OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Hufuv RS traktor
STAVROS> No nechval dne před večerem. V RSku jsem jezdil poměrně dlouho na to, abych ho odhadl a nemůžu říct, že je některé s těchto 2 aut silnější. Fakt to chce vyzkoušet. Je jasné, že Oktávka bude rychlejší na Vmax a já zase nesrovnatelně jistější v zatáčkách. O tom nemusíme debatovat. Sprint je ale nejasný. Na jaře to určitě výjde. Na zimních mám problémy s trakcí. Ono je rozdíl mít 360NM při 2000 a 235 při 4000. Mé zimní 205/45 by zmizely v oblaku kouře a to nechci. -
"-- skrytý --" 06.11.03 12:42
« Koroze
Měl bych dotázek: jak je na tom Octavia s antikorozní úpravou? Že je pozink to vím, ale mám okolo víčka nádrže takový puchýřky (už jsem se o tom asi tady zmiňoval), vypadá to jak koroze (jako třeba u podběhu u blatníků apod), ale nejsem si jistej jestli to není jen taky blbě nastříkaný. Přijde mi že rez na 6 let starým autě je trochu divokej jev. Dá se to nějak poznat (kromě toho že to uloupnu šroubovákem :o)?
A pokud se někdo tak dalece vyzná - při případný opravě - zda stačí jen lokální oprava nebo je nutno nastříkat celý díl. (je to modrá metalíza). Dík