OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:26

« Re: Re:

Na mne ale pusobi velice drahym dojmem, kolik tam stoji servisni hodina ? Na druhou stranu mi pred casem poskytli jako jedini rozumnou odpoved na mail, takze pristup je vyborny. Ja bych ale potreboval servis, kde mi udelaji i nestandardni veci. btw u Hellera jsem se krom jineho ptal, kolik by stala prestavba stareho modelu na novy - predni maska, svetla, naraznik a odpovedeli mi, ze jsou autorizovany servis fy Skoda a ze takove upravy nemuzou delat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:00

Heller mi vždycky vyšel vstříc..ale taky je fakt, že už mě tam znají. Ale jak to tak slyším, lepší než u nich to asi není nikde.......
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  09:29

BERU! kdy ? Sobota ?
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 22.10.03  08:41

« Re: Automaticke sterace - senzor deste

to huf: Nove celni sklo by nebyl problem, stejne mam na svem dve tecky od kaminku (tak se holt udela jeste jedna vetsi :)

Ovsem jake jine celni sklo (stejne nechapu proc - myslel jsem, ze senzor je prilepeny z druhe strany skla)? Nejspis se asi zeptam u prodejce, co a jak.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 22.10.03  08:39

to nasrot: A nevis ktere firmy? Nejaky link by se nenasel?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  07:46

« Re:

Skutecne mi tu nikdo nemuze doporucit nejaky severomoravsky skodovacky servis, se kterym by byl alespon trosku spokojen ?
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.03  07:43

« Bez nadpisu

Stejne je to divne, ze v dnesni dobe nejsou schopni udelat presnejsi mereni, vlastne asi to nebude vubec problem, ale asi by se presnejsi mereni financne Skode nevyplatilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  22:46

« Re: spotreba u Octavie

já tím jel, jednou :-) Do 80 to jede celkem bez vad na kráse. Do 120 to už chce snahu, pak už to nemá cenu. Předjíždět se s tím nedá. Na dálnici se s tím jezdit dá, za předpokladu, že nesmí přijít kopec, nesmíš předjídět něco co jede 130... Na druhou stranu je to pro sportovně založené řidiče. U auta, který jede. si člověk ani nezařadí ani to moc nevytočí a už je nad rychlostním limitem. Tady se musí řadit v přesně daných otáčkách, musíš cítit ten motor kdy prostě chce další rychlostní stupeň, řadíš, řadíš, prostě adrenalin, potěšení ze sportovní jízdy a stejně nejedeš víc jak 120. Takže já bych to definoval jako motor pro předpisově jezdící řidiče se sportovní ambicí a s ekonomickým cítěním. Myslím, že je to asi nejlepší motor v nabídce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  21:58

Hele, když jsi měl to SDI, jak to jezdí? Mě zajímá názor někoho kdo s tím jezdil, jaká je dynamika, jestli to na dálnici nezdržuje, co předjíždění apod...? slyšel jsem názory že je to lenochod, ale zase ta spotřeba, já o ní HODNĚ uvažoval, ale byla ve srovnání s benzínem (mám 1.6 74kW) relativně drahá a pouze v základní výbavě. Zas na druhou stranu - přece tam nedaj motor, kterej nejede a dynamika není vše (hm a ta 1.6 taky není žádný extra turbo) A ta spotřeba... 5l/100km - to je u mě jen sen :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  21:56

hmm požitek ze spotřeby a přitom se s odpuštěním táhnout jako smrad hluboko pod rychlostním limitem... Mám obavu že TDI si vezme stejně o poznání lepší dynamikou.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  20:59

Howard> Potřebuješ k tomu mimo jiné jiné čelní sklo.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  20:34

Pojem "požitek ze spotřeby" dost dobře nechápu.Potom bych raději nekupoval oktávku ale
    Babetu !
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  20:11

Jinak dřív jsem měl SDI a tam to ukazovalo přesně na destetinu----můj dlouhodobý průměr byl 5l. Díky tomu si taky SDIcek cennim- pozitek ze spotreby bohate kompenzuje dynamiku. Teda pokud zrovna nejezdíš v Alpách- tam to akorát tak nasere, když vidíš značku omezující rychlost na 70 a tobě to nejede víc jak 50:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  20:08

U tý mý 81Kw spotřeba hodně záleží kde a jak jedeš, ale třeba cestou do Chorvatska v pěti lidech s plným kufrem, jsem jel za 5.8l a pp ukazoval 4,8. Jinak když nejedeš eko tak těch 6,5 a pp ukazuje 5l. Nevím co bych s tím měl dělat, tak na to seru, jenom to při jízdě rozptyluje - z toho důvodu to prej japonci do svejch aut nedávaj
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  19:34

Viděl jsem to prodávat jako neoriginál příslušenství v APS, podobně jako tempomat, dálkové startování apod. Ale jsou firmy, které to umí lépe a levněji.
  • 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 21.10.03  15:02

« Automaticke sterace - senzor deste

Zajimalo by me, jestli je mozne nechat si domontovat automaticky spinac steracu. Vi to nekdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  14:40

« Re:

mfilipe, to mas tak - 3 mesice jsem tu nebyl, prijdu a prvni co vidim, ze mne vyvolavas ze zahrobi ;-) Taky bych mohl tvrdit, ze mam filtr, ktery mi sleduje MOTORCAFE, jestli tu po mne nekdo netouzi, ale to bych kecal ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  14:39

:-) bodejt by jo :-) Co zajit nekdy do MPalace na kary, at se zname osobne?
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.03  14:11

« Bez nadpisu

tyhlety lidi obdivuju, jak je rok dlouhy, tak je clovek nevidi, ale jakmile se o nich sustne, hned se objevi:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  13:19

ok uz to vickrat neudelam :))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…