OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
Howard 29.10.03 12:19
« Re: Akusticky projev 1,9TDI (66kW) x 1,6 (74KW)
to ace2: No s automatem jsem najezdil a najezdim dost na A6ce (rok a pul jedna a pul roku druha stara) a pokud je dle tveho tento automat a auto jeste nedostatecne moderni, pak sorry, ale nejsi normalni.
Zkratka automat pro me ne. No a ze ty neumis radit, za to ja nemuzu, ale chapu te - moje pritelkyne s tim ma taky obcas problemy :) -
« PASSAT TDI 103KW FABIE 126KW
Octavián má jednu chybu. Jezdí s tím svým obstárlým pašíkem rychle jen rovně. Do zatáček to jednak neumí a jednak je na to Passat dost nevhodný.
Pak... To, že mi to čmoudlo, byl právě důkaz, že jsem to nehonil a šlapal jsem tomu od 1500ot. To pak PDčko zahulí. I tak nebyl problém Octávii v Passatu RSkem ujet. Je to vůbec smutné, že má takový "závodník" tak slabé a nemotorné auto.
BTW, jezdit po Zlíně 120km/h v provozu je pro asociální blbečky. Kdybys nebyl srab, zajedeš na okruh a tam mi ukážeš, jak jede Tvých 103kW na 15" balónech a se sráčem za volantem. -
« Re: 1.6
no konečně rozumnej názor, člověka co jezdí s manuálem a vyzkoušel si v reálném provozu automat. Zářným příkladem je můj otec, celý život jezdí na manuálu, jen co okouknul jak že vlastně automat funguje a že vlastně funguje zcela ideálně a v dnešní době již nemá žádná negativa je jasně rozhodnut, že příští auto si koupí výhradně s automatickou převodovkou. Osobně si myslím, že negativní názory na automat jsou zapříčiněny úplnou absencí praxe s tímto zařízením. Taky bych zcela nezaujatě řekl, že koncern VW má aktuálně nejhorší automaty na trhu, jejich komfort není příliš poveden a bohužel když se někdo sveze s Audi v automatu tak si moc názor o automatech nevylepší, což je škoda. Prý nejlepší automat co je nyní k zakoupení je nyní instalovaný ve face-liftovaném Jaguáru S-type. I když chápu, že tato informace má pro mnohé z nás stejnou váhu jako zlevnění Boeingů o 5%... -
« Bez nadpisu
NO OCTAVII DOSTAL BRATŘÍČEK, A TAK JÁ TEĎ JEZDÍM PASSATEM :-) hele ! BACHA! JÁ TĚ NENECHAL UJED! PŘECI NEPOJEDU VLEPENÝ TI NA ZADKU JEN PROTO ABYS VIDĚL ŽE MI NEUJEDEŠ! JAK ASIS VIDĚL OBA SME BYLI U KEFIRU STEJNĚ:) HERGOT MĚL SEM TI TO NATŘÍT CERFOUR - TRÁVNÍKY:)) BYS VIDĚL ŽHAVĚ DÝCHAT TURBÍČKO TDI VTG JAK SI LEHCE ODBLAFUJE Z VÝFUKU :) -
"-- skrytý --" 29.10.03 11:48
« 1.6
Začínám se stydět, že mám 1.6-ku (i když tu 74kW), každý se tu do ní pořád naváží...
Tak uznávám, že to žádný turbo není, žvlášť naložená, ale zas tak hrozný to taky není. Na "běžné ježdění" je vcelku slušná. Když se porovná s 1.8T, tak samozřejmě nic moc, ale zas taková hrozná jak se tu pořád píše není. Je to o tom, kdo na co má a kolik je ochoten do toho investovat...
A upřímě - mít peníze (jak na slušné(!) auto, tak i na jeho provoz), tak koupím automat. Svezl jsem se s tím, je to trošku nezvyk, ale souhlasím s ace2 - je to lepší. Samozřejmě v odpovídajícím autě s odpovídající motorizací. Tak je to otázka názoru, nemusíte mě kvůli tomu hned kamenovat :o)
Min. ve městech to musí být úleva, mě vyloženě s..e, když 30 metrů jedu na 10 rozjezdů. Automat má prostě svoje výhody :o))) -
« Bez nadpisu
NO ONO UŽ KDYŽ SE TAK ZAMYSLÍME MÁ RESPEKT SÉRIOVÁ VŽDYŤ JE TAM STEJNÝ MOTOR JAKO MÁ VW PASSAT A TEN JEDE JAK PRAK :)) JÁ BYCH TO ZAKÁZAL ! DO FABIE BYCH DÁVAL MAXIMÁLNĚ TEN 74KW. CHUDÁK "MŮJ" PASSAT PAK HO MUSÍM HONIT S KDEJAKOU FABII :)) TO SI NEZASLOUŽÍ MOTŮREK I KDYŽ MÁ NEJETO JEN ŽDIBEK PŘES 100 000TISÍC. -
« Re: Re:
hele s těma spojlerama, já vím že to ted asi bude znít ftipně, ale kamarád má služební Octávku v kombajnu s motorem 1.9 SDI no a nechal se nějakým týpkem v ospojlerovaným Seatu, nevím přesně typ, ale nebylo to Toledo, něco jako Fábie s identickou motorizací. Když pomineme samotný fakt, že drsnej "tuning" na 1.9 SDI, tak zajímavě dopadl závod. Kamarád s Octávkou vyhrál o půl délky na "závodním úseku" naším logickým vysvětlením bylo, že spojlery jsou fine zařízením pro zvýšení aerodynamického odporu a již samotná váha ozdob taky performance nepřidá...
Tím jsem chtěl říci, zda by mi někdo pokud možno fundovaně vysvětlil k čemu jsou dobré spojlery na těchto spotřebkách, které vyvinou rychlosti 200km/h jen za použití všech donucovacích prostředků včetně výrobcem nastavené odchylky rychloměru... Dokážu pochopit, když si někdo koupí Porsche či Corvette a chce si větším křídlem zvýšit při extrémních rychlostech přítlak či předním eliminovat vztlakové síly... ale mé zkušenosti jsou takové, že negativní aerodynamické projevy seriového nastavení se projevují jako mávnutím kouzelného proutku až kolem 210 km/h do tého rychlosti se spotřební materiály chovají v rámci své třídy relativně rozumě... Chápu, větší a širší kola, ale spojler, který maximálně u ostatních vzbudí schovívavej úsměv...