OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« První vážná závada po ujetí 5tis. km
Tak jsem zase p?išel trochu roz?e?it toto fórum. Nebude to o spot?eb?, ale o skv?lé Škodovácké spolehlivosti :-)
Známý si i p?es má veškerá varování koupil p?ed m?sícem Koktávku Tdi 96kW. Dokonce jsem jej vezl do autosalonu, aby nemusel jet hromadkou. Ve chvíli kdy si auto p?ebíral, tak jsem sedl do auta a jel dom?. M?l se u m? s autem zastavit a p?eházet si do své nové nové Oktávky r?zné v?ci ze své starší Fabie. ?ekaj jsem hodinu, dv? a když nejel, tak jsem volal kde je. Práv? ho odtahovali zp?t do autosalonu. Auto totiž ujelo 5km a chcíplo. Po té již nešlo znovu nastartovat. Po odtažení do servisu technici zjistili že je zablokovaná ?ídící jednotka a že to bude chvíli trvat. Auto bylo nakonec pojízdné až druhý den ráno. Když se ptal jak k tomu došlo, tak mu bylo sd?leno, že se to ob?as u Škododovek stává, ale že nikdo neví pro? a že se to snad již nebude opakovat. Dnes je op?t v servisu s tím samým problémem.
A ješt? jedna perli?ka. Minulý týden jsem prodal manžel?inu FABII 1,4MPI s najetýma 71.500km - pravidelný autorizovaný servis.
Závady: Zna?ný únik oleje (t?sn?ní pod hlavou), spojka na konci života, ?ídící jednotka si s motorem d?lala co cht?la a auto díky tomu skoro nejelo. V neposlední ?ad? jsem jí p?ed ?asem nechal kontrolovat brzdy, pon?vadž se mi zdálo že v?bec nebrzdí. Dle vyjád?ení autorizovaného servisu byly v po?ádku a nebylo co opravovat ?i m?nit. Když se ale na Fabii p?ijel podívat zájemce, tak mu po p?esednutí z Getze do Fabie stupnuly vlasy hr?zou na hlav? a tak rychle jak p?ijel, zase odjel. Nakonec to našt?stí koupil n?jakej zapálenej Škodovká?, co tvrdil, že 5 let stará Škodovka je nové auto :-) Já bych tuto v?tu obrátil spíš tak, že nová Škodovka se sere jak 5 let staré auto jiné zna?ky :-)
Jen a? ve Škodovce stávkujou co nejdéle, alespo? bude na silnicích o pár srá?? mén? :-)
A? se jde celá slavná Škodovka bodnout. Kdejaký Korejec je dnes spolehliv?jší. -
"-- skrytý --" 31.03.05 09:55
« Re:
Ješt? k údaji o okamžité spot?eb? na PP: Rozhodn? tomu, co stojí na displeji, moc nev??te! Jedná se totiž o diskrétní hodnotu, vyhozenou v okamžiku "?asového st?ihu". Kdyby to totiž m?lo ukazovat "bez st?ihu", tak vám bude na displeji svítit snad vše, co m?že, jak by nestíhal zobrazovat zm?ny. Krom? toho má v?tšina aut omezeno zobrazení horní hodnoty, nap?. na 30 l/100 km (tuším Škoda), 33 l (ur?it? vím, že Toyota) atd. Kdyby totiž toho nebylo, tak by z?ejm? n?kte?í majitelé aut psychicky zkolabovali: max. údaj mé okamžité spot?eby p?i výjezdu z podzemní garáže se studeným motorem (tj. žádné závod?ní) byl 99,7 l/100 km (displej umí pouze 99,9 - p?es 100 to šlo v reálu ur?it?, ale "st?ihem" jsem se asi nikdy nestrefil do t?ch 99,9)! Asi proto n?které automobilky zcela zám?rn? potla?ují na svých PP údaj o okamžité spot?eb?, což je ale velká škoda... -
"-- skrytý --" 30.03.05 21:31
« Re: tdi
andree_cz: 1500km v kuse, p?edtím už jsem s tím jezdil a samoz?ejm? jsem cht?l vyzkoušet, jestli se s tím fakt dá jet za 3,5, co tu kdysi psal n?jaký ?lov?k, že má takový stálý pr?m?r... No, dá se s tím jet za 3,5, ale nenazýval bych to jízda. Podle p?edpis? a v pohodi?ce jsem jezdil dle PP (které ukazovalo relativn? p?esn?) za 4,5 mimo Prahu (zám?rn? nepíšu mimo m?sto, protože Praha je na spot?ebu mi p?ijde taková docela specifická, neporovnatelná s mnoha jinými m?sty). Když jsem se snažil jet na co nejnižší okamžitou spot?ebu v Praze, tak jsem jezdil za 8,5, když jako normáln?, tak za t?ch 7,5 (kamarád, jehož ta oktávka byla s ní jezdil taky za 7,5 a najezdil s ní p?es 80tis. km - momentáln? jezdí s Prassatem 1,9TDi/96kW, za 8,5 pr?m?r, ale hlavn? dlouhé trasy, stejn? jako s tou oktávkou). Jinak nap?. kdybych jezdil takovým stylem, jako píše Mirek, tak bych m?l u t?ch Toyot spot?ebu p?es 10l/100km - takže jezdím tak, že vyto?ím každou rychlost minimáln? k 5tis. otá?ek a pak jen lehce udržuji požadovanou rychlost na takový rychlostní stupe?, aby motor to?il kolem 2tis. otá?ek (což je spln?no pokaždé, krom? 50tky na 5tku ;o) ). -
« Bez nadpisu
Chip nemám, to, že PP u mého auta prom??uje, to je možné.
Podobnou (i když ne tak extrémn? nízkou spot?ebu mám i u firemní 1,6 benzinu 74 kw, kde bez problém? jezdím mimo m?sto za 6,5 až 7. U p?edchozího auta, tj. Huindaye Sonaty, benzin 2,0 jsem bez problém? jezdil v pr?m?ru do 8 litr? na 100.
Možná mám nectnosti - tj. nevytá?ím motor, co nejrychleji ?adit nahoru, maximáln? brzdím motorem, nevy?azuji rychlosti p?i dojezdech, možná tím, že motor dost podtá?ím, jej i brzo zni?ím. Zatím má p?es 61.000 a jezdí i dost drav?, když chcete. Ale potom to není o spot?eb?, která je i p?eleze v okamžiku protá?ení kol i 30 l na 100.
Mirek -
"-- skrytý --" 29.03.05 17:00
« Re: Re:
PP prom??uje vždy! Zejména chipnutým TDI. Moje reálná pr?m?rná spot?eba se pohybuje od 5,5l do 7l. Spo?ítáno namátkov? dle množství tankované nafty. PP jenom p?esn? spo?ítá po?et nep?esn? nadávkovaných vst?ik?....3-4 litry snad jen LUPO tažené šnekem.... :D -
"-- skrytý --" 29.03.05 12:42
« Re:
Já se jen divím, že se n?kdo ješt? v?bec pokouší o výrobu zázraku nesoucího hrdé ozna?ení "t?ílitrové auto" (samoz?ejm? z hlediska pr?m?rné spot?eby), když ono vlastn? už dávno jezdí v hojném po?tu všude kolem nás a n?kte?í ho dokonce i vlastní, aniž by to ovšem tušili...
Nebo, že by snad jízliví kamarádi n?komu tajn? p?ilévali do nádrže palivo (vím min. o jednom p?ípadu tohoto druhu vtípku), a mn? bohužel ne...? -
« Bez nadpisu
Octavie 1,9 Tdi 81 kW. Mimo m?sto p?i doržování p?edpis? za 3,8 litru na 100. POkud se snažím tak i za 3,6 l na sto. Dálnice (jedu max 130) tak 4,4 l na 100. Dlouhodobý pr?m?r za 60.000 km je 4,4 l na 100. Je samoz?ejmé, že se diesel vyplatí až p?i x tisících km ro?n?, ale také na druhé stran? p?i jeho následném prodeji tolik netratíte.
Mirek -
"-- skrytý --" 26.03.05 22:17
« Re: Spot?eba TDI 66Kw
thym: jenže to musíš zmínit taky kde jezdíš - spot?eby se drasticky liší podle zastoupení lokalit... nap?. já s výše zmi?ovanou oktávkou jezdil 1500km po Praze a i když jsem se t?eba snažil, tak jsem jezdil za 7,5 v pr?m?ru. S benzínem 1,6tkou Corollou nebo 1,8 Avensisem jezdím po Praze snažení nesnažení za 8,5. A se stejnými auty nap?. po jižních ?echách kolem 6,5... Naf?ák se vyplatí, pokud najezdíš hodn? kilometr? p?i vyšších stálých zatíženích (dálnice). Jinak n?jakou extrém? velkou výhodu nevidím. -
« Spot?eba TDI 66Kw
Mám 1,9TDI 66Kw 10/04 najeto 20tis km pr?m?rná spot?eba kolem 5,8l a to ji nijak nešt?ím! Pokud jezdím tak do 120km/hod a nikam nesp?chám tak je spot?eba kolem 5l za celou dobu co jí mám jsem nešel s pr?m?rnou spot?ebu za nádrž p?es 6l ani p?i extrémních podmínkách. Co se tý?e spot?eby neznám lepší auto!! -
"-- skrytý --" 26.03.05 21:07
« Anketa
Premyslim o vymene Otiny za naftu, neco z koncernu VW, hlavne kvuli spotrebe, takze by me zajimala realna spotreba motoru jak naftaku (jestli se vyplati), tak benzin, jednotlivych verzi, podle toho kdo co ma.
Prosim o REALNOU (!!!) spotrebu, nikoli co se kdy nahodou povedlo ...
Mam 1.6 74kW, kdyz jsem sam, jede slusne, ale prijde mi, ze moc zere:
mimo mesto lehce pod 8 (7.7 - 8)
mesto ... tezko rict - dle situace, po Praze cca 9-16, mensi mesta lehce pres 10 (10.5)
dalnice: pri dodrzovani rychlosti 9, pri + - 160 tacho cca 10.5
a abych popichnul: Plzen - Most "na spotrebu" za 6.1, ale to se neda >:-[]
Prip. muze nekdo doporucit i neco jineho nez z VW - nizka spotreba, spolehlivost, slusna cena a dobra (!) uroven pasivni bezpecnosti?
Jeste jednou pripominam, ze me zajima realna spotreba, predem dik! -
« TDI ztraci vykon
Ahojky, mam s Oct. TDI66 nalitano necelych 200Kkm a posledni dobou mam pocit, ze ztraci vykon. Resp. nad 160km/h uz temer vubec nezrychluje a staci aby prislo stoupani a rychlost klesne na 130 a vic nic. Ale nechova se tak vzdy, obcas se vykon castecne vrati (traba po ujeti 500km). Jeste jsem si vzpomnel, ze pred cca. 5 kkm se v rychlostech kolem 170-180 (noha na podlaze) periodicky v cca. 2 sekundovych razech vykon ztracel a zase "objevil" . Netusite cim to muze byt zpusobeno .Dikes predem. (pro rejpaly jezdim prevazne po nemeckych dalnicich) -
"-- skrytý --" 09.03.05 02:29
« Re: Re: Jak d?lat z lidí blbce, aneb kdo FSI koupí, neprohlo
Mitsi: jediný benzín, který je bez síry se d?lá z ropy z Jižní Ameriky a ten se k nám, jak je známo, v?bec nedostane do normální distribuce. P?esné obsahy síry cca p?ed 5ti lety v Evrop? jsem kdysi m?l v n?jaké tabulce, ale bohužel už netuším kde :o(