OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 12.11.03 10:47
« Re: Re:
to ace2: no jo no, priste uz nebudu skudlit :o))). Ne vazne - slo o porizovaci cenu, no nebejt to pojisteny, tak i ta oprava "pusinky" prijde na vic nez priplatek za ABS. Holt chybama se clovek uci, uprime - jsem rad ze se nikomu nic nestalo... -
"-- skrytý --" 12.11.03 09:27
« Bez nadpisu
to indomitable:
Problém asi bude najít servis, kde budeš vždy 100% spokojen. Kámoš v AutoCB kupoval jetou Octavii, něco tam nechal dělat a byl spokojenej. Tak nevím. Co jsem tak slyšel, tak slušný servis je v Žatci (cca 80-90km od Plzně). Já jsem to teď v pátek (jak odpoledne namoklo) v Plzni lehce neubrzdil (opravdu teda lehce), tak jsem auto dal do servisu, kde bylo koupený (Podbořany) - mám ojetinu. Uvidíme po opravě, snad to udělají dobře, působili solidním dojmem. (jedná se o výměnu světla, masky, nárazníku i s nalakováním), žádná stolice - dokonce i blatníky zůstaly netknutý :o)) Tak pak řeknu jak to udělali, resp. můžeš se podívat sám.
to all:
mě taky není moc jasný proč se standardně nemontujou kotouče. V čem je výhoda bubnů - je to levnější, resp. levnější údržba nebo tak? Já teda mám vzadu taky bubny, ale na brzdnej účinek si nestěžuju. Brzdí dost slušně (alespoň z těch rychlostí co s ní jezdím - na normální silnici cca 100, když je hodně pěkná silnice tak max. 120. Jediný co mi po pátku vadí je absence ABS. Nejsem extra zkušený řidič. V pátek jsem jel, koukal okolo a nevšimnul si že skočila červená, resp. všiml ale vcelku pozdě. Tak jsem více přišlápl brzdy a jak bylo namoknuto dostal jsem smyk. Než jsem si to uvědomil a povolil atd. tak nějakej čas uběhl. Uhnout nebylo kam (vlevo auta vpravo zábradlí), tak to dopadlo jak to dopadlo, naštěstí to byl jen lehký náraz, žádná pecka. Ale i tak... No asi nemá cenu to moc rozepisovat - jednoznačně moje chyba.Akorát je zajímavý, že nový Octavie mají ABS ve standardu a já ho nemám (1.6 74 kW GLX r.v. 97). Asi jsem skoro jedinej majitel co ho nemá. Směšný je, že ta oprava je dražší než příplatek za ABS (odhaduju ABS cca 20-30 tisíc) :o) Nebo snad někdo taky nemá ještě ABS? -
« Autorizované servisy
Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s autorizovanými servisy - při poslední servisní prohlídce jsem měl auto v Auto CB v Plzni, kde ho nejenom strašně vevnitř zašpinili, ale dokonce řekli, že je auto vpořádku, přestože jsem udal horší spouštění motoru - v dalším servisu pak na diagnostice objevili vasdné čidlo teploty chladící kapaliny a po opravě je auto v pořádku.
A druhá otázka - zná někdo dobrý autorizovaný servis v rozumné vzdálenosti od Plzně - tak do 100 kilometrů? -
Howard 11.11.03 10:23
« Tak konecne nejaka "zavada"
Pristi tyden jdu na 60tkm prohlidku a nedavno jsem si vsiml malickosti - pri nastupu ci vystupu z auta si obcas az nechutne vrzne zadek auta (pri jizde nevrza). Co to je? (Myslim, ze uz se to nekde probiralo, ale nenasel jsem to). V servisu to doufam bez problemu budou vedet, i kdyz... -
« chladící kapalina v oleji u Octavie TDi ?
Lidi mám jeden dotázek. Zdá se mi že mi ubývá voda respektive G12-ka z nádobky a možná uniká do olejové náplně. Jde to nějak poznat podle chemického rozboru? Dělá to vůbec někdo? Stalo se to už někomu? Musím říct že nepociťuji žádné změny ve výkonu motoru, startování apod. Nebo ta hladina vody v nádobce, bráno podle risek, tak kulminuje když je motor teplý a studený?