OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: Re: Re: Re: První vážná závada po ujetí 5tis. km
To spitfire aneb onanista: Psal si že pro tebe onanista není nadávka, tak jsem to taky zkusil >:D Víš, ve chvíli kdy ty ses pravd?podobn? potil sportovním zážitkem, tak si ten ?lov?k v Avensisu patrn? užíval klidné rodinné jízdy >:D Nicmén? už jsem se v r?zných diskusních skupinách s n?kým chytil, ale n?kdo tak jednoduchý se se mnou ješt? nedohadoval >:D Vždy? ani nevíš jak se pozná Avensis s motorem D-4D 85kW :D -
spitfire 02.04.05 16:34
« Re: Re: Re: První vážná závada po ujetí 5tis. km
to Brázdi?: O jakých nadávkách tu mluvíš? Já jsem se jenom korektním výrazem snaži nazna?it, že se tu zase n?kdo (=ty) patrn? z nedostastatku uspokojení ze svého vozu ukájí pliváním na vozy jiné. Nic víc, nic mí?. Jestli ti to p?ipadá vulgární, tak to patrn? bude Tv?j osobní problém a né závada na mém p?ísp?vku.
P.S.: Dneska jsem si na Tebe vzpom?l, když se se mnou n?jaký dynamický mladý muž v Avensisu D4D snažil závodit na dálnici do kopce. Moc se nechytal :D -
« anketa
Na porovnanie spotreby: pri testovacej jazde novej octavie 1,9 tdi 105 koni som isiel cestou z predajne s nohou na podlahe a cestou do predajne klidanko podla predpisov a priemerna spotreba za moju jazdu bola 6,8l. Potom som s vlastnou octaviou 1,8T urobil to iste a spotreba bola 12,9l. Bolo to v sobotu a na ceste nebolo ziadne auto ktore by ma obmedzovalo a autosalon je na kraji mesta. Takze co sa tyka spotreby tdi motory su asi dobre. Dokonca ma prakvapila aj nizka hlucnost, ale vykon 105 koni je na mna dost slaby. -
« Re: Re: Re: První vážná závada po ujetí 5tis. km
To novak: A zase další chytrolín. Sám mám jednoho z prvních Avensis? D-4D a to co tvrdíš je kravina. Když už si hodláš vymyslet n?jaký strastiplný p?íb?h, tak si ho nejprve promysli, aby byl v?bec d?v?ryhodný. Takhle zníš jak pohádková babi?ka. -
"-- skrytý --" 01.04.05 22:34
« Re: Re: První vážná závada po ujetí 5tis. km
spitfire z toho si nic ned?lej....chceš slyšet co jedna nejmenovaná japonská firma musela po cca 3/4 roce s naftovými Avensisy ud?lat?.... Vrátit a p?kn? potichu. Byly to jedny s prvních kousk? v Evrop? a naprosto neschopné provozu, díky poddimenzování p?ední nápravy (brzdy - výdrž 10kkm, náprava, ?ízení atd). A te? jezdí v Octávkách.... -
« Re: Re: Re: Spotreba
To matuS:
Musíš p?e?íst ob? tyto v?ty, aby to dalo úlný smysl. Psal jsem že atakovala 9 litr? a to rozmezí zhruba pro up?esn?nní. Je to totiž už asi 3 roky dozadu.
Závada na aut? zcela jist? nebyla, jen jsem koukam zapom?l uvést celkem podstatný fakt, že jsme jezdili celkem svižn?. Dálnice cca 150, silnice 1. t?ídy 110-130. On ale tvrdí, že b?žn? jezdí za 5 litr? a vždy když jsem s ním jel, tak jezdil stejn? svižn?. Nemyslím si že by naložení auta 4 lidmi v?etn? v?cí mohlo zvednout spot?ebu o tém?? 4 litry. Sám jsem v tomto stavu schopen dosáhnout zvýšení spot?eby tak o 1 litr. -
Musim ta trosku poopravit, lebo skoda urcite neukazuje aktualnu spotrebu iba do 30l. Na mojej oktavke 1,8T mi pri rozjazde ukazuje aj 80l ale presne ti to nepoviem, lebo ked na jednotke moc pridam, nestiham sledovat display. Neviem co myslis pod pojmom meranie strihom, ale udaj o aktualnej spotrebe napr. na starej oktavke = udaj o priemernej spotrebe za poslednych 30 metrov. -
spitfire 01.04.05 18:43
« Re: První vážná závada po ujetí 5tis. km
Á, zase jeden onanista s avensisem >:D
D?ív jsem si myslel, že Avensis je takový normální, docela solidní auto, dneska vidím, že jeho vlastnictví ur?itým specifickým zp?sobem narušuje psychiku jeho vlastník? (zb?silá reakce na všechno, co, by? jen vzdálen?, souvisí s vozy Škoda). Tak bacha na to. :P -
matuS 01.04.05 14:18
« Re: Re: Spotreba
bud ten clovek nevie jazdit, alebo s tym nieco ma.
taku spotrebu nespravim na 78kw picasse hdi ani na dialnici a to je picasso vysoke co pri vacsich rychlostiach zvysuje spotrebu -
"-- skrytý --" 01.04.05 13:52
« Re: Re: Re: Spotreba
Kone?n? validní názor. Díky!
Ješt? by to cht?lo n?jak pou?it chronické "vyhazova?e kvalt?", že u moderního auta tím na spot?eb? nic neušet?í, ba práv? naopak.
PS: Speciáln? tihle ?idi?i mne totiž p?i jízd? po ?eských silnicích nejvíce se... Nikde jinde jsem se s tím totiž nesetkal: prost? když už n?kdo jede pomalu, tak jede pomalu furt, tj. plynule. Ale v ?echách snad platí pravidlo, že sebemenší kope?ek je vhodný k vyhození kvaltu, tudíž o n?jaké plynulé jízd? nem?že být ani ?e?! Údajn? se tento zp?sob jízdy dodnes u?í v n?kterých autoškolách!!! -
« Re: Re: Spotreba
Nejake PP som uz vyrobil a naprogramoval, takze viem, ze 100% to nikdy ukazovat nemoze. Palubne pocitace meraju dlzku otvorenia vstrekovacich trysiek, no nemozu zmerat presny objem benzinu, ktory sa do valcov dostava. Sice priblizne poznaju tlak benzinu, no ten sa meni s otackami a vstrekovace maju aj tak roznu "priepustnost".
Napr. v servisnom manuale niektorych VW motorov je specifikovane, ze za 30 sekund volnobehu ma 1 tryska vystriekat 145ml +-12ml benzinu. To je skoro +=8%, cize povolena odchylka, ktora sa prejavi aj v PP je 8%. Dalsich zopar percent prida zmena tlaku pri vyssich otackach a niet sa co divit, ked ti PP ukaze 6l, namiesto 5.5, pripadne aj 5.0.
BTW, asi kazde auto ma pri plnej akceleracii na jednotke spotrebu minimalne 50-100l /100km, takze tych 30l, co mavaju PP ako maximum, nestaci ani na dvojku a niekedy ani na trojke.
Pri stlaceni plynu na kratkodobo vstrekne do motora niekolkonasobne vecsia davka benzinu, no to vecsina PP neukaze koli ich pomalemu refreshu a priemerovaniu..
Naopak - pri podtacanom motore spotreba zvykne klesnut hlboko pod papierove hodnoty (napr Civic 1.4 vie ist 70kmh za 4.0l/100km).
Pocas brzdenia motorom sa vstrekovanie zastavi uplne, ale to si uz kazdy vsimol (ja som bol od karburatorov zvyknuty nebrzdit motorom prave koli uspore benzinu :-) ) -
« Re: Spotreba
Je pravda že každý PP trochu kecá. N?který mén? a n?který více. Nejv?tší problém je ale v tom, že n?kte?í lidé deklarují spot?ebu jako m?j kamarád. Po?ád tvrdil jak jezdí s O1 TDi 81kW za 5 litr?. Pak jsme jeli na pánskou jízdu a jelikož se vždy jelo mým autem, tak jsme to oto?ili a jelo se Oktávkou. Najeli jsme tenkrát cca 1850km (Praha-Zemplínská Šírava a sposta pojížd?k po Slovensku) a již p?i cest? se mi zdálo že docela ?asto tankujeme. No po návratu dom? jsme rozpo?ítali náklady a spot?eba atakovala hranici 9 litr?. Kecal bych kdybych to napsal na desetinu p?esn?, ale mám pocit že to bylo 8,7-8,9 litru/100. V aut? jsme jeli 4 a m?li jsme plný kufr, ale žádná rakev na st?eše. Je jasné že bez nákladu by byla spot?eba nižší, ale né o tolik a navíc se jednalo o dlouhé cesty v?tšinou I. t?ídy, kde by m?lo jet auto o to ekonomi?t?ji. -
« Spotreba
Idealni by bylo pujcit si vybrane auto a zajet si s nim nejakou svou znamou trasu. Taky bych si uvedomil, ze kdyz nekdo napise, ze ma spotrebu X, tak ja asi nebudu mit spotrebu X. V CR jsou miliony ridicu, kteri maji ruzne lehkou/tezkou nohu a jezdi po ruznych trasach, maji ruzne predvidaci schopnosti a styl jizdy. V mem prostredi a s moji nohou nemam problem mit s 1.8T celorocni realnou spotrebu 6.0 l, nebydlim v Praze a nejezdim po dalnici. PP mi premeruje o 0.2-0.3 l, ale kdyz beru u OMV, tak mi premeruje i o 0,7l - myslim si, ze jejich stojany premeruji, a proto u OMV nikdy netankuji - overeno 3 x. Pro vzajemne pororvnani spotreb asi fakt nejlepe vypovidaji papirove hodnoty spotreby, doplnene jeste o [odkaz] -
modus ponens 31.03.05 12:42
« Re: Spotreba
Kedysi som s kolegom chodieval na sluzobky firemnou O1, TDI 66kW. Zistili sme odchylku PP vs. realna spotreba vo vyske 20-30%. Bolo to dost neprijemne zistenie, pretoze sme na to prisli nahodou - podla dojazdu. Ten mal byt este v pohode (kontrolka este nesvietila), no my sme radsej natankovali skor a naliali sme tam o tych 20-30% viac, nez vychadzalo podla dojazdu a priemernej spotreby na PP. Presne cisla si uz nepamatam, ale pocit, ze pri spolahnuti sa na PP sme mohli pokojne ostat niekde visiet, nebol nic moc. :?
Neviem, ci bol rozdiel aj na benzinovych verziach taky velky, ale v tom case mi este ktosi hovoril o podobnej skusenosti s tym, ze na tych TDI-ckach je to bezne.
Odvtedy beriem udaje z PP s rezervou - o to vacsou, cim menej konkretne auto poznam. -
« Spotreba
Musim souhlasit s Mitsi.Opet!!!Mam O1/81kw pres 200tis km najeto a skutecna spotreba se lisi od te na displeji! Ja osobne mam odchylku do plusu 0,5 az 1 litr. Myslim tim na 100km.Chce to brat fakt strizlive.Co se tyce spolehlivosti a zde proklamovanych korejcu.V zasade se da souhlasit.Staci se podivat pod mikroskopem na kulicku z loziska z evropy a z asie.Docela markantni rozdil.Netreba vice komentare.Kdyz jsem si vybiral octavku,tak jsme pocital,ze je to zkratka koncern.Obcas neco,servisuju si sam,je to muj konicek - pohoda.Je to vec vkusu.Auto ,jako vsechno delaji jenom lidi,takze nic neni dokonaly...