OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  17:53

« Re: Octavia 1.6 75kwESP alebo Fabia Combi 1.4 74kwESP?

Jinak mytus o tom, ze nejdulezitejsi bezpecnostni prvek v aute je silnej motor, neuznavam, ale to uz jsem tu nekomu vnucoval a nikdo mi nedal zapravdu, tak to sem nebudu zase tahat. V mejch rukach by, doufam, silnejsi motor znamenal vetsi bezpecnost (ja se mam totiz moc rad). U vetsiny ridicu to znamena jenom moznost jet na dalnici rychlejs a predjizdet do mensi skviry v protismeru na okreskach. Nic vic, nic min.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  17:47

Howard: ESP by v tomhle pripade pomohlo pri uhejbani ty prekazce myskou (tesne kolem nakladaku nebo tesne kolem svodidel). Silnejsi motor by byl nanic (v tomhle konkretnim pripade). Jinak je to stejne jedno - jediny, co jsem stihnul udelat, bylo si uvedomit, ze stejne nestiham udelat nic (a * na zadnim narazniku jsem opravdu mel). Zatnul jsem zuby, bouchlo to o spodek auta a nic se nestalo. Byl to kus pneumatiky, ale celkem velkej. Blatnik jsem uved' jenom jako dramatickej priklad, protoze ten jsem videl z nakladaku odplachtit taky, ale tam slo o prd, to nebylo na dalnici, ale ve vesnici, kde pristal na chodniku, takze to jiny auto ohrozit nemohlo. :-( A videli jste nekdy nekdo jizdni kolo odplachtit ze strechy felicie? Ja jo, na D1.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  17:38

« Re: Oprava laku

teda chtel jsem napsat OK
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  17:37

to STAVROS: ak, dik - mas pravdu byla by to blbost, navic dneska si sel kamos do bazaku vybirat nejaky auto a kdyz jsem to videl (myslim stav laku apod.), tak jsem si uvedomil ze premejslim nad uplnou "kravinou" :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 08.10.03  17:30

to JakubJ: Pri tvem popisovanem pripade ti pri brzdeni pomuze ABS. ESP je pro jine pripady - kdyz to prezenes v zatacce, delas mysku apod. - by ses nedostal do smyku.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 08.10.03  17:28

to JakubJ: Mozna se mylim, ale dle meho je bezpecnejsi mit silnejsi auto (plus treba lepsi pneu, podvozek) nez ESP. Ono ESP neni vsemocne a casteji clovek potrebuje (dle meho) mit par zaloznich koniku...

Kdyz je dost penez, nejlepe samozrejme oboji, i kdyz ja naschval ESP nechtel, by mi "nekecalo" do rizeni :o)
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 08.10.03  17:25

« Re: to Howard

to andree_cz: Co znamena vyraz "pěknej zavodář"? (Peknej jsem, ale co je to zavodar? ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  14:48

"a na bezne obcianske jazdenie ESP potrebovat nebudete " - to jo to je fakt do chvile, kdy zpod kola predjizdeneho nakladaku na dalnici odlitne kus blatniku par metru pred Tebe. pak nevis smichy kam uhejbat: do kamionu, do svodidel, brzdit. Zvlast brzdeni je zakerny. Kdyz predjizdis na dalnici rychlosti 130, tak mas jiste 10 cm za zadkem blikajici Audi nebo BMW. Ja bych si ESP priplatil v podstate jenom na vychytani situaci ktery by eventuelne mohly prijit a mohly byt o zivot. Urcite bych se snazil jezdit tak, zabych ho nikdy nepouzil. Jen pro ten pocit jistoty, stejne jako pasy a airbagy.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  14:40

andreei: resil jsem podobny dilema. Tehdy byl ten rozdil pri stejnych motorech 30 000 Kc, ja volil mezi Fabii 50 kW a Octavii 55 kW. Tam byl rozdil asi 50 000 Kc. Mam Octavii a jsem spokojenej. Mam se za slusnyho a skromnyho (... :-)) ...) cloveka, takze neloupim, nekradu, neporusuju dopravni predpisy ani jinak neziju mimo zakon, takze na nejaky rozdily v jizdnich vlastnostech malokdy narazim. Octavia je taknejak opravdovejsi auto, se mi zda. Jinak pocitej, ze na vetsi auto je vsechno nejak drazsi - pneumatiky, skla, pojistka... Tim priplatkem 70 000 Sk to uplne nekonci, ale nic tragickyho. ESP bych nevahal ani chvili, ja to nemam, protoze tenkrat to v podstate neslo (teda slo, ale jen k nejsilnejsim motorum, ktery se zase davaly jen do Eleganci a to uz jsem se zase dostaval s cenou uplne jinam, coz jsem nechtel).
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  13:06

A heleďme se, skopčáček :-) To nemá cenu se nějak urputně scházet, to si radši zajdu na testovačku, ale díky. Jinak budeš asi pěknej zavodář, co?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  12:33

Je pravda, ze Fabia ma skvele jazdne vlastnosti, je vsak potrebne zobrat do uvahy, aj ked sa to mozno velmi nezda (podla rázvoru) ide o auta 2 rozličnych tried. Z porovnania rozdielu dlzky a razvoru z toho jednoznačne lepsie vychadza Fabia.
    Pokial svojou velkostou staci Fabia - nie je o com.
    Ak je potreba vacsieho priestoru, Fabia stacit asi nebude.
    Osobne skusenosti mam s Octavkou 1,8 Turbo (2003) a taktiez s Fabiou 1,4 16v (75k). Myslim ze jadne vlastnosti Octavie su bez problemov a uspokojujuce a na bezne obcianske jazdenie ESP potrebovat nebudete - ved staci pozriet nejaky ten test na auto.cz.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  12:11

Fabie má lepší jízdní vlasnosti. Octávka je při vyšších rychlostech značně nestabilní a i v zatáčkách je Fabie jasně lepší, mluvím-li o standardních verzí, též má Fábie lepší řazení. ESP bych za ty peníze neřešil a v ceníku zaškrtnul bez většího váhání.
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  11:59

« Octavia 1.6 75kwESP alebo Fabia Combi 1.4 74kwESP?

Zdravim vsetkych v tomto fore. Rad by som sa opytal niekoho, kto uz ma nejake tie skusenosti s tymito motormi, co by mi odporucal kupit [ako nove]. Rozdiel medzi nimi vo vybave aku by som tam chcel mat je cca70.000Sk. Ci sa oplati investovat do Octavie alebo ci tie jazdne vlastnosti su velmi podobne. Taktiez by som rad poprosil o nejake tie skusenosti s ESP ci sa oplati dat za to tych 26tis.[som zo severu Slovenska a tam je vacsinu casu dost klzko]. Dakujem
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  11:01

to tommy: radeji se na to vykasli, vis to pouze ty a nikdo jiny si myslim toho nevsimne. Nech to byt bylo by to jeste horsi.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  09:58

« Oprava laku

Hm, dneska se mi nějak nechce dělat, ale budu muset... Měl bych takový dotaz, už jsem se teda o tom zmínil:

Jak jsem při posledním mytí zjistil, mám okolo víčka nádrže ťupky, jedná se o vadu z výroby (žádnej rez), jsou to prostě větší nánosy barvy o průměru cca 3-5 mm. Taky na hraně otvoru nádrže (myslím otvor pro víčko) je trošku zteklý (hm, tak nevím, jestli se píše steklý nebo zteklý :-(() lak. Vidět to moc není, sám jsem si toho všiml až po třech měsících. PS: auto je 6 let starý, nějaká reklamace apod. nepřichází v úvahu, prostě jsem si toho nevšiml...

Zajímalo by mě, jestli to jde nějak případně odstranit - myslím zbrousit apod.. Podotýkám, že to je modrá metalíza a mám trošku strach z toho, že po přelakování se mi to prostě nepodaří "trefit". Jednou jsem zkoušel (naštěstí né na mém :-)) autě dělat menší opravu - zelená metalíza a bylo to horší než lepší). Nebo je lepší to prostě nechat bejt? Stejně nechápu jak se tohle mohlo při výrobě stát. Ne že by to byla nějaká tragédie, ale stejně...

Kdybyste k tomu někdo něco měl (a taky chtěl říct :-)), tak díky za odpověď. T.

• « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 07.10.03  18:03

to Huf: Ale jo, vzdyt jsem z UH, ale v soucasne dobe se casteji vyskytuju v Neuburgu ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  18:02

« Re: Re:

Diky, snad mi to nekdy pomuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  14:52

« to Howard

To jsem blázen... Já myslel, že jsi z moravy...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  09:27

« Re:

No, asi tam nebudou mít všechno, ale standardní díly by měli mít v Auto KELLY. Určitě je v Ostravě taky. Mrkni na net: [odkaz] Akorát že tam asi nebudou mít elektrony, různý spoilery apod. Prostě jen náhradní díly. Ale zase ty maj komplet.
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.03  07:51

« Bez nadpisu

Nevite nahodou o nejakem obchodku na Ostravsku, kde by se dalo neco koupit/objednat na Octavii a bylo to na jednom miste ? Vzdycky je vsechno v salonech, ale treba takova ALU kola, ovladani zrcatek, ramek stredove konzoly, stirace...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…