí hufnagl! Moje rada na závěr zní(Poradil mi jeden slavný člověk): "Když si chceš koupit nový kola kus, vrakoviště škoda zkus". Opravdu se dá na škodováckým vrakovišti sehnat jakákoliv sada škodováckejch elektronů- třeba i 17". Já si kopil na zimu dvě 6j x 15 za 1500Kč/kus. Sice jeden byl trochu podřenej, ale sprej to v pohodě vyřešil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.03  11:34

« Re: Nova diskuse - lak :o)))

to guagaar: to je fakt, ale zas na druhou stranu - asi by me to donutilo myt to casteji ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  10:58

« Re: cus

no jo, to je stinná stránka :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  10:55

hm, ale musim byt v praci, abych ty kone uzivil.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  09:10

to mfilip: jestli ji máš v garáži, tak se vyser na nějaký brouzdání po vebech a užij si, jak jezdí :o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…