OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 24.10.03  08:56

« Re: Zima

To mfilip: - BĚŽ DO TOHO!!!
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.03  08:53

« ŽHAVENÍ

Dobrý den.Mohl by mi někdo popsat jak funguje žhavení o TDI66 ?Když vznikne nebo začíná vznikat nějaká porucha ví to počítač ?Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.03  08:37

Tomcat: já bych to zas až tak nedramatizoval, s tím know-how, zas taková exotika ten diesel není :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  08:22

Hm, u 1.8T se rozvodovy remen + kladky meni po 180 000 km, tak nevim jestli se do toho mam pustit v aute s neznamou historii.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  08:17

to oddie: Já jsem na naftu přešel nedávno, takže moje know-how tomu odpovídá.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  08:14

to ace2: No, neni to špatnej nápad, otázka je, jakej kvalitní kus bych získal za 1ks. zamrzlý octávky.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  08:12

« Re: Širšie pneu.

to 3-D: nemusis s tim podvozkem delat nic, proste tam das vetsi kola, pouze jestli mas motor s mensim vykonem nez 100 PS, tak to nebude zrovna raketa.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.03  07:43

Tomcat: vyhřívaný naftový filtr jsem měl i na 17 let starém autě, tak proč by jej neměla mít pár let stará Octavia? To je docela standardní a samozřejmá věc, takže se o ní ani nikde nepíše...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  22:02

nebo na zpět přijedeš v benzínovém Volvu či Saabu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  21:44

to ace2: Uvidíme, v nejhorši se vrátim až na jaře.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  21:39

ale prd Medvěd, to mají podle mě všechny PD a common-raily... Octávka samozřejmě taky. Tedy doufám, že všechny. Octávka to má určitě, maximálně tak, že by to nebylo v těch slabejch TDi... Ale jinak Octávka má normálně vyhřívaný filtr...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  21:23

to ace2: ...možný je všechno, ale nezapomeň, že se nebavíme o medvědovi, ale o lidovém voze...
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.03  21:08

« Širšie pneu.

Vedel by mi niekto povedať či pri použití pneu 225/45 R17 potrbujem urobiť nejaké úpravy podvozku na Octavii 1,9 TDI?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  18:43

Tomcat: co je mi známo, tak všechny common-raily a PDéčka mají vyhřívaný filtr...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  16:57

to Mitsi: Já jsem si myslel, že by jejich nafta měla ty jejich podmínky zvládat. Jestli ne, tak jsem asi v *...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.03  16:25

Tomcat: Startovací kabely jsou Ti prd platný, když máš zamrzlou (lépe řečeno "zparafinovatělou" naftu) ve vedení. Při mínus 30 Ti může být prd platný dokonce i vyhřívaný palivový filtr! Proto ve Skandinávii používají vyhřívané nádrže a důkladně izolovaná potrubí, event. rovněž s přídavným ohřevem.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  15:30

to ace2: Jak to víš, že mám vyhřívanej filtr, když to já nevim? Já vim na beton, že mám vyhřívaný sedačky, neboť to pálí do *, ale o filtru nic nevim. To vyplývá z MR?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  13:01

« Re: prasklej rozvoďák

to tesna: kolik měl ten řemen naběháno?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.10.03  12:58

ace to zalezi od auta, napr na citroen AX diesel je predpisany v 120.000km...

hardtop>kukni do tej servisnej knizky a ked tam je pri 100.000km napisane vymena rozvodoveho remena a na fakture mas prehliadka 100.000km tak by som sa skontaktoval so svojim pravnikom.

ace> tiez som pocul ze pouzivaju remen kvoli hlucnosti (tichosti) ale ked tvrdis ze mas tichu retaz. neviem, mozno ze remen je lahsi... (?) netusim.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 23.10.03  12:56

Řemen se používá kvůli hluku, ceně a dříve i přesnosti časování ventilů a např. rozdělovače, pokud ho auto má. Opravdu ti řemen vyměnili a naúčtovali nebo proběhla ta stotisícová kontrola bez výměny řemenu?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…