OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 15.10.03 00:00
« Re: to našrot
huf: Jo, i moje Corolla na sjetých předních matadorech MP12 (?) a sjetých zadních nokianech NRW (oboje cca 3mm vzorek) po těch letech drží stopu podstatně líp než (konrétně srovnávaná) kokotávka 1,9 TDi 66kW vyrobená letos v srpnu na nových UG6tkách a suchém asfaltu (a pneu o standardním rozměru). A hlavně tak neplave, když fouká boční nebo zešikma vítr ;o) - to je dáno těmi katastrofálními převisy, ale superb je na tom ještě hůř... -
« Re: to rbaron
andree_cz: Tohle auto jezdí optimálně na 225/245 235/255 255/285 a podobném obutí, kola 17tky nebo 18tky. Budeš se divit, ale 528i/530i je pro tohle auto takovej optimální motor a žerou stejně jako ty slabší, protože ty to těžší auto prostě nechtěj rozumně a nenuceně rozjíždět. Znám asi 3 majitele 528i a na palubáku mají dlouhodobej mix asi tak 9,6-10,5 podle drakovitosti majitele :o) Pětka má naprosto přesný hřebenový řízení a nevytknul bych mu vůbec nic. Osmiválcové modely mají šnekovku díky prostorovému řešení pod kapotou, ale přesto mi to nevadí.
Mě to vlastně nevadí vůbec, ponech si svoje dojmy z nějakýho šestkrát někam vopřenýho auta s rozmaštěným podvozkem a vystřelenejma pytlema a dál můžeš tvrdit o těch vobyčejnejch plečkách, že jsou na tom líp než nejvychytanější auto vyšší střední třídy. -
« to 02
To chce svezení - těžko to popsat. Nechci vypadat jako nekritický majitel nového vozu ;o)
Sám mám k benzínu blíž, ale to, co to RS s čipem předvádí, Ti dá na palivo úplně zapomenout. Pak se mrkneš na PP a zjistíš, že máš po městě spotřebu 4.9l (pokud jedeš s provozem) a když tomu na okrskách dáváš max., tak 8l nikdy nepřekročíš. To u staré bylo i 10l. Prostě ta konzumace totálně vykoupí naftovost. Pak kooperace s 6ti kvaltem je výtečná. Vždycky je tam kvalt na využití maxima Mk. Už jsem se taky ptal v servisu, jestli to nemám nějaké pokažené, že tam jdou ty rychlosti úplně samy bez odporu. Prý OK, že 6ti kvalty tak řadí.
Resumé: Ještě sice není zajetá (má 1150km), ale můžu jednoznačně říct, že jede moc moc hezky. Takový zátah u 2 tisíc jsem nikdy před tím nezažil. -
"-- skrytý --" 14.10.03 19:40
« Re: Hufnagl
Pokud se mohu k vám přidat, tak bych se Tě Hufe rád zeptal jak jezdí fabka. Já jsem sice zastánce, že nafta patří do traktoru či lokomotivy, no ale do sporťaku?...nevim nevim.Proto že je fabka lehké auto tak s tím to autem bude cvičit jakýkoli motor většího výkonu.Já nemohu porovnat, neb já mám oktávku kombi.Nemusíš se hnet čertit není to myšleno jako urážka.Pavel
-
« BMW 523i
Teď teda vážněji. Podvozek je celkem dobrej, ale to řízení je prostě dělaný na jízdu rovně- to nikdo nemůže vyvrátit. Škoda, že už má totálně rozbitej podvozek. (Kdo by řek, že najetí v "řízeným :-)" smyku na na obrubník dokáže ulomit oboje zavěšení a vyhodit boční airbagy ) oprava min 250k. To je z tý Kobry 11 -
« To Howard:
Což takhle se na brázdu vykadit a bavit se o lepších věcech. Mně osobně teda ten jouda nezajímá.
Až budeš tu v UH, mohli bychom testnout mých nových 126kW a 352NM proti Tvým 132kW a 235NM. Osobně nemám z té Fabky pocit, že jede hůř, než oktávka RS a praktické poměření by mohlo ukázat, jak to fakt je. Znám jedno dobré letiště ne dál než 12km od UH.