OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

13.11.03  18:11

« tommy

Brzdy u Octavie se tu už probíraly. Můj názor je ten, že s bubnama vzadu brzdí dobře a s kotoučema výborně, hlavně ten nástup je parádní. Jinak montovat standartně ABS je dle mě spíš horší, plno lidí jezdí tak, že se mu ABS za celej život ani nezapne, tak by měl mít tu možnost ušetřit na něm, zas na druhou stranu je ABS super věc a ještě lepší je uzávěrka diferenciálu!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  21:46

« Re: Bues je šulda

Hufe: a o eRku (a nemusí být o tom mým) tam žádná recenze néní, no to mě mrzí, tedy krucinál... a já se tak těšil. BTW na pročítání blbin nemám čas.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.03  21:19

« Bues je šulda

Nejlepší je recenze Oltcitu a Rapidu ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  20:15

« Re: www.AutoRecenze.cz

:o))))
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 12.11.03  19:35

« Re: www.AutoRecenze.cz

Zkus si uz dat pokoj!!! Upozornovat na tak tragicky server (celou svoji ideou) je dusevni porucha.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.03  18:50

« www.AutoRecenze.cz

Zkuste se mrknout zde, je toho tam celkem dost,
    postrehy majitelu vsech moznych aut... www.AutoRecenze.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  15:24

« Re: Re:

to ladao:
    Tak VW má trochu rozpoluplnou (hm, spíš hodně, konečně ale nikdo nás nenutí si od nich něco koupit) "politiku", každopádně (aspoň pro mě) ABS je dobrá věc, bohužel já jí nemám, i když si myslím že v autech třídy Octavie by měla být montována standardně. Na druhou stranu je nutno uznat, že Octavia se dělá od r. 96 (podotýkám že je to "nižší střední" třída či jak se to rozlišuje) a její konkurence byl(a) Megane, Xsara, Astra apod. a ne každý z nich má ABS standardně i dnes. Na druhou stranu řada i menších aut ano. (Bavíme se o situaci v ČR). Dnes už mají Octavie ABS standardně (aspoň myslím, možná úplně yákladní verze ne). Jinak že se tam montují bubny - upozorňuji že skutečně nejsem automobilový přeborník, je to jen můj názor a klidně uznám že se pletu - párkrát jsem si zkusil s Oktávkou (r.v. 97, bubny, bez ABS) zastavit na letišti (sám, bez nákladu) a přišli mi ty brzdy dost slušný. Teď se nebavím o situaci ABS/bez ABS ale brzdný účinek. Spíš by chtělo aby se k tomu vyjádřil někdo kdo jezdí hodně naloženej nebo nějaké testy.

A ještě pokud se nepletu - Octavie s kotoučema vzadu mají oproti bubnovým verzím i zvětšené kotouče vpředu...

• « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  13:51

Mitsi: no jo, ale když my se bavíme o škodovkách. a tam je ABS i u Fabie 1,2 s bubnama. to:tommy78
    O těch brzdách tu bylo diskutováno mnohokrát, a jen pro dokreslení účinnosti brzd a zájmy výrobce pod pláštíkem bezpečnosti si přečti tohle. Octavia TDI 66 Combi má v zádu bubny(jak tomcat správně podotknul) tedy se předpokládá, že se v ní bude vozit více nákladu a tedy bude celkově těžší než Fabia HB 1,4 74 která je lehčí a má v zádu standartně kotouče :-) takže ?? otázka zní...??? asi tak, co brzdí lépe ??? odpovězte si sami... asi tak...Nepředpokládám, že někdo bude považovat Fabku 1,4 74 za takové závodní auto, aby nutně potřebovalo kotouče i v zádu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  12:45

To ladao: ABS na autech s bubny vzadu obvykle není "plnohodnotně čtyřkanálový", ale i kdyby byl, reakční doba bubnových brzd na změny tlaku v přívodním potrubí je nesrovnatelně delší (tj. pomalejší reakce), tudíž to celé pak hůře funguje. Právě proto se u aut s "plnohodnotně čtyřkanálovým ABS" používají vzadu kotouče, nikoliv proto, že by ty bubny vzadu snad celkově hůře brzdily. Naopak s bubny vzadu podstatně lépe brzdí ruční brzda, proto někteří výrobci používají kombinace (samozřejmě vzadu) "venku kotouč na provozní brzdu", "uvnitř buben na ruční brzdu".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  12:24

to ladao:
    no nic, oni se tu prolinaj trosku "dve" diskuse
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  12:16

Chlapi nechcu vám do toho kecat, ale co má ABS společného s tím jestli mám na autě bubny, nebo kotouče ? ABS spolehlivě funguje s oběma :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 12.11.03  12:06

« Re: Tak konecne nejaka

To Howard: S tou ruční brzdou jsem to myslel tak: Většina aut má vzadu klikovou nápravu (jestli jsem se dobře vyjádřil) a tudíž když měníš výšku vozu (nasedáš - vysedáš) tak se ti jednak minimáně mění rozchod a jednak se mění úhel nápravy vůči vozovce. Ale protože máš zabrzděno, tak to kolo nechce dovolit. A když máš zabrděno málo, nebo špatně seřízené brzdy tak si to holt v ten okamžik kdy se kolo pootáčí vůči nápravě, trochu vrzne.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 12.11.03  11:54

to ace2: Ale vzdyt ja neknucim :o) Nijak zvlast me to netankuje (vrzne si jen obcas a za jizdy nikdy), jen me zajimalo, cim to muze byt. Jsu zkratka zvedavy. Auto jde v utery stejne na 60ku prohlidku, takze to kluci vezmou v jednom.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  11:46

jsou to péra :-) nastříkej je olejem, respektivě nějakým olejem ve spreji, udělej to hned teď kup to za pák korun a hned postříkej důkladně celá péra od uchycení k uchycení, pak poreferuj a nekňuč pořád...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 12.11.03  11:39

to mfilip: Ale ja mam kotouce :(
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  11:26

u skodovek tak rado vrzne prasatko v bubnech, kdyz se povoli pedal.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  11:22

jo a vrzalo to jen když byla zima.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  11:22

Hele a nemůže to skřípání bejt pérama ? Jestli mě pamět něklame kdysi se řešil u Fabii tento vrzací problém a zjistilo, že stačí namazat péra.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  11:13

to Howard: muze to byt asi tisic veci, unava materialu atd., v servisu reknou vic
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 12.11.03  11:02

to andree_cz: Ale proc by mely trit desticky o kotouce, kdyz auto stoji na rovine a ja z nej jen vystupuju? Na sikme plose bych to pochopil, ale takhle...

Zkratka obcas kdyz vystupuju, tak si auto vrzne (bez meho svoleni :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…