OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.03  15:24

« Re: to našrot

Ne, to je zase aerodynamikou, kterou má lepší oktávka. Na dálnici se rozdíly mezi podvozky moc nepoznají - to už musí být opravdu hodně špatně udělané auto.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 17.10.03  13:24

to nasrot: No ja se ve Fabce ve 190 na dalnici uz celkem bal, zatimco v Octavce jsu i ve 220 v pohode. Bylo to podvozkem nebo to nebylo podvozkem? A pokud jo, tak jaktoze je pak ten "fabkovsky" o tolik lepsi?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.03  11:26

Já jsem psal co jsem srovnával - nemůžeš srovnávat nesrovnatelné (tedy např. jízdní vlastnosti auta s nízkoprofilovou pneumatikou a s normální apod.). Jinak konstrukce podvozku má podstatně větší vliv než pneumatiky, takže můžeš klidně najít auto, které bude jezdit i na balónech podstatně líp než oktávka na 17kách. A řekl bych, že to bude možná i sériová fabka, abych pořád nevyzdvihoval jen japonce (i když ti mají podvozky naprosto bezkonkurenční, protože je umí dobře spočítat ;o) )...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 17.10.03  08:30

to nasrot: A to chces mluvit o jizdnich vlastnostech auta na takovych balonech? S 205/50/17 musim oproti tobe zatacky proletavat (podvozek nepodvozek :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.03  23:53

smarty: a to přesně potvrzuje to, že má horší podvozek, než ta stará Corolla - já na ní mám 165/70-13 (a mají tam být 175tky, tyhle jsou omyl jednoho dojiče kapitalismu), takže rozhodně není kokotávka v nevýhodě ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  22:43

nez se do tebe pusti HUF, tak ho budu citovat "Na balonovitejch 195/65 jezdi radsi po rovince a do zatacky tak 40-50" :))))))), no a ma pravdu
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 16.10.03  20:04

« Re: Howard

to andree_cz: Ma.

to rbaron: :o)

• « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  19:42

andree_cz: Ty si asi opravdu neustále tropíš žerty. Zadní náprava je naprosto stejně důležitá jako přední ať je motor kdekoli. Přední totiž má na starosti točit a zadní poslušně následovat udaný směr. A to jsou úkoly, které obě plní po celou dobu řízení. Víš co? Zítra nech zadní nápravu doma a řekni nám, jak to sedělo.
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.03  18:44

« Howard

Hele, to že má Octavie RS zpevněnou karoserii je jen blud, nebo pravda?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  18:43

Nevím proč se tolik rozpitváváš o zadní nápravě na octavii, bohužel jsem zatím neměl možnost RS , nebo 4x4 vyzkoušet, ale myslím si, že pokud máš motor ve předu, tak zadní náprava není nijak extrémně důležitá (pokud teda nejezdíš po českejch silnicích ). Jinak já považuju spíš přední nápravu octavie za slabinu- Na nerovnostech to v zatáčce celkem odskakuje a to mám 195/65, ale není to nic co by se nedalo zvládnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  15:35

« Re: Plavání, Mondeo a Octávka.

Obratnost bude dána spíš hmotností a setrvačnými momenty než čímkoliv jiným . A výškou těžiště. Jel jsem kousek novou Merivou, vzal jsem to schválně přes rozbité a vlnité kostky....a bylo to jak na vodním skůtru.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 16.10.03  15:08

to rbaron: No neni to jen gumama - ja mel na Kadetu nizkoprofily 195ky a skoro neslo z koleji vyjet (bez posilovace). Ted mam na Octavce nizkoprofily 205ky s posilovacem rizeni a koleje mi nedelaji problemy.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  14:51

« Re: Re:

No zrovna se do Bohumina chystam zitra, myslis, ze tam budou takove serepeticky jako svetlo do kufru, ramek stredoveho panelu apod. ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  14:38

to rbaron: ja mam kola 215-ky a netaha mi to za volant vubec. Aspon jsem si toho nevsiml.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  13:33

« Re:

Docela dobrý je vrakáč v Bohumíně. Mají tam starší, ale taky nové věci do octavií. A hlavně za velmi rozumné ceny ( když třeba porovnám s cenami dílů v Ostravě na Zengrově ulici ).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.03  13:08

« SuperB - crashtest

Když už se tu probírá SuperB - dost velká slabina je výsledek crashtestu. Myslím že novému a hlavně takhle velkému vozu by měly odpovídat jiné výsledky. Nechci říct že je to propadák (konečně nejsem odborník), ale ... úspěch to taky zrovna není ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.03  12:16

DIM: jak citlivě reaguje na natočení volantem, brzdu apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  11:56

Gumy do 205 se dají v kolejích řídit, ale 225tky už se nedaj udržet, jak to tahá za pracky.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  11:40

Dim: No to v těch kolejí bych přisuzoval tvrdosti pneumatik, když máš pneumatiky kde se nemá co deformovat, typicky letní nízkoprofil, tak ti to bude v kolejích pěkně trhat zápěstím. Když tam dáš zímní, které jsou měkčí a třeba mají ještě vyšší profil, tak se pneumatika lépe deformuje a lépe kopíruje nerovnost a tedy se to v kolejích chová lépe.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  11:06

A co myslíš tím obratné ?? Je ale pravda, že rejd je menší, auto je větší a někdy je to honička se odněkud vymotat :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…