OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.03  13:24

« Re: to mfilip

aha, no ja ji nemam u sebe, tak jsem to nemohl skouknout jestli to tam je. Je fakt ze je tam popsana hlavne 1.6 74 kW (coz mam ja). No nic, snaha byla, dilo se nezdarilo :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  13:03

Tak samozrejme, tu knihu mam a je celkem naprd. Nic o turbu, klimatizaci, skrtici klapka jen tak na okraj, spousta univerzalnich kecu. Problem je, ze je dost obecna pro vsechny motorizace Octavie, ale pro konkretni typ az tak dobra neni. Na Bravu byla rozhodne pouzitelnejsi, je to asi ti ze pouzite motory v Brave byly asi vice unifikovane. V Jak na to je popsan starter pro 1.6 a ten nad sebou zadnou konsoli s konektory podle obrazku nema a mel by jit v pohode vyndat. Urcite je na to nejaky figl, ja jsem jen na nej neprisel. V knizce je urcite rada veci, ktere mi muzou v budoucnu pomoct.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  12:54

Některý z těhle titulů byly přeloženy z angličtiny, takhle jsem si koupil kdysi knihu na favo, a nebylo to to pravý ořechový.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.03  11:18

« Re: Re:

To mfilip: Opravu nevim, do toho jsem nikdy nelezl, resp. nikdo z meho okoli dosud nemel se starterem u Oktavky zadny problem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.03  11:04

« to mfilip

jestli můžu poradit: Prodává se v BENu knížka "Jak na to? - Škoda Octavia" nebo tak nějak. Je v ní vcelku slušně popsán postup montáží, seřízení apod. jednotlivých částí. Když potřebuju něco "opravit" tak do ní mrknu, hodně to ušetří čas. Stojí asi 600Kč, ale než 2 hodiny přemýšlet "jakpak na to???" tak se to docela šikne.

Těch knížek o Octáviích je tam myslím více, ale většinou je to jen takový "popis", ne návod k opravám, ta co mám na mysly je hnědá, formát A3 a je na ní vyfocená modrá Octavie.

• « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  09:57

mitsi: to je dlouha historie, potreboval jsem se dostat ke starteru, a tak jsem baterii vyndal a prilezitostne nabil. Apropo nevis jak odsroubuju ten vrchni sroub u starteru, kterym je prisriubovan k bloku ? Takova konzola s konektory mi brani v pristupu a nevim jak se tam dostat.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  09:04

« Re: to Huf

no zatim maj problem s elektrikou, takze to zase tak v pohode neni
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.03  20:52

andree_cz: a kdo jim takovou fabku homologuje? Předpokládám, že se opět jedná o "ťúningové" fušery a diletanty, protože homologace stojí pěkné peníze a nikdo by jim tohle neschválil, protože na to fabka není stavěná. Takže zase někde mžou peníze kolem huby... Parchanti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.03  20:50

« Re: Nova oktavka

Přijde na trh v květnu, ale bude se vyrábět současně ještě se starou (nechápu proč, jestli u té starší drasticky sníží cenu, tak možná to má smysl, ale...).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.03  19:53

« Re: to Mitsi

To andree_cz: "Jsem ten, kdo vnáší světlo do temnoty automobilistických mýtů a pověr". Ale teď vážně: Rozhodně nejsem automechanik, byť mýma rukama (a hodně jsem se přitom zašpinil!) prošly desítky vozů. Na druhé straně jsem člověk, kterému žádný dealer neodmítne zapůjčit vůz ke svezení, a to se už mnoho roků ani nesnažím tvářit jako potenciální kupec. Do r. 1996 jsem jel prakticky se vším, co bylo na evropském trhu k mání (kromě úplných exkluzivit), ale jezdil jsem i s řadou Amerik, a to dokonce přímo v USA. Stačí?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.03  18:47

« Re: Nova oktavka

Co jsem v létě viděl nějaký fotky, tak velký zklamání- z boku to vypadalo jako Superb a celkově jako auto bez nápadu, něco jako novej golf(nevím jak VW takový auto může dát na trh, ikdyž na tourana to s nechutností nemá)
  • 00 Reagovat !

foto

26.11.03  18:44

« to Mitsi

Co, že jseš za člověka? Prostě, že musíš být BIG BOSS, když tady řešíš každýmu jeho problémy s autem, nehledě na jeho typu. Jseš automechanik?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.03  18:36

jedna firma, nevím teď její jméno se specializuje na montování 1.8T do Fábíí, takže no problem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.03  16:47

To mfilip: Pokud je vse OK, nemusi se v souvislosti s odpojenim baterky stat vubec nic, obzvlaste pak ne u Skodovek (nemaji zrovna sofistikovane ECU...). Ale pro jistotu je lepsi v techto pripadech vzdy pripojovat paralelne nahradni zdroj napeti (o proud v podstate nejde). Jenom dotaz z me strany: Proc vlastne nabijet baterku? Bud je dobra a pak ji neni treba nabijet, nebo neni dobra a pak je zase nutno ji co nejdrive vymenit, coz ovsem nastava jednou za par let! A jestlize jsem uz zapomel neco vypnout (jsou auta, u nichz se to nemuze stat, ponevadz po vytazeni klicku ze zapalovaci skrinky je vse bez proudu - samozrejme krome alarmu) a baterku tim vybil, pak "to prece jisti" startovaci kabely (i kdyz ani jejich pouziti neni uplne bez rizika) a dobiti aku pri jizde.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 26.11.03  13:10

« Nova oktavka

to wolf33: No nerekl bych, ze je Octavka nejlepsi auto na trhu (hlavne ne dnes) a s tim pomerem cena X vykon uz to taky neni tak ruzove, jak to byvavalo. Presto se taky uz tesim na jejiho nastupce a jestli bude stat za to (jakoze Kulhanek neco koktal, ze novy Golf pro ni nebude konkurent), tak bych do ni urcite sel.

Ono co ji nahrava je krome patriotismu i cena a dostupnost oprav, nahradnich dilu a moznosti vyzkousenych uprav diky vw motorum.

Vi nekdo, kdy by se konecne mela objevit? A jeji fotecky by se asi zatim nenasly, co? Uz ji preci davno musi testovat.

• « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 26.11.03  12:57

« Re: to Howard

to Huf: Jooo, takovy podvozek bych si dal hnedka libit. Dokonce jsem po koupi auta o necem podobnem uvazoval, ale cena by byla hodne pres 100 litru a vysledek nejasny, tak jsem na to radeji rychle zapomnel.

Jinak s tim snenim jsem to myslel tak, ze kdyby i Octavka mela upraveny podvozek, tak by jeji sila motoru (plus rozsah otacek) predcily "obratnost" ci jak bych to nazval Fabie i v zatackach.

A Fabii samozrejme v rally drzim pesti, i kdyz nepopiram zklamani z letosniho rocniku.

• 00 Reagovat !

foto

26.11.03  11:14

« oktavka

zdravim
    oktavka je dle meho soudu nejlepsi auto na trhu... za malo penez hodne auto a k tomu velice dobreho...
    mam sice passata ale az bude octavia II tak do ni jdu nebot jsem patriot...
    co me velice nasira je ale koncernova politika VW
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.03  11:13

« to Howard

No já nesním. Až bude Fabka závodit pár let, rád je srovnám. Tos hochu šlápl trošku vedle.

A vůbec, mně to může být fuk. Stejně je to celé trošku složitější a možná by ses i divil, k čemu bychom v úvahách o podvozcích, převisech a podobně dospěli. Pokud jsi se svým sériovým, který mně kdysi pěkně vystrašil, spokojený, je to jen dobře.

BTW, podle mně je jediné správné řešení pro každodení provoz plně za jízdy elektrobický stavitelný podvozek. Jak výškově, tak tuhostně. Víš, o co jde?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.03  10:31

« Re: DOTAZ ? NEJDE MI ZASUVKA ZAPALOVACE

Pravděpodobně máš na dveřích řidiče zablokováno ovládání oken cestujícími vzadu , a ono je to spojeno i s tím zapalovačem...dej vědět !
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.03  10:15

No to mne poser, kvuli posraneho odpojeni baterky, je RJ v nouzovem rezimu. Tzn. ze pokazde kdyz budu chtit baterku vyndat kvuli nabijeni, tak abych se bal, ze se auto zase posere.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…