OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: Mekky vs tvrdy podvozek
Co to tady sakra melete pořád o tom, že tvrdší podvozek hůř sedí, než měkčí. Když se ti měkký podvozek zhoupne na nerovnosti, tak se ti ty síly, které působí na kola vnitřní/vnější mění víc než u tvrdého a máš tudíž nižší hranici adheze. Je to samozřejmě obecné, srovnávat hrušky s jabkama jaksi nejde. Proto netvrď kolik aut už jsi se svým pekáčem dostihnul a předstihnul. Já kdysi se 105-kou jsem si v zatáčkách na Zbraslavi troufnul ujet komukoliv s čímkoliv. A taky jsem si nemyslel jaký je to dělo .. -
« Re: to našrot
No, fungovat to urcite bude, ale jeste to tam ma nakou systematickou chybu, mam tam nejakou krpu, SW zalezitost. Samotnej Gmetr meri super, presnost 1mG neni problem. Problem bude prave spis ta absoulutni hodnota mereni, nejsu si jistej jestli se mne to povede dat dohromady. Spis to vidim tak, ze to bude pouze pro porovnavani, tj. zavisle na trase. -
"-- skrytý --" 20.10.03 19:37
« Re: to našrot
petrveit: tak to je fajn. Tak až to bude plně funkční, tak to zkus změřit na něčem, u čeho znáš průběh - docela by mě zajímalo, jakou to bude mít chybu, tedy jestli by to bylo i prakticky použitelné místo nějakých extra drahých přístrojů (třeba takový Corevit stojí pro nekomerční činnost "jen" 250tis. ;o) a kdyby se tohle lišilo do 10-15%, tak by to bylo hodně dobré a tedy i docela použitelné ke spoustě měření). -
« spotreba u Octavie
Zdary lidicky. Koupil jsem si postarsi oktavku 1.9Tdi 66kw a mam takovy problem. Tipnul jsem si spotrebu a napocital jsem 5,5l na 100km a pocitac mi ukazuje prumernnou spotrebu 4,8l.(po ujeti 850 km). Dotankoval jsem 47 litru. Cim to je????? diky za vysvetleni -
« Re: to petrveit
Pojednani jsem nepsal ja, kdyz se neorintujes v problemu, tak radsi pomlc. Muj tam byl jen dovetek. A jinak Hondy jsou, stejne jako napr. Alfy, citovka, coz ty samozrejme s traktoriodni Fabii nemuzes chapat, protoze kdybys ji prozival, musel by jsi byt zakonite uchyl ;-)