OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 15.10.03  09:08

« Re: to našrot

to nasrot: Komik2 :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  07:52

« to našrot

To víš, že jo... ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.10.03  00:00

« Re: to našrot

huf: Jo, i moje Corolla na sjetých předních matadorech MP12 (?) a sjetých zadních nokianech NRW (oboje cca 3mm vzorek) po těch letech drží stopu podstatně líp než (konrétně srovnávaná) kokotávka 1,9 TDi 66kW vyrobená letos v srpnu na nových UG6tkách a suchém asfaltu (a pneu o standardním rozměru). A hlavně tak neplave, když fouká boční nebo zešikma vítr ;o) - to je dáno těmi katastrofálními převisy, ale superb je na tom ještě hůř...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  21:28

« to rbaron

Kola jsou teď optimální. Pevná a kvalitní OZ, 215/40 je taky optimum. Pneu jsou levnější a za 15000 mám sadu toho nej, co se dá koupit.

Podvozek už je ze salonu přehozený za HP v provedení pro RS - ještě tužší.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  21:18

« Re: to 02

HUFNAGL: Až na to, že tohle vozítko pojmenovali poměrně nevhodně RS, by mi asi taky nevadilo :o) Jinak koukám ustupuješ z radikálnosti šířky gum a sedmnáctek. Jak je na tom podvozek RS v sérii proti tvé bývalce s HP sporting?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  21:15

« Re: to rbaron

andree_cz: Tohle auto jezdí optimálně na 225/245 235/255 255/285 a podobném obutí, kola 17tky nebo 18tky. Budeš se divit, ale 528i/530i je pro tohle auto takovej optimální motor a žerou stejně jako ty slabší, protože ty to těžší auto prostě nechtěj rozumně a nenuceně rozjíždět. Znám asi 3 majitele 528i a na palubáku mají dlouhodobej mix asi tak 9,6-10,5 podle drakovitosti majitele :o) Pětka má naprosto přesný hřebenový řízení a nevytknul bych mu vůbec nic. Osmiválcové modely mají šnekovku díky prostorovému řešení pod kapotou, ale přesto mi to nevadí.

Mě to vlastně nevadí vůbec, ponech si svoje dojmy z nějakýho šestkrát někam vopřenýho auta s rozmaštěným podvozkem a vystřelenejma pytlema a dál můžeš tvrdit o těch vobyčejnejch plečkách, že jsou na tom líp než nejvychytanější auto vyšší střední třídy.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  20:51

« to 02

To chce svezení - těžko to popsat. Nechci vypadat jako nekritický majitel nového vozu ;o)

Sám mám k benzínu blíž, ale to, co to RS s čipem předvádí, Ti dá na palivo úplně zapomenout. Pak se mrkneš na PP a zjistíš, že máš po městě spotřebu 4.9l (pokud jedeš s provozem) a když tomu na okrskách dáváš max., tak 8l nikdy nepřekročíš. To u staré bylo i 10l. Prostě ta konzumace totálně vykoupí naftovost. Pak kooperace s 6ti kvaltem je výtečná. Vždycky je tam kvalt na využití maxima Mk. Už jsem se taky ptal v servisu, jestli to nemám nějaké pokažené, že tam jdou ty rychlosti úplně samy bez odporu. Prý OK, že 6ti kvalty tak řadí.

Resumé: Ještě sice není zajetá (má 1150km), ale můžu jednoznačně říct, že jede moc moc hezky. Takový zátah u 2 tisíc jsem nikdy před tím nezažil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.03  19:40

« Re: Hufnagl

Pokud se mohu k vám přidat, tak bych se Tě Hufe rád zeptal jak jezdí fabka. Já jsem sice zastánce, že nafta patří do traktoru či lokomotivy, no ale do sporťaku?...nevim nevim.Proto že je fabka lehké auto tak s tím to autem bude cvičit jakýkoli motor většího výkonu.Já nemohu porovnat, neb já mám oktávku kombi.Nemusíš se hnet čertit není to myšleno jako urážka.

Pavel

• 00 Reagovat !

foto

14.10.03  18:42

« to rbaron

Zimaky tam nebyly. P 6000- 225 :-).
    Jo a 2,5 si myslím bohatě stačí, alespoň co se spotřeby týče
  • 00 Reagovat !

foto

14.10.03  18:38

« BMW 523i

Teď teda vážněji. Podvozek je celkem dobrej, ale to řízení je prostě dělaný na jízdu rovně- to nikdo nemůže vyvrátit. Škoda, že už má totálně rozbitej podvozek. (Kdo by řek, že najetí v "řízeným :-)" smyku na na obrubník dokáže ulomit oboje zavěšení a vyhodit boční airbagy ) oprava min 250k. To je z tý Kobry 11
  • 00 Reagovat !

foto

14.10.03  16:53

« octavie

Vyplatí se nástřik spodku u auta starého 3 roky?
    Nebo to už dneska není potřeba ?
    Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.03  14:17

« Re: to tommy78

no - je to fakt pěkný, i ta černá barva k tomu pasuje
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  14:00

« to tommy78

Mám stránky. www.sweb.cz/hufnagl

BTW, uvidíme, jak pojede po záběhu.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 14.10.03  13:23

« Re: To Howard:

to Huf: Proc ne - v UH bych mel byt o vikendu 31.10. - 2.11. A to letiste, to myslis Kunovice?

Myslim ale, ze v 0-100 splaces nad vydelkem kvuli sprevodovani a mensim pouzitelnem rozsahu otacek.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.03  13:20

« To HUF:

Jo, to věřím, už je dle těch parametrů. Máš ji nafocenou na webu? Vím že máš stránky, ale nemůžu je najít.

PS: Škoda že jsem z Plzně, skouknul bych jí osobně :o))

• « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  12:42

« to tommy78

Jo jo jo...

A můžu prohlásit, že za ty prachy nabízí dost potěšení za volantem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.03  12:40

To Hufnagl: Copak že to máš za novou káru, koupil si Fábii RS?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  12:05

« To Howard:

Což takhle se na brázdu vykadit a bavit se o lepších věcech. Mně osobně teda ten jouda nezajímá.

Až budeš tu v UH, mohli bychom testnout mých nových 126kW a 352NM proti Tvým 132kW a 235NM. Osobně nemám z té Fabky pocit, že jede hůř, než oktávka RS a praktické poměření by mohlo ukázat, jak to fakt je. Znám jedno dobré letiště ne dál než 12km od UH.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 14.10.03  10:56

to Brazdic: Uz mlcim - ja te jen chtel pochvalit, jak dobre odvadis svou praci :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  10:18

To Howard: Tak nic nedodávej.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…