OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« to HUF
Nevim ted, ktery auto myslis - ze znas, asi teda tu 306ku ;-).
S pazoutkem mam uz nejaky zkusenosti, tak si myslim, ze se * zase tak nebude. Navic je to ze Svajcu s kompletni servisni historii a po prvnim majiteli. Dokonce ma zapsany v technicaku 17" kole s 22 mm podlozkama :)). Uvidime :), jsem na to kazdopadne zvedavej :). -
« to HUF - II. dil :)
Jeste nez se chytnes posledni vety v prvnim odstavci "Proste diesel." .. Mel jsem na mysli to, ze auto je celkove bez duse a je to proste maly, relativne rychly auto. Ale nema to sportovniho ducha a dusi jako takovou. S dieselem to nema az tak co delat, i kdyz cloveku chybi zvuk vytocenyho motoru nebo piskot turb u benzinu :). O ekonomice provozu neni sporu, v tom jasne vedes :). -
« to HUF
Jasne :). Ja o RSu premyslel taky, ale musel bych to leasnout a pomerne dost draho. Navic jsem v tom jel. Nerikam, ze to jede spatne, spis naopak. Tahne to jak krava, podvozek taky docela ujde, ale chybi tomu .. ten .. feel :). Prijde mi to bez duse. Proste diesel.
A ad bouracka - z predsudku o bourackach jsem vyrostl, nebo alespon do te miry, ze jsem schopen jednu takovou koupit. Kluci (kamaradi), co to vozi, nekupujou vraky a davaji na opraveny auto zaruku. Videl jsem crashlej M Roadster, vypadal desive a nakonec si s nim kamos uzil spoustu srandy, nez ho prodal (kupoval byt). A dodneska to auto bez nejmensich problemu jezdi.
Auto jsem v patek videl, vyfotil si ho (link nize) a fakt je to tukly lehounce. Haubna, celo, blatnik. Ani chladic se nebude muset menit, motor neni hnutej, je to plne pojizdny. Tak proc ne .. :).
Fotky jsou na:
[odkaz] :) -
« to ES
RSko je za hubičku a vůbec mě finančně neomezuje. Na to student HUF hraje ;o)
ATX Cimbu nechválil a já ho stejně testnul. Byl na požádání v ceně auta ;o) Nedělám si iluze, že to sám pan Janda vyvýjí. Dělá ale jen škodovku a to je pro mně oproti GX, ABC a xyz či co rozhodně +.
A co Ty? Nechci rejt, ale kupovat takovou bouranou francouzskou potvoru? Proč proboha? Kdybych někdy nedej bože auto naboural a bylo to víc, než povrchové, tak jde pryč. -
« Re: Tempomat
Jakmile byď jen lehce klepneš nohou po spojkovém nebo brzdovém pedálu funkce tempomatu se dočasně vypne. Pokud chceš aby znova auto jelo předem nastavenou konstantní rychlostí, tak pouze posuneš posuvkík směrem k res a auto zase pojede původně nastavenou konstantní rychlostí. -
« Re: to andree_cz
vitej do klubu, taky jsem se ve svych 20ti jeden peknej patecek kochal pohledem na Petrov zality sluncem a najednou predemnou stala snura aut. Hup na brzdy (bez abs). Odbrzdil jsem az po narazu... ouch... auto jelo jako sane a nereagovalo na rizeni. S abs prolitnes i zatacku v pohode... -
"-- skrytý --" 13.11.03 23:04
« to andree_cz
No já si taky myslím, že to i s bubnama brzdí slušně.
S ABS - to je otázka: já to řeknu takhle - když jsem zjistil že to nedobrzdím (koukal jsem okolo, žádný lepení se někomu na kufr), lekl jsem se a šlápl na brzdy. Bylo takový to "polonamrznuto" a dostal jsem smyk (rovná silnice). Chvilku to trvalo než jsem odbrzdil atd... prostě jsem to nedobrzdil. Chyběl mi odhadem 1-2 metry. Žádný těžký náraz.
Je fakt že jsem se měl věnovat řízení, to je první věc, prostě moje chyba, ale druhá - nejsem žádný ostřílený profík - jak jsem se lekl, tak jsem zabrzdil moc. Já si myslím že s ABS bych to v tomhle případě ubrzdil. Úplně detailně si to nepamatuju, ale jel jsem pěknej kus jak sáně než jsem odbrzdil.
Auto je pojištěný, takže platím jen spoluúčast a pokutu, ale nebýt pojištěný, tak tenhle opravdu "ťukanec" mě přišel na pomalu dvojnásobnou cenu než je pořizovací cena ABS.
Je fakt že to opravujou prostou výměnou dílů, auto hnutý není, takže žádná stolice, dokonce i blatníky jsou OK, ale výměna poškozených dílů + lakování je dost drahá. Na druhou stranu nebejt to pojištěný, tak si to opravím podstatně levněji sám...
Jen jsem prostě chtěl říct, že ta pořizovací cena ABS ve srovnání s opravou poškozeného vozidla není nijak závratná.
Teď nechci rozvířit diskusi + a - ABS atd., prostě z mýho hlediska - auto bez ABS příště nekoupím.
Podle mě když není hnutá kastle tak není o čem diskutovat. Když se to udělá dobře, tak se to nepozná. Já jsem teď taky lehce "havaroval" (nedobrzdil na křižovatce): blatníky OK, airbagy OK, prasklej plast nárazníku, rozbitý světlo (ale žárovka v něm v pohodě přežila :o)), v servisu vymění i kapotu (i když podle mě jí nic není), nosník zámku kapoty je velmi lehce ohnutej. Tak se to vymění a příp. nastříká. Přece když se to udělá dobře, tak je to OK a není důvod to auto měnit.
Auto po těžký havárce bych nekoupil (pokud bych to poznal), ale po lehký havárii je to OK. Teda dle mého názoru :o)