OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 07.04.05 09:26
« auta
kaslite uz na tie utoky, kto ma ake auto. skodovka uz fakt nie je lacna znacka, O.II v lepsej vybave uz stoji castokrat viac ako podobne vybavena M6 alebo aj Avensis. Keby bolo jedine dobre auto, tak jazdime vsetci iba na tom jednom aute, lenze kazdy z nas ma svoje priority a tak to ma byt.
takisto ako sa neda vyrobit univerzalna a "cenovo dostupna" sedacka, ktora sa bude hodit vsetkym, ked kazdy z nas inu anatomiu, vzdy je to kompromis a tak si musime vybrat.
inak na O.I mi asi najviac vadila ta zakladna modra farba co som na nej mal :-) inak som bol spokojny, bol to celkom slusny hltac kilometrov, za rok som na nej najazdil 60.000 km a bol som uplne v pohode. jedinu slabost co som objavil, ze jej nerobilo dobre brzdenie na dialnici, musel som kvoli tomu menit kotuce v 40.000km. -
"-- skrytý --" 07.04.05 08:59
« Re: Re: Re: Re: Posez
spitfire: Aby to nevypadalo, že vždy a za všech okolností úto?ím na milovníky Oktávek - nejhorší zážitek za volantem na dlouhé trase mám z Mercedesu p?edchozí E-?kové ?ady!
PS: Opela Kadetta rad?ji už v?bec nezmi?uji, pon?vadž ho ani p?i nejlepší v?li prost? nemohu považovat za auto... -
spitfire 07.04.05 08:04
« Re: Re: Re: Posez
to Brázdi?: D?kuji za projevený zájem o moje IQ, nicmén? nechápu (asi práv? díky jeho nízké úrovni), jak inteligence souvisí se zádama.
Až si n?kdy vyd?lám na Avensise (btw kolik si myslíš, p?i Tvém nebety?ném IQ a p?i tvých užasných znalostech automobilového trhu, že stojí OII 2.0 TDI Elegance s n?jakou tou výbavou navrch?), svezu se v n?m t?eba 2.000 km a v lepším p?ípad? budou moje záda stejn? v naprostý pohod?, jako jsou v Oktávce.
Jinak mi dovol pokus ukon?it tuhle diskusi na *. Já proti Avensisu v?bec nic nemám s výjimkou designu, který mi n?jak nesedí. Jenom po?ád n?jak nechápu, pro?, když už jsi spokojenej se svym autem, musíš kv?li tomu han?t ty ostatní. Prost? pochop, že jsou lidi, který jsou se svejma Oktávkama spokojený a není to kv?li tomu, že jsou to socky s nízkým IQ, ale prost? proto, že jim ty auta sloužej k naprostý spokojenosti. Co ty na to? -
« Re: Re: Posez
To spitfire: S tebou nemá cenu o n??em diskutovat, protože to nemáš v hlav? O.K., ale jen tak pro tv?j klid, Avensis je první auto, se kterým nemám problém ujet vzdálenost p?esahující 1000km bez bolesti zad. Mile m? to v lét? p?ekvapilo. P?ál bych ti n?kdy cestu na delší vzdálenost v tomto aut?, ale s tvým IQ si na takové auto asi nikdy nevyd?láš, tak snad t? v n?m alespo? n?kdy n?kdo proveze. -
"-- skrytý --" 06.04.05 09:37
« Re: Re: Posez
Já hodnotím auto p?edevším podle toho, jak se cítím po absolvování dlouhé trasy: onehdy jsem byl vykázán v Oct01 dozadu, protože ze ?ty?ech chlap? na palub? jsem m?l nejkratší nohy a jako jediný jsem se vešel za ?idi?e. Na tu cestu do Ženevy a zp?t nikdy nezapomenu! A to jsem ji p?vodn? jezdíval i se Š120!!!
Další ze "silných zážitk?": cca polovi?ní vzdálenost (Budapeš?) za volantem Oct01...
PS: Chci v??it, že Oct02 je úpln? jiné auto. Alespo? mi to tak p?ipadalo b?hem n?kolika projížd?k s r?znými variantami Oct02, žádná z nich (t?ch projížd?k) ovšem nep?esáhla n?kolik desítek km. Až budu mít p?íležitost absolvovat delší trasu, ur?it? se pod?lím o své dojmy. -
"-- skrytý --" 06.04.05 07:44
« Re: Posez
Já mám také problémy s páte?í a dokto?i mi práv? doporu?ili jen kolmý posez ... P?edtím jsem v aut? tém?? ležel. Te? jezdím velmi vzp?ímen? a bederní op?rku mám na doraz do p?edu a m?žu zodpov?dn? ?íct že mi to pomohlo. Místo vzadu v Octávce je již 1000x probráno a nemám k n?mu výhrady (je to pro d?ti a tchýni). Dle info na tom bude O2 lépe ale není to parametr, který m? zajímá (spíše kvituji lepší cirkulaci vzduchu - další výdechy klimy vzadu). -
« Posez
Jen bych ve stru?nosti dodal, že se již pár let lé?ím s páte?í a cesta na Slovensko v Oktávce na zadních sedadlech byla zatím tou nejhorší cestou co jsem kdy zažil a to práv? kv?li p?íliš kolmému posezu a nezachránilo to ani n?kolik p?estávek po cest?.
To spitfire: óóó jak jsi mocný >:D Každopádn? si ten závod vyhrál. Vít?zné v?nce jsem ti již objednal a p?ijdou ti každým dnem na tvou adresu :D -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První vá
Mitsi: O to mi prave jde! Sklon sedak-operadlo vzadu mi diky vzprimene pozici nenavozuje bolesti bederni patere, coz se o mistech vpredu rici neda. Hold kazdemu vyhovuje neco jineho a ja jsem asi v mensine... . Co kazdopadne nesnasim, kdyz nekdo sedi v aute jako v bordelu, zejmena je-li ten nekdo ridic, ale to uz je zde probrana vec. -
"-- skrytý --" 05.04.05 10:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První vážná
Ale v?bec nejhorší je ta siln? postavená pozice op?radla zadních seda?ek, která ?lov?ka odsuzuje do polohy skr?ence. Opravdu se v tom cestovat na dlouhé vzdálenosti nedá, a to i když budu vzadu sed?t úpln? sám!
PS: Ve fávu to skute?n? bylo o dost lepší... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První vážná záva
SirAnton: Jo jo. Tlacit kolenama ridice muze jen idiot, ja sedim tak, ze mam kolena mimo operadlo. S tim mistem v octavii a felicii souhlasim, az na to, ze felicie ma vpredu nechutne kratkej sedak. Jeste dodam, ze nejsem schopen jet jako ridic v octavii bez tempomatu po dalnici dele jak hodinu (s nadsazkou). -
modus ponens 05.04.05 09:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První vážná závada p
andree_cz: tak to si stastny clovek. ;-) Ja vydrzim tiez vselico, ale poviem Ti, ze ma dost rozculovalo, ked som viezol vzadu dvoch normalne vysokych chalanov (povedzme tych 180cm) a celu cestu som citil, ako sa ten za mnou hmyri a kolenami mi tlaci do sedadla az chrbta. Ako prijemnu masaz by som to bral snad len od peknej holky snaziacej sa mi nieco naznacit. ;-)
Moja skusenost s O1. Isli sme 4 z BA do Mnichova. Cesta tak na 5-6 hodin. Sedel som na strane s kamosom, ktory meria okolo 160cm (ja mam nieco pod 2m). Vzadu som sa tlacil (nic moc cesta, nohy mi od zaaretovanej polohy doslova trpli) a vpredu tomu nebolo inak, pretoze kamos nemal vzadu miesto na nohy, ked som si chcel dat sedadlo pohodlnejsie dozadu. Mozno to znie neuveritelne, ale vo Felicii sa ten isty kamos sediaci za mnou tolko netlacil. :? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První vážná závada po uj
Opravdu moc nerozumim vecnym tematum jako je misto na sezeni vzadu. Jeste jsem nejel v aute u ktereho by mne sezeni vzdadu vyvolavalo nejake abnormalni cestovni problemy a to povazte mam za sebou nekolik cest do zahranici v Octavii 1.generace. Pokud nejedou vice jak 4 cestujici pak nemuze vadit ani nedostatek mista pro kolena. Naopak mam spise problemy s posezem za volantem a u spolujezdce- hlavne u aut od VW v nizsi stredni tride.... . Mam 180cm/70kg -
modus ponens 05.04.05 08:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První vážná závada po ujetí
No, tusim si pojdem do tej O II sadnut. ;-) Ked som vyberal auto, miesto vzadu bol jeden z dolezitych atributov. Uz oproti M6 je Avensis citelne lepsi. Viac miesta bolo snad len v Mondeu a Superbe, pricom Superb tazil z kratsej drahy sedadla vodica (napriek mensiemu vencu volantu oproti Avensisu som mal za volantom menej miesta). Mondeo bola najvacisa mnou testovana "krava", ale nechal som sa od neho odhovorit. -
spitfire 05.04.05 08:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První vážná závada po ujetí 5tis
to Brázdi?: S tím p?edjetím to bylo trochu jinak. Jel jsem piánko 140 s tempomatem, Avensise jsem pomalu dojel a když jsem byl vedle n?j, borec za?al zrychlovat.
Co se tý?e místa a pohodlí vzadu je na tom sou?asnej Avensis trochu líp, než O II, ale rozdíl není n?jak d?sivý. Jel jsem s tim párkrát taxíkem, nebylo to zlý, ale zase nic, kv?li ?emu by ?lov?k musel v porovnání t?eba s O II slintat.
moj ujo tiez skoro lezi ked soferuje, ja mam zasa sedadlo dost kolmo.
v citroene by som si sedadlo posunul aj este troska dalej dozadu, ale potom nedociahnem na volant, e-klassa (alebo aj espero napriklad) ma zasa utopene pedale, takze na volant dociahnem.
inak pre mna boli najlepsie sedacky v akych som jazdil tie v tatre 613, ale po min.tyzdnovej jazde v bmw740 musim uznat ze priplatkove luxusne sedadla tohoto auta su uplne dokonale.