OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.11.03  20:05

« Re: Tohle mě zajímá - nová diskuse

rbaron> samozrejme brzdy kazdeho auta maju vyssi vykon ako motor, ale naco im pracu stazovat? niekedy je kazdy meter drahy (doslovne)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.03  18:45

našrot: Takový blbosti nehodlám vůbec řešit. Jestli ti brzdová soustava s přehledem nedokáže přetáhnout motor, klesající z otáček, tak radši nevyjížděj na silnici, prosím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.03  18:08

Tak jsem přečetl se zájmem vaše příspěvky, no já bych souhlasil s našrotem (no nejenom teda s ním), to co napsal dost logicky zdůvodnil, včetně názoru na tu kazetu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.03  16:45

Takže k "nepochopitelnému vyšlapování spojky": je sice hezké, že přetlačování je cítit až na volnoběh (což je dáno nastavením ŘJ), ale trošku zásadnější problém je v setrvačnosti motoru a přenášením těchto setrvačných sil dál na auto - zkuste si někdy změřit, jak dlouho trvá motoru, než se dostane z nějakých otáček na volnoběh, pak si zjistěte, jaké rychlosti ty otáčky odpovídají a za jak dlouho z té rychlosti zabrzdíte (dejme tomu při zpomalení 0,9g, když to bude slušná silnice a pneumatiky) a pak zjistíte, že se vlastně s tím motorem přes spojku přetlačujete celou dobu akutního brzdění...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.11.03  12:18

ace mas pravdu, je to o predajnej politike vyrobcov. takze to nieje nepochopitelne...
    ked mam nejaky rozpocet na male auto, a mam este extra 50tisic, tak si radsej priplatim za automaticku klimu a bocne airbagy, a nie automat...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.03  22:50

kostey: Už jsem ti chtěl vynadat :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.03  22:39

« Re: Climatronic - servisne menu

"snížení otáček ventilátoru" + "snížení teploty" + "ECON"
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 29.11.03  22:25

SORRY - To sem nepsal já, nechal jsem se přihlášenej a muj spolubydlící si hrál... Sorry
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 29.11.03  22:22

Me takove nesmysly ktere se tykaji aut wubec nezajimaji.... ty umis radit myslis ze jsi machr....nebo co... ja umim pri tom kroutit volantem...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.03  22:13

Howard: Já taky rád řadím, když se jedu protáhnout po venkovských točitých silničkách, kde nikdo moc nejezdí. Ale většinu provozu to taková idylka není, na dlouhých cestách si vždycky po automatu postesknu a když někde popojíždím v koloně a postopadesátý dupu na spojku, tak bych ho bral všema deseti.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.03  21:17

kolik si najezdil s automatem ?
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 29.11.03  20:57

to ace2: Myslim, ze nejde jen o vyrobni cenu. Neni nahodou automat nachylnejsi k opravam a samotne opravy drazsi nez u manualu?

A jak uz jsme se jednou bavili, ne kazdy by ho chtel (ja rozhodne ne!!! :)

• « 00 Reagovat !

foto

29.11.03  20:13

právě v autech do města je manuál tím největší nesmyslem. Cena je irelevantní, nejhloupější automat má výrobní cenu jen kosmeticky vyšší než manuál. Je to o prodejní politice výrobců.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.03  18:47

Ale jo, já tu spojku taky vyšlápnu, ale narozdíl od brzdového pedálu, kterému je třeba se věnovat naplno a s velkým citem, spojka tolik pozornosti prostě nepotřebuje. A motor začne přetlačovat až na volnoběžných otáčkách, to už ji mám taky dávno vyšlápnutou. Zase jste to totiž maličko překroutili do stylu, že nevyšlápnu spojku vůbec, ale tak to přece není. A hlavně, asi se jedná o auto s ABS a to u mě nehrozí, přece jenom to začali montovat sériově od 84. roku a já mám 81, kde to bylo jenom jako option :o) Stejně jdu na příště na 90% do automatu a spojku už řešit nebudu. ABS jsem za ty kilometry, co jsem najel (asi tak kolem 100 tisíc) nikdy nepotřeboval a to myslím naprosto vážně, jezdil jsem v autech s ním i bez něho a nechybí mi.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 29.11.03  18:43

ja si myslim, ze manualna prevodovka ma svoj vyznam v malych mestskych automobiloch, kvoli cenovej uspore. porovnaj si cenu maleho auta s automatom a manualom.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.03  17:19

ke všemu, pokud se brzdí bez toho třetí pedálu a zablokuješ kola, pro auto je to totéž jako zastavení bez spojky, tedy více jak vysoce riskuješ zhasnutí motoru a tím i ztrátu všech posilovačů, což je přinejmenším velmi nepříjemné. Na kluzkém povrchu, typicky na sněhu/ledu se to může stát ještě snadněji než na suchém asfaltu. Takže když už má v dnešní době ještě někdo pro mě nepochopitelně manuální převodovku, tak ať brzdí se spojkou. No a samozřejmě jak bylo podotknuto, motor se ještě před eventuálním zhasnutím bude snažit auto tlačit, což je ještě horší pokud je auto se vstřikováním kde si to plyn těsně před zhanutím ještě přidá a vůbec nejhorší je to u dieselu, kde síla motoru je větší než síla pro chcípnutí, tedy je motor jen velmi obtížně chcípnutelné a auto bude pořád pokračovat v jízdě vpřed... BTW si to stačí vyzkoušet s a bez na stejném místě za stejných podmínek.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.03  09:48

« Re: DOTAZ ? NEJDE MI ZASUVKA ZAPALOVACE

Dekuju za radu , opravdu to bylo ono . :-))
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 29.11.03  01:21

Ja si nemyslim ze mas kopec casu. pokial ides na 5tke nejakych 80-90km/h, to mas okolo 2000ot, skocis na brzdu - ak mas ABS, tak uz o cca 700otacok zacne tlacit motor, t.j. ak znizis rychlost o cca 30km/h uz ti na kolesa tlaci motor a znizuje sa ucinok brzdenia. vela casu to nieje.
    pokial nemas abs a zablokujes kolesa, motor zhasne ihned, zlaknes sa, pustis brzdu a pri nasledovnom brzdeni uz tlak v sustave moze byt nizsi a teda nevyuzivas vsetky moznosti brzdnej sustavy. a ked teraz zacnes panicky pumpovat, po 2-3 zabrzdeniach to nemusi brzdit vobec... (neber to osobne, takto sa ale moze zachovat obycajny vodic)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.03  21:40

« Re: to Mitsi

To andree_cz: Tak jo, nakonec jsme se přece jenom shodli.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.03  20:49

« Re: to Mitsi

Jo stoprocentní souhlas, ale na druhou stranu lidi co tu tomu opravdu rozuměj mívaj nemálo snobskejch plků, který mě prostě se... . No a díky tomu se stává, že lidi méně zasvěcení, třeba jako já, se do nich musej prostě nějak pustit.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…