OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Re:
Na mne ale pusobi velice drahym dojmem, kolik tam stoji servisni hodina ? Na druhou stranu mi pred casem poskytli jako jedini rozumnou odpoved na mail, takze pristup je vyborny. Ja bych ale potreboval servis, kde mi udelaji i nestandardni veci. btw u Hellera jsem se krom jineho ptal, kolik by stala prestavba stareho modelu na novy - predni maska, svetla, naraznik a odpovedeli mi, ze jsou autorizovany servis fy Skoda a ze takove upravy nemuzou delat. -
Howard 22.10.03 08:41
« Re: Automaticke sterace - senzor deste
to huf: Nove celni sklo by nebyl problem, stejne mam na svem dve tecky od kaminku (tak se holt udela jeste jedna vetsi :)
Ovsem jake jine celni sklo (stejne nechapu proc - myslel jsem, ze senzor je prilepeny z druhe strany skla)? Nejspis se asi zeptam u prodejce, co a jak. -
« Re: spotreba u Octavie
já tím jel, jednou :-) Do 80 to jede celkem bez vad na kráse. Do 120 to už chce snahu, pak už to nemá cenu. Předjíždět se s tím nedá. Na dálnici se s tím jezdit dá, za předpokladu, že nesmí přijít kopec, nesmíš předjídět něco co jede 130... Na druhou stranu je to pro sportovně založené řidiče. U auta, který jede. si člověk ani nezařadí ani to moc nevytočí a už je nad rychlostním limitem. Tady se musí řadit v přesně daných otáčkách, musíš cítit ten motor kdy prostě chce další rychlostní stupeň, řadíš, řadíš, prostě adrenalin, potěšení ze sportovní jízdy a stejně nejedeš víc jak 120. Takže já bych to definoval jako motor pro předpisově jezdící řidiče se sportovní ambicí a s ekonomickým cítěním. Myslím, že je to asi nejlepší motor v nabídce. -
"-- skrytý --" 21.10.03 21:58
Hele, když jsi měl to SDI, jak to jezdí? Mě zajímá názor někoho kdo s tím jezdil, jaká je dynamika, jestli to na dálnici nezdržuje, co předjíždění apod...? slyšel jsem názory že je to lenochod, ale zase ta spotřeba, já o ní HODNĚ uvažoval, ale byla ve srovnání s benzínem (mám 1.6 74kW) relativně drahá a pouze v základní výbavě. Zas na druhou stranu - přece tam nedaj motor, kterej nejede a dynamika není vše (hm a ta 1.6 taky není žádný extra turbo) A ta spotřeba... 5l/100km - to je u mě jen sen :-((( -
Jinak dřív jsem měl SDI a tam to ukazovalo přesně na destetinu----můj dlouhodobý průměr byl 5l. Díky tomu si taky SDIcek cennim- pozitek ze spotreby bohate kompenzuje dynamiku. Teda pokud zrovna nejezdíš v Alpách- tam to akorát tak nasere, když vidíš značku omezující rychlost na 70 a tobě to nejede víc jak 50:-) -
U tý mý 81Kw spotřeba hodně záleží kde a jak jedeš, ale třeba cestou do Chorvatska v pěti lidech s plným kufrem, jsem jel za 5.8l a pp ukazoval 4,8. Jinak když nejedeš eko tak těch 6,5 a pp ukazuje 5l. Nevím co bych s tím měl dělat, tak na to seru, jenom to při jízdě rozptyluje - z toho důvodu to prej japonci do svejch aut nedávaj