OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  10:17

« Re: To ace2

s tim clem je to mazna pravda, ale jsou moznosti jak ho neplatit. Mimochodem za pul roku mi je to celkem jedno-EU.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  10:16

to Howard: www.allrad-daewel.de maj ho tam za 21 500,- jakou barvu chces, proste funglovku. Xenony Subaru nedava vubec mozna tak do novyho Legacy. No a na www.subaru-center.de maj WRX STi 265 PS za 27 500,- EUR. Se tam klidne podivej. To co je napsano v ceniku mi je uplne jedno, ja si nekupuju cenik ale auto. Nemam rad, kdyz nekdo nekomu zabednene neco podsouva.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 30.10.03  09:50

Sorry, to bylo na STAVROSe, ne na TOMCATa ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 30.10.03  09:49

to tomcat: Tak o tom si nech zdat - u nas stoji pres meloun a v Nemcich 30t EUR (pripocti clo a jsi jeste vys). A to v zakladu, kde mas napr. jen mech. klimu, bez xenonu... Tudiz o pulku vic. Ale jinak je to mnam mnam auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  09:26

to tomcat: Subaru Impreza WRX 165 kW, cena 21 500 EUR nove. Tak si potom kup Skodarnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  08:26

« To ace2

Jaguar je nádherný auto - šlechtic, ale kdybych měl do něj dát svoje korunky a kupoval jsem auto pro denní ježdění a né pro zadost, asi bych šel do něčeho jinýho.
    Co se týče RSa, tak si myslim, že za ty peníze je to fakt bezkonkurenční. Sežeň si jiný nový auto se stejnou dynamikou a výbavou zhruba stejně velký za 700K...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  08:04

« to Tommy78

Jestli jseš se svojí 1,6 spokojenej, tak to je ten hlavní parametr a nic neřeš. Já jsem s ní asi dva měsíce jezdil a nějak mi ze všech motorizací Octavie, co jsem měl možnost vyzkoušet, sedla nejmíň. Tím ale vůbec neni řečeno, že nemůže odvést dobrou službu.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 29.10.03  21:24

« Re: 1.6

to ace2: Milej zlatej, nevis o cem mluvis. Jaguar bylo a je pro me to nej nej auto, dokonce jsem nedavno i uvazoval, ze pujdu po konci leasingu do Xka v nafte (i kdyz to zni hrozne :-) Ale pak jsem si spocital, kolik by to stalo s mnou vyzadovanou vybavou vcetne pojisteni a udrzby a nejak jsem si to (zatim :-) rozmyslel (holt za tolik prachu mi to nestoji). A tak si zatim necham, co mam a jsem spokojeny - Skodovenka slouzi naprosto bezproblemove.

Ojetinu nechci - nemam cas ani chut resit jakekoliv problemy s autem, na ktere notabene musim mit spoleh. A co je fajn na RSku? Dobry motor s dobrou spotrebou a levna udrzba, kterou ti udela kazdy a hned (to vse v sympaticke vybave za takrka bezkonkurencni cenu). Toz tak ;o)

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  20:09

« ta ace2

no já to s tou 1.6 negativisticky nevidím, jen mi podle zdejší diskuze někdy přijde, že jak nemám čipnutý 1.9 TDi 81 kW nebo 1.8T, tak je to auto nanic :o)

Ne vážně - cena tajná není, vyšlo to spolu s dalšíma poplatkama +/- 200 000, je to 6 let starý, měla najeto necelých 50 000. Dneska už bych dost váhal dát za to tolik, ale už je to jedno. Na druhou stranu víc by mě točilo ušetřit 20 000 a pak pořád na něco nadávat. Technický stav je super, žádný problém, sem tam škrábanec na laku, prostě normál no a měla u víčka nádrže kapičky (chyba lakování). Při koupi jsem si toho nevšiml, asi bych zkusil ukecat jinou cenu. Upřímě - ten stav se mi líbil natolik, že jsem oželel i ABS a to jsem ze zařekl že ho prostě chci :o))) Když to někde nenabořím apod., tak doufám že s ní nebudu mít problémy (poruchy). Prostě SNAD :o)) rozumnej kompromis cena/výkon/spotřeba/náklady na provoz atd...

Původně jsem přemýšlel o Omeze (nevím jestli to bylo 2.8 nebo 3.0 v automatu - jetou), líbí se mi, právě s takovou jsem se svezl, fakt mě nadchla, ale spotřeba, dražší provoz atd... ASI bych to utáhl, ale řekl jsem si že koupím tu Octavii a když budou prachy, tak ji doplatím (leasing) příští rok a vemu něco jiného a když ne, tak mám relativně solidní káru a nemusím se nějak honit :o)

Jinak Jaguary jsou super káry, ve Skotsku jich jezdilo docela hodně a ať si říká kdo chce co chce - je to pěkný, elegantní, reprezentativní. Bohužel 500 000 a peníze na provoz bych neměl. Uvidím příští rok až skončím školu.

• « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  19:28

Howard: No dovol Jag patri k tomu nejspolehlivejsimu ve stari 6 let.. a kdepak mame Octavku............. -> no jo tady, na prodlouzenem už externe vydanem seznamu poruchovosti :-) stejně to není auto pro tebe, to je jen pro znalce a pro lidi co vědí co chtějí, spotřebky jsou pro masy... Já nevím jak můžete být odvažený z RSa, kolik to má koní ? 180 ? mohu se zeptat co tak posvátného na tomto zcela standardním výkonu je ? No jo aspoň zbydou dobré kousky od Jaga na mě.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  19:24

« Re:

klimatizaci neres, ona budu celkem dobre fungovat i bez tech babskych recech.... pro tvuj klid muzes v lete az zastavis nechat bezet vetrak na plny vykon ani minimaluzujes mnozstvi bakterii v okruhu. V zime na klima kasli a pouzivej ji normalne, pokud opet budes mit neodkladny pocit ji nejak vylepsit, tak staci kdyz si jednou za tyden pustis vetrani predniho okna, to se spusti klima i kdyby bylo -10°C. Jinak to neres.
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.03  17:12

« Bez nadpisu

Mam krom jineho 1 skromnou otazku: Jak velka sranda je predelani mechanicke klimatizace na Climatronic. Zajima mne to jen hypoteticky. Pak bych mel dalsi debilni otazky ke klimatizaci obecne: 1) U digitalni klimy se pise, ze by se mela 1x za mesic na par minut nechat projet na plny vykon. Fajn to je pekne. Ale protoze klima ma topici a chladici ucinek, plnym vykonem je mysleno chlazeni nebo topeni ? 2) V chytre knizce je napsano, ze klima je funkcni pri teplotach nad 5° C, jak pak mam klimu spoustet 1 x za mesic na plny kotel, kdyz v nasledujicich mesicich asi teplota nad 5° asi nepujde. Tyka se toto doporuceni vubec mechanicke klimy ? Diky, jsem v tom absolutni laik.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  16:37

« Re: Re:

Čti pozorněji. Já o tom nepsal.
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:38

« Bez nadpisu

Octavianskem hnoji.
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:36

« Bez nadpisu

Tenhleten zpusob psani prispevku za sebou na MC je celkem fajn, kdyz clovek chce vedet, kdo naposled reagoval. Na druhou stranu se pak v tom HNOJI ztrati celkem rozumne rozhodovani 1.6 74 kW x 1.9 TDI 66 kW
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 29.10.03  14:29

to ace2: 0,75M (RS). A na staryho Jaga ti kaslu, ja potrebuju auto, ktere jezdi ;o) Co se spojleru apod. tyka, v tom ja nejedu.

A na to, ze automaty predci ve vsech smerech manualy jeste chvilku zapomen (nebo alespon za prijatelnou cenu).

Ono ja jsem uz ze zasady proti automatum (at uz jakkoliv dobrym) - mam pri nich pocit, ze auto ridi nekdo jiny nez ja ;o)

• « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:11

:) nesmíš to vidět tak negativisticky. Kolik si dal jestli to není tajný, nebo řádově za Octávku ? Ptám se, protože Jaguar řady XJ koupíš za 500 tis v excelentním stavu 4 roky starého a i tam není automat k zahození :-) Jistě, nežeře 5 litru nafty a neexistují na něj spojlery bla bla bla... no fakt se ani nedohodneme. Mě šlo jenom o to abych rozvedl diskusi o tom, že moderní automaty dnes již ve všem předčí manuální převodovky. No nic, pádím ke slovenským bratrům, pokud je někdo z Bratislavy tak ať se mi hlasí na +420602780573 budu v SAS Radisson Carlton, provedeme případný československý útok na Bratislavu :)
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 29.10.03  14:00

to ace2: Vis co, tak mi dej 2 melcky a ja si toho medu teda koupim. A pak s tebou mozna i budu souhlasit, ze automat je lepsi nez manual, uvidime. Do te doby se asi nedomluvime.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  13:52

to ace2: musim pochvalit Mercedes, opravdu pekne vyreseno, jsou to takovy drobny detaily, ale potesi.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  13:46

« PS:

sorry za pravopis
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…