OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  11:53

« Re: Zima

TomCat: No vzhledem k tomu že už máš vyhřívaný filtr tak by to mělo být zcela ok. Nicméně když si asi tady koupíš plechovku s aditivem pro tuhé mrazy do nafty, tak tím nic nepokazíš...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  11:52

« Re: prasklej rozvoďák

dabel: No jasně Fabie 1.4mpi mají samozřejmě řetěz, protože motor vychází z původních škodovek kde řetěz vždy byl. Stačí když kolem tebe projede Š120 nebo Favorit s vytahaným řetězem jak to chrastí...
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.03  10:29

« Zima

To all: Koncem roku se chystám se svým TDI do Skandinávie, kde může být solidní kosa (klidně i 30 pod nulou). Moje vize je, že když tam naleju nějakou místní naftu a vemzu si pro sichr startovací kabely, tak bych měl fungovat. Co vy na to? S naftou ve velkých mrazech nemám praxi, vždycky jsem měl benzíny.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  10:23

Když mě u služební 1.8T došlo k potkání motoru (na rozvoďáku chybělo 12 zubů), byla cena opravy odhadnutá na 100-120 tis. Nevím co to udělá v plném tempu, ale mi se to stalo ve městě, kde jsem jel zrovna 30 ... při odřazení motor najednou zhasnul. Ale ještě 3 minuty předtím jsem valil po dálnici (SRN) 210 ....
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  10:05

« Re: Re: motokarky

nikde mail uvedenej nevidim, ale moje cislo je stale platne!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  09:12

ace2: bezny interval na vymenu rozvodaku je 100tis. km, v 90tis to menia kvoli 15tkm intervalom. Pouzitie remena tiez dost dobre nechapem, jedina vyhoda je asi len kludnejsi chod, ale "silent chain" to riesi ;)) Btw co je pravdy na tom, ze Fabky MPI maju retaz a nie remen?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  00:00

MatuS: Rozvoďák se myslím mění obyčejně každých 90 tis, nicméně výměna by měla obsahovat i výměnu napínacích kladek. Protože pak ryskuješ, že se ti vysype ložisko v kladce a máš vyděláno. Tedy asi záleží auto od auta.. moderní obdoby řetězového pohonu jsou lepší, ani nevím proč se používá řemen. I můj Cadillac má přesně nazývaný "Silent Chain" a fakt nepociťuju, že by bylo vůbec něco slyšet... k tomu životnost 500 tis mil... je taky známkou, že je to spolehlivější než řemen. Ví to někdo, proč se vůbec používá řemen místo spolehlivějšího řetězu ?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  00:00

řemenem se dá spráskat zlobivý dítě, nebo pes, ale v motoru je to totální přežitek, taky to nechápu. Ale já v zásadě chodím pěšky hoši, šetřím vzácné surovinové zdroje a nešpiním vzduch kytkám a lidem.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  23:44

Hardtop: Řemen slouží k časování ventilů, když se ti přetrhne dojde de facto k destrukci vnitřku motoru, záleží na míře poškození, ale těch 50 tis je bohužel ještě velmi příjemných.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 22.10.03  22:12

a pri kolkych km je predpisana vymena rozvodaka? (je to v servisnej knizke)
    rozvodovy remen sluzi na pohon ventilov. v pripade jeho roztrhnutia nastava u vacsiny motorov stret valca s vystrcenym ventilom, takze je to pekne drahe.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  21:08

« Re: Re: motokarky

OK domluvime se... kdyztak mi na uvedeny mail posli cislo, jestli je jeste aktualni
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.03  20:50

« Bez nadpisu

a jeste pisu sorry s jednim "r", no to zas je den...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.03  20:50

« to mfilip

sory, to melo byt pro tebe to s tou prestavbou
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.03  20:49

« Přestavba

Mě to nepřijde jako dobrý nápad, kup si novější a máš to. Pokud vím, tak novější Octavie mají i posílenej předek a "B" sloupky...
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.03  20:36

« prasklej rozvoďák

Mám Octavii 1.8 20v, najeto 105tis km. Ve 100tis jsem byl v servisu na kontrole a ted mi prasknul rozvodovy remen. V servise rikali, ze cena opravy bude 50tis Kč, což mi přijde dost krutý, když ten řemen stojí okolo 10tis. K čemu vlastě rozvoďák slouží a má cenu se obracet na servis, co mi prováďel kontrolu, kvůli reklamaci?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  19:58

« Re: spotreba u Octavie

Porovnávat spotřebu tdi a sdi je dost těžký, protože s tdičkem prostě jezdíš dynamičtějš ať chceš nebo nechceš, což se projeví na spotřebe, něco jinýho to je na dlouhých jízdách po dálnici, tam vede tdi. Jinak nevím v jakým sdi ace2 jezdil. Z mých zkušeností to je líná mrcha na jednicku a dvojku, pak už je na tom líp než třeba 50kW Fabie v benzínu. Na dálnici to jede v pohodě 160, že o tom ani moc nevíš. A na předjíždění se musíš prostě trochu rozjet jinak je to bída. Mě ten motor přišel celkem dobrej, ale je fakt že kámoš s golfem variant v 1,6 mi v těch alpách permaneněntně natrhával *.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  15:23

« Re: Re:

v sobotu ... pockej .... no vlastne by to slo :-) Budu v Utechove, takze nekdy odpoledne bych se mohl domu vracet kolem MPalace ;-) Kdyz tak mne prozvon, dohodnem detaily (ja na tebe telefon nemam :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  15:21

« Re: Re:

poskytnu, mfilipe - ADIV Opava :-) byl jsem tam sice jen jednou, ale byl jsem spokojen
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.03  13:36

« 1000m s pevnym startem

Kdysi myslim huf tady uvadel svoji rychlost/cas na 1km s pevnym startem. Nevis jeste ty casy? Ja jsem udelal cilovou rychlost 183kmh, cas se nemeril, na hodinkach jsem si namerel necelych 30sec, pokud si dobre vzpominam (29,cosi).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.03  12:04

« Re: Automaticke sterace - senzor deste

Taky nevím, proč bys měl mít jiné čelní sklo - ledaže originál senzor deště je ve skle, ale to se mi nezdá, protože by to přišlo dost draho. No, ale k té firmě: link nemám, vím že je v Praze nad Bohdalcem - když jedeš po té hlavní 4proudovce směrem do Vršovic, za Shellkou je světelná křižovatka před kopcem dolů, na té pojedeš doleva a hned první jakoby zpátky zase doleva a pak zase první doprava a asi po 50m je to na levé straně takový malý obchůdek - dělají tam veškerou přídavnou elektroniku do aut (od centrálního zamykání a el. okýnek, přes tempomaty až po navigace a "DVD kokpit"). Takže tam myslím, že by to měli umět udělat do čehokoli.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…