OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
matuS 18.04.05 10:30
« Bez nadpisu
znama ma golfa tdi a stane sa jej, ze na vyssich prevodovych stupnoch jej auto prestane tahat. ked zastavi, vypne a zapne motor, tak zasa to ide chvilku normalne a potom opat problem.
podla mna typicky problem vahy vzduchu.
v servise jej tvrdia, ze je to turbo a treba ho vymenit! (btw diagnostika im ukazuje 0 chyb)
zrejme ju chcu ojebabrat (btw ten servis je v anglicku), tak jej radim nech zmeni servis a nech im povie aby vymenili tu vahu vzduchu, ale problem je, ze nepoznam ten oficialny anglicky nazov vahy vzduchu, poradte plz. -
"-- skrytý --" 12.04.05 09:51
« Re: A jeste jednou SPOTREBA
To Loop: Žádnou osobní zkušenost s produkty této firmy nemám, ale n?jaké "zázra?né" vodi?ky ?as od ?asu použiji, n?kdy spíše jen na zkoušku a ze zv?davosti, jindy z akutní pot?eby n?co co nejrychleji, nejjednodušeji a nejlacin?ji vy?ešit. Výsledkem jsem ob?as velmi pot?šen, málokdy nadšen, v nejhorším p?ípad? náklady p?ipíšu k "nutným ztrátám" (p?išel jsem v život? o víc...).
Bohužel musím konstatovat, že práv? ty nejlépe fungující produkty (nap?. zn. Cyclo) se na trhu vyskytují obvykle pouze jednorázov? a znovu je pak už prost? nelze sehnat. Zato šmejd? je všude plno a trvale! -
modus ponens 12.04.05 08:43
« Re: A jeste jednou SPOTREBA
Cely problem merania presnej spotreby je v tom, ze nepoznas presny objem nadrze. Idealne by bolo vypustit nadrz (prip. ju vycistit - neviem, ci tam moze byt sajrajt) a naliat tam vopred znamy objem benzinu/nafty. Tym myslim obist tankovanie na pumpe, ktore uz bolo tolkokrat spochybnovane. Nakoniec zistis presny objem nadrze, ale v praxi Ti to aj tak moc nepomoze, pretoze na tej pumpe tankovat predsalen budes. 8-s Ale zaujimali by ma takto zistene hodnoty objemu nadrze viacerych aut rovnakeho modelu. Mozno by sa ukazalo, ze nie su rovnake. A mozno aj nie. :) -
« A jeste jednou SPOTREBA
Tak jsem panove "nazvejknul" nadrz,odhadem na tech 60l - 63l.Udelal jsem na ni 892 km do zastaveni motoru a zavzdusneni!(Menil jsem stejne filtr)Nejde ted o to kolik mi to sezralo.( dost najeto,siroky gumy 225 a nic jsem ji nedaroval,dalnice nejde pod 150km/h a okolo nejsviznejc jak to jen slo)Prostym vypoctem to vzalo 6,72l na 100km pri predpokladanych 60ti spotrebovanych litrech.Jde o to kolik ukazal pocitac.Ten "vypocital" spotrebu 6,1l.Odchylka je patrna.ZKUSTE TO NEKDY NEKDO TAKHLE PODOBNE.A nemusite jit do extremu az se zastavi auto,staci az se rucicka uz proste nehne ani pri prudsi zatacce.Nepresnost mereni?Je to z praxe.Takovy vysledky me zajimaji.Pro toho,kdo by nahodou psal,ze ma oct. nadrz ofic na 55l,verte,ze se tam da nalit mnohem vic. Dotaz pro Mitsi: Uz nejaky ten rok pouzivam vyrobky ktere jsou na odkazu [odkaz] a musim vyslovit dost pozitivni zkusennosti. Zajima me Tvuj nazor,diky -
spitfire 10.04.05 17:04
« Re: to spitfire
to Tommy_02: Mám najeto cca. 10.000 km, disky tam mám standardní hliníkové 15" a kydž tak pozoruju kvalitu silnic, po kterejch jezdim, jsem rád, že jsem odolal pokušení dát tam 17".
Maximálku jsem zatim nezkoušel, možná n?kdy, až budu v N?mecku a pojedu sám... -
matuS 07.04.05 09:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Posez
kazdemu proste vyhovuje nieco ine.
moj ujo tiez skoro lezi ked soferuje, ja mam zasa sedadlo dost kolmo.
v citroene by som si sedadlo posunul aj este troska dalej dozadu, ale potom nedociahnem na volant, e-klassa (alebo aj espero napriklad) ma zasa utopene pedale, takze na volant dociahnem.
inak pre mna boli najlepsie sedacky v akych som jazdil tie v tatre 613, ale po min.tyzdnovej jazde v bmw740 musim uznat ze priplatkove luxusne sedadla tohoto auta su uplne dokonale. -
"-- skrytý --" 07.04.05 09:26
« auta
kaslite uz na tie utoky, kto ma ake auto. skodovka uz fakt nie je lacna znacka, O.II v lepsej vybave uz stoji castokrat viac ako podobne vybavena M6 alebo aj Avensis. Keby bolo jedine dobre auto, tak jazdime vsetci iba na tom jednom aute, lenze kazdy z nas ma svoje priority a tak to ma byt.
takisto ako sa neda vyrobit univerzalna a "cenovo dostupna" sedacka, ktora sa bude hodit vsetkym, ked kazdy z nas inu anatomiu, vzdy je to kompromis a tak si musime vybrat.
inak na O.I mi asi najviac vadila ta zakladna modra farba co som na nej mal :-) inak som bol spokojny, bol to celkom slusny hltac kilometrov, za rok som na nej najazdil 60.000 km a bol som uplne v pohode. jedinu slabost co som objavil, ze jej nerobilo dobre brzdenie na dialnici, musel som kvoli tomu menit kotuce v 40.000km. -
"-- skrytý --" 07.04.05 08:59
« Re: Re: Re: Re: Posez
spitfire: Aby to nevypadalo, že vždy a za všech okolností úto?ím na milovníky Oktávek - nejhorší zážitek za volantem na dlouhé trase mám z Mercedesu p?edchozí E-?kové ?ady!
PS: Opela Kadetta rad?ji už v?bec nezmi?uji, pon?vadž ho ani p?i nejlepší v?li prost? nemohu považovat za auto... -
spitfire 07.04.05 08:04
« Re: Re: Re: Posez
to Brázdi?: D?kuji za projevený zájem o moje IQ, nicmén? nechápu (asi práv? díky jeho nízké úrovni), jak inteligence souvisí se zádama.
Až si n?kdy vyd?lám na Avensise (btw kolik si myslíš, p?i Tvém nebety?ném IQ a p?i tvých užasných znalostech automobilového trhu, že stojí OII 2.0 TDI Elegance s n?jakou tou výbavou navrch?), svezu se v n?m t?eba 2.000 km a v lepším p?ípad? budou moje záda stejn? v naprostý pohod?, jako jsou v Oktávce.
Jinak mi dovol pokus ukon?it tuhle diskusi na *. Já proti Avensisu v?bec nic nemám s výjimkou designu, který mi n?jak nesedí. Jenom po?ád n?jak nechápu, pro?, když už jsi spokojenej se svym autem, musíš kv?li tomu han?t ty ostatní. Prost? pochop, že jsou lidi, který jsou se svejma Oktávkama spokojený a není to kv?li tomu, že jsou to socky s nízkým IQ, ale prost? proto, že jim ty auta sloužej k naprostý spokojenosti. Co ty na to?