OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
"-- skrytý --" 03.10.03 20:19
« Tempomat
Vim ze tenhle prispevek patri spis do fora Fabia ale tam se o tempomatu nediskutuje , nevite nekdo jestli lze takhle lehce jako je zde popisovano (a hlavne za tuhle cenu) dodatecne namontovat i do Fabie 1.4 74kW ? Jestli nekdo vite ,uvitam kontakt. Diky ! -
« Re: Tempomat do octavie 1.9TDi 81 kw
Pokud jde o váhu vzduchu, tak jestli se nepletu tak pro bosche ji vyrábějí v Polsku a odtud taky mají zdroj.
Pro pocit, že jsem něco koupil oficiálně u škodovky nejsem ochoten platit násobky ceny když to můžu sehnat nové jinde.
Teď samozřejmě nemluvím jen o klasických ND, ale i o takových věcech jako filtry destičky a tak.
Schválně kolik stojí palivový filtr do TDi - škodovka cca 1100,- , u Štangla Champion který dodává do prvovýroby ve spoustě značek (možná i do škody za 650,-.
Nebo zkus porovnat cenu brzdových destiček do octavie - do výroby jdou podle mých informací Textar, tak ze srandy zkus dát dotaz na sadu desek v autosaloně a pak jinde kde textar prodávají. -
« Re: Tempomat do octavie 1.9TDi 81 kw
Kde vezme někdo nový díl je mi úplně jedno. Když jsem sháněl váhu vzduchu - ve škodovce 10000,- a u kluků z bazaru úplně nový za 2500,- . Je to trochu o penězích, přece nebudu vyhazovat peníze za stejnou službu v řádu násobků. Nejsem podnikatel, který si to odepíše, ale normálně pracující člověk, který řádně platí daně a myslím, že kolikrát podstatně vyšší než-li podnikatelé, kteří se vozí v Mercedesech. -
« Re: Tempomat do octavie 1.9TDi 81 kw
otázkou je jestli má v 1.6 nějaké opodstatněný. Podle mě by tam byl u tak slabého motoru spíš pro zlost. Tempomat je nejlepší u silných aut s automatickou převodovkou, to je asi jasný. U manuálu jen do silných aut kde se nemusí často řadit. No a ke všemu, je technologicky poměrně složité udělat tempomat na manuální převodovku s motorem, který má mechanicky ovládaný plyn. U této konfigurace by totiž s dnešním tempomatem docházelo k tomu, že při sešlápnutí spojky by vyletěli otáčky až do nebes a motor by se přetočil (či zůstal na omezovači) samozřejmě to lze vyřešit, ale je to podstatně dražší a složitější než vytvořit ovladač, který bude jen ŘJ diktovat jakou rychlost má držet a kolik plynu si má přidat. Tempomat u aut s elektronickým plynem by měl být již ve standardu, neb je to za těchto okolností již trivialita. Tak, to to byla jenom taková technická vsuvka. -
« Re: Tempomat do octavie 1.9TDi 81 kw
Už nemusíte psát odpovědi. Sehnal jsem si v Ostravě technika ze servisu, který mi tempomat nainstaluje.
Páčka s kabeláží za 1800,- ( samozřejmě nová ), práce 500,- včetně aktivace v řídící jednotce.
Jasné všem určitě je, že to nebude na fakturu, ale tak jak se tyhle věci běžně dělají - bez dokladu.
Mějte se Rosťa -
« Tempomat do octavie 1.9TDi 81 kw
Chlapi,
chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s dodatečnou montáží tempomatu do stejného modelu, mám r.v.2000,výbava SLX.
Kdesi jsem slyšel, že stačí koupit páčku a příslušnou kabeláž a aktivovat VAG em.
Můžete se podělit o své zkušenosti ?
Na kolik by to tak vyšlo ?
Díky Rosťa -
« Tommy - elektrony
Doufám, že tenhle přízpěvek nezmerčí hufnagl! Moje rada na závěr zní(Poradil mi jeden slavný člověk): "Když si chceš koupit nový kola kus, vrakoviště škoda zkus". Opravdu se dá na škodováckým vrakovišti sehnat jakákoliv sada škodováckejch elektronů- třeba i 17". Já si kopil na zimu dvě 6j x 15 za 1500Kč/kus. Sice jeden byl trochu podřenej, ale sprej to v pohodě vyřešil.